صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران "افغانستان" با گفت‌و‌گوهای دیپلماتیک برطرف می‌شود

۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۴:۳۶
کد خبر: ۶۹۱۱۰
خبرگزاری میزان: رؤسای جمهور تاجیکستان و ترکمنستان در دیدار با یکدیگر بر گفت‌و‌گوهای دیپلماتیک و مسالمت‌آمیز در حل بحران افغانستان تاکید کردند و استفاده از زور را در حل این مسائل غیر سازنده خواندند.
 به گزارش به نقل از خبرگزاری فارس، «امام‏علی رحمان‏» رئیس جمهور تاجیکستان که در راس یک هیات عالی رتبه سیاسی اقتصادی روز گذشته به عشق‌آباد سفر کرد، پس از ملاقات 2 جانبه در یک کنفرانس خبری مشترک با «قربانقلی بردی‏‌محمداف» همتای ترکمنی خود، نتایج مذاکرات خصوصی و هیات همراه خود را بیان کردند.
 
روسای جمهور ترکمنستان و تاجیکستان، اوضاع افغانستان و چگونگی حل و فصل بحران این کشور را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
 
به اعتقاد سران کشورهای ترکمنستان و تاجیکستان حل و فصل بحران داخلی افغانستان تنها از طریق ابزارهای مسالمت‌آمیز سیاسی و دیپلماتیک بر اساس گفت‌و‌گوهای گسترده ملی برطرف می‌شود.
 
«رحمان»  و «بردی‏‌محمداف» تاکید کردند: استفاده از ابزارهای نظامی و توسل به زور در حل و فصل مسائل افغانستان غیر سازنده می‌باشد.
 
رئیس جمهور ترکمنستان در این زمینه بر ضرورت کمک و حمایت از بازسازی و احیا اقتصاد ملی افغانستان و جذب این کشور به طرح‌های زیر بنای منطقه‏‌ای و بین‌‏المللی در عرصه‏‌های مختلف تاکید کرد.
 
همچنین در این دیدار چگونگی اجرای طرح خط لوله گاز ترکمنستان- ازبکستان- تاجیکستان- قزقیزستان – چین و نیز خط راه آهن ترکمنستان- افغانستان- تاجیکستان و نیز دورنمای مناسبات همه جانبه میان 2 کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته شد.
 
در پایان این کنفرانس خبری 5 سند همکاری میان ترکمنستان و تاجیکستان در زمینه همکاری‌‏های سیاسی، فرهنگی، دیپلماتیک، آکادمیک و بهداشتی و نیز بیانیه مشترک سران به امضاء رسید.
 
گفتنی است که ترکمنستان و تاجیکستان دارای روابط و همکاری‏های خوب در زمینه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و منطقه‌‏ای هستند و آغاز اجرای خط‌آهن سه جانبه ترکمنستان- افغانستان- تاجیکستان از آخرین طرح‌های منطقه‏‌ای است که  کشورهای ذینفع قصد دارند تا سال 2017 میلادی به بهره‌‏برداری برسانند.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *