صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اقشار مذهبی بیشترین رعایت پروتکل‌های بهداشتی را داشته‌اند

۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۵:۵۵
کد خبر: ۶۹۰۹۸۷
وزیر بهداشت در دهمین گردهمایی مجازی ائمه جمعه کشور با تاکید بر لزوم اجرای پروتکل‌های بهداشتی در ایام کرونا گفت: اقشار مذهبی، تاکنون بیشترین رعایت پروتکل را داشته‌اند.
- دهمین گردهمایی مجازی ائمه جمعه کشور، میزبان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود و شرکت‌کنندگان در جریان روند مدیریت بیماری کووید۱۹ و اقدامات وزارت بهداشت در این ارتباط قرار گرفتند.

در این گردهمایی که حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری و ۵۰۰ امام جمعه از سراسر کشور در آن حضور داشتند، از مجاهدت مدافعان سلامت تقدیر و یاد و خاطره شهدای این عرصه گرامی را داشتند.

نمکی، ضمن اظهار خرسندی از ایجاد فرصت گفتگو با ائمه جمعه کشور گفت: روزی که کرونا پا به عرصه طبیعت گذاشت، پیش‌بینی نمی‌کردیم این ویروس ابعاد مختلف اجتماعی و اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهد و شب‌ها به‌خاطر مشکلات و کمبود امکانات خوابم نمی‌برد. در آن ایام، می‌خواستیم از برخی کشور‌ها ماسک و لباس ایزوله وارد کنیم، اما نمی‌شد. هرچند کشور‌هایی مانند آمریکا و برخی از کشور‌های اروپایی می‌گویند دارو‌ها جزو تحریم‌ها نیستند، ولی به من خبر می‌دادند که فلان کشور از ارسال محموله ماسک یا لباس ایزوله به ایران ممانعت کرده است. من به عنوان سرباز این کشور، چه شب‌هایی را تا صبح بغض در گلو داشتم و از این موضوع ناراحت بودم که پرستار ما در میدان مبارزه با کرونا لباس ایزوله ندارد. اما به لطف خدا، پس از ۵۵ روز توانستیم از وارد کننده ماسک و لباس، به تولید کننده و صادر کننده ماسک و لباس تبدیل شویم. در مورد مواد شوینده و ضدعفونی نیز با بسیج ملی توانستیم مشکل را حل کنیم.

وزیر بهداشت، با اشاره به حضور و همکاری نهاد‌های مختلف از جمله بسیج و نیرو‌های مسلح در این میدان مبارزه ادامه داد: ما با کمک برخی از نهاد‌ها مثل بسیج، بسیج ملی علیه بیماری کرونا را تشکیل دادیم و موفق شدیم میزان بستری را به یک پنجم برسانیم و بعضی از کشور‌ها از تجربه ما در تنظیم پروتکل بهداشتی استفاده کردند، ما تنها کشوری هستیم که هیچ کارخانه‌ای از آن، در اوج کرونا بخاطر بیماری به تعطیلی کشیده نشد.

نمکی با تاکید بر اینکه اقشار مذهبی، تاکنون بیشترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را داشته‌اند، افزود: تلاش کردیم در ماه مبارک رمضان، راهی برای بازگشایی مساجد و برگزاری مراسم احیاء بیابیم. این اراده را همکاران و کارشناسان ما در وزارت بهداشت داشتند و البته ائمه جمعه و جماعات نیز همکاری کردند و در مجموع، بالای ۹۰% مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند و اثبات شد که روحانیون، مسجدی‌ها و قشر مذهبی ما، پیشتازان رعایت پروتکل‌ها هستند.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ما سعی کردیم هر دارویی که در دنیا مطرح می‌شد و حتی احتمال می‌رفت که در درمان کرونا موثر باشد را برای مردم تهیه کنیم. کسی نمی‌تواند ادعا کند دارویی در دنیا برای درمان کرونا وجود داشت و به خاطر فراهم نشدن آن دارو در کشور، ما عزیزی را از دست داده‌ایم. اما در هیچ جای دنیا جز فاصله‌گذاری اجتماعی، راهی برای مبارزه با این بیماری وجود ندارد.

نمکی تصریح کرد: نباید منتظر خموشی این ویروس باشیم، باید منتظر چموشی آن باشیم. اما امروز با کمال افتخار عرض می‌کنم که در مرگ و میر ۷۰% کاهش داشته‌ایم. ما به مرگ هیچ‌کسی راضی نیستیم، ولی می‌بینیم کشوری که بیشترین ظلم را می‌کند، بیشترین مرگ و میر را دارد.

وزیر بهداشت، خطاب به ائمه جمعه گفت: در اینجا دو نکته می‌خواهم خدمت ائمه جمعه، به عنوان کسانی که در مناطق مختلف کشور مورد تأیید مردم و مسئولین هستند عرض کنم؛ امروز نگرانی ما در مورد جهش این بیماری در کشور و کل دنیا است. قبل از این موتاسیون‌هایی که صورت گرفت خیلی روی مرگ و میر ناشی از بیماری و قدرت آن تأثیر نداشت. اