صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چهارشنبه سیاه آمریکا؛ هواداران ترامپ دست به سلاح می‎برند؟

۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۹۱۲۳۱
چهارشنبه سیاه آمریکا فرا رسید و آنچه که پیش بینی می‌شد اتفاق افتاد اما نمی‌توان گفت این پایان ماجراست.

- همانگونه که دونالد ترامپ وعده داده بود، روز چهارشنبه گذشته، هزاران نفر از هواداران وی در واشنگتن مقابل کنگره تظاهرات برپا کردند؛ در نهایت این تظاهرات به خشونت کشیده شد تا جایی که ساختمان کنگره به تسخیر مخالفان جو بایدن درآمد و هواداران ترامپ به درون آن ریختند.

درگیری‌هایی که در پی این تظاهرات شکل گرفت باعث کشته شدن ۴ نفر تاکنون شده است و چه بسا تعداد کشته شدگان در تظاهرات بیشتر از آن چیزی باشد که رسانه‌های آمریکایی منتشر کرده‌اند.

ترامپ در جمع هواداران خشمگین خود حاضر شد اما نه به صورت عادی بلکه آن سوی شیشه‌های ضد گلوله که برای او تعبیه کرده‌اند.

رییس جمهور آمریکا سخنان تندی در باره انتخابات، قانون اساسی، دموکراسی و وضعیت آمریکا بر زبان راند.

سخنان او همچنان بر وجود تقلب در انتخابات ریاست جمهوری استوار بود و این که نتیجه را نمی‌پذیرد و اجازه نمی‌دهد که «دزدان» به قدرت برسند.

نیروهای پلیس و نیروهای امنیتی به شدت هواداران ترامپ را زیر نظر داشتند اما با این وجود پس از پایان سخنان ترامپ، معترضان به سوی کنگره حمله ور شدند و جلسه کنگره که برای رسمیت بخشیدن به ریاست جمهوری جو بایدن برگزار شده بود، با اخلال روبرو شد تا جایی که نمایندگان کنگره به خاطر حمله معترضان، مجبور به فرار شدند.

با این وجود پس از آنکه نیروهای امنیتی و پلیس وارد معرکه شدند با خشونت با هواداران ترامپ برخورد کردند و در این بین ۴ نفر کشته و چندین نفر نیز زخمی شدند.

رییس جمهور آمریکا در گردهمایی اعتراضی هوادارانش در واشنگتن دی. سی گفت «ما هرگز شکست را نخواهیم پذیرفت.»

ترامپ با چهره‌ای خشمگین افزود «ما هرگز تسلیم نخواهیم شد؛ صدها هزار نفر از مردم امروز در اینجا جمع شده‌اند؛ ما جلوی این دزدی را خواهیم گرفت.»

سخنان ترامپ زنگ خطری برای ۱۵ روز باقی مانده از دوران ریاست جمهوری او بر آمریکاست؛ وی شدیدترین تهدیدات خود را در روز چهارشنبه گذشته در میان هواداران مطرح کرد، تهدیداتی که می‌تواند باعث اتخاذ تصمیماتی سخت در آمریکا شود که بدون تبعات نخواهد بود.

حتی زمزمه برکناری زود هنگام ترامپ از ریاست جمهوری مطرح است، این در حالی است که تنها دو هفته دیگر به پایان دوران ریاست جمهوری وی باقی است.

برای آنکه شرایط تحت کنترل باشد، تا زمان تحلیف جو بایدن، وضعیت فوق‌العاده در واشنگتن برقرار شده است و احتمال می‌رود این شرایط به دیگر ایالت‌ها نیز سرایت کند.

نیروهای امنیتی و پلیس آمریکا در همه جای شهر مستقر هستند و رفت و آمدها و تحرکات هواداران ترامپ را زیر نظر دارند.

گزارش‌های غیر رسمی نیز حاکی از آن است که هواداران ترامپ برای چند روز آینده به ویژه روز تحلیف که ۲۰ ژانویه است، تدارک اقداماتی را دیده‌اند.

