کاهش تورم بازار را به کسادی کشانده است
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، تاکنون مانور خبری زیادی بر روی کاهش نرخ تورم صورت گرفته است که نرخ تورم از 40 درصد به کمتر از 15 درصد رسیده است اما باید دید که کاهش تورم چه تبعاتی در بازار به دنبال داشته است.
آیا فریز و کسادتر شدن بازار و نامتعادل شدن طرف عرضه و تقاضا به قیمت کاهش نرخ تورم ارزش دارد، اکنون تیم اقتصادی دولت منتظر بهبود روابط اقتصادی ایران با جهان و همچنین حضور شرکت های خارجی در کشور هستند که در این موضوع نیز باید منتظر ماند و دید آیا بازار داخلی دو دستی تقدیم شرکت ها و برندهای خارجی خواهد شد و به طور کامل تولیدکننده های ایرانی از بازار داخل و خارج بایکوت خواهند شد یا خیر؟
محصول کاهش تورم، کسادی بازارعضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، گفت: دولت برای کاهش تورم اقتصاد کشور را به رکود کشانده است.
روح الله بیگی درباره وضعیت کنونی اقتصاد کشور اظهار کرد: دولت یازدهم از زمانی که امور اجرایی را در دست گرفته فقط روی کنترل تورم متمرکز است.
وی افزود: کنترل تورم به قیمت تشدید رکود در سایر بخش های اقتصادی شده است به طوری که وضعیت اشتغال به مراتب بدتر شده است در حالی که در دولت گذشته با فعالیت مسکن مهر اشتغال در شرایط بهتری بود.
لزوم داشتن برنامه برای خروج از رکود
نماینده میاندوآب در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر که دولت شرایط جدیدی را پس از لغو تحریم ها تجربه خواهد کرد بهتر است برنامه ای را که برای خروج اقتصاد از رکود در نظر گفته اجرایی کند.
بیگی افزود: اگر چه تورم پایین هم برای مسئولان و هم برای مردم مطلوب است، اما تا زمانی که اقتصاد پویا نباشد و در رکود به سر ببرد وضع معیشت مردم نیز بهبود نمی یابد و به این ترتیب، تورم پایین هم اهمیت خود را از دست می دهد.
برنامه ششم توسعه
عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای
اسلامی درباره برنامه ششم توسعه گفت: هم اکنون قضاوت درباره برنامه ششم توسعه زود
است و باید منتظر ماند تا مجلس برنامه را دریافت کرده و طرح های دولت را مورد
بررسی قرار دهد.
احیای واحدهای R&D
یک اقتصاددان درگفت وگو با خبرنگار اقتصادی
میزان از لغو تحریم ها به عنوان یک فرصت یاد کرد و اظهار کرد: با لغو تحریم ها نه
تنها حجم قابل توجهی منابع وارد کشور می شود بلکه آزادی تبادل اطلاعات و تجاری با
سایر کشورها فرصتی دیگر در پیشروی فعالان اقتصادی کشور قرار می دهد.
آلبرت بغزیان در ادامه گفت: در این مدت به دلیل بسته بودن راه های ارتباطی ایران با سایر کشور در حوزه فن آوری باعث شده واحدهای R&D از پیشرفت های روز دنیا محروم شود.
وی افزود: با توجه به تلاش پژوهشگران کشور بسترهای لازم برای بهره برداری از دانش فنی روز فراهم است و انتظار می رود در فصتی کوتاه این کمبودها جبران شود.
قرار نیست ایران بازار اجناس بنجل خارجی شودروح الله عباس پور سخنگوي كميسيون صنايع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، تاكيد كرد: اقتصاد مقاومتي نقشه راهبردي كشور است، قرار نيست تحريم ها كه برداشته مي شود، ايران به بازار اجناس بنجل خارجي تبديل شود. وارداتي هم اگر انجام مي شود،بايد در خدمت توليد داخلي باشد.
وی
گفت: واردات بايد تكنولوژي و دانش فني باشد تا زمينه و بستر لازم را براي
ارتقاع سطح كيفي بازار داخلي باشد و زمينه را براي اشتغال فراهم كند و
توليدات داخلي را رونق بخشد.