احتمال بسیار زیاد در این چند روز باقی مانده از دوره ترامپ، اتفاقات ناگوار و تندی در آمریکا بیفتد.

پیش بینی می‌شود هواداران ترامپ حتی دست به سلاح‌های خریداری شده ببرند و آتش درگیری‌ها از واشنگتن آغاز شده و به دیگر ایالت‌های آمریکا برسد.

حتی گفته می‌شود احتمال دخالت مستقیم ارتش برای کنترل وضعیت بحرانی در آمریکا وجود دارد.

آمریکایی که اکنون بخشی از ماهیت واقعی خود را به نمایش گذاشته است، دیگر آن آمریکایی نخواهد بود که دنیا روی آن حساب باز کند، وجهه آمریکا فرو ریخت و آن هیمنه‌ای که از خود ساخته بود نابود شد.

دموکراسی آمریکایی دیگر نمی‌تواند یک الگو برای دیگر کشورهای دنیا باشد که به زور به دیگران تحمیل می‌کرد.

این که در انتخابات آمریکا تقلب شده یا نشده، تفاوتی در ماهیت و کارکرد نظام لیبرال سرمایه داری آمریکا ندارد.

ریچارد هاس، رییس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در توئیتی که پس از واقعه چهارشنبه در آمریکا منتشر کرد نوشت «ما شاهد تصاویری هستیم که هرگز تصور نمی‌کردم در این کشور (آمریکا) ببینیم، در بعضی پایتخت‌های دیگر بله اما نه اینجا؛ بعید است کسی در جهان دیگر به همان شکل ما را ببیند، احترام بگذارد، بترسد یا به ما وابسته باشد؛ اگر عصر پسا آمریکا تاریخی داشته باشد، مطمئنا امروز است.»

اعتراف ریچارد هاس، به وجود بحران در آمریکا که برای دیگر کشورها و ملت‌ها نسخه‌های اجباری تجویز می‌کرد، اکنون دچار چالش‌هایی شده است که حتی بحران درون آمریکا نیز تعبیر ناچیزی برای آن است.

چهار سال پیش که ترامپ با حمایت نظام حاکم در آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد، آیا تصور آن را می‌کردند که او اینگونه ساختار شکنی کند و آمریکا را دستخوش بحران داخلی سازد؟

همچنان در سلامت انتخابات آمریکا چه انتخابات ریاست جمهوری و چه انتخابات کنگره تردید جدی وجود دارد، آیا در انتخابات پیشین آمریکا نیز تقلب و دروغ وجود نداشته است؟

آیا مردم آمریکا تحت تاثیر تبلیغات نظام سیاسی و اقتصادی حاکم قرار نداشته‌اند؟

آیا مردم آمریکا بر اساس یک انتخابات آزاد که بدون مهندسی و هدایت شده برگزار می‌شود پای صندوق‌های رای رفته و می‌روند؟

خطر همچنان آمریکا را تهدید می‌کند، بسیار جدی و بی‌رحم، چرا که هواداران ترامپ پس از این خاموش نخواهند نشست، به این سخن یکی از هواداران افراطی دونالد ترامپ که در تظاهرات روز چهارشنبه گذشته شرکت کرده بود باید عمیقا توجه کرد.

یکی از حامیان ترامپ رو به نیروهای امنیتی آمریکا کرد و گفت «من می روم و وقتی سلاحم را برداشتم بار دیگر به این مکان بازخواهم گشت.»

بازگشت مسلحانه هواداران ترامپ و مخالفانی که خود را آمریکایی اصیل می‌دانند، اتفاق خواهد افتاد، این اتفاق برای آمریکا رقم خواهد خورد و تحولات و تغییرات بزرگی را در این کشور به وجود خواهد آورد.

دیدنی‌تر از آن افول و غروب کشورهای همسو و همپیمان آمریکاست که برای «چهارشنبه سیاه» آمریکا اشک ریختند و آن را شرم آور دانستند!

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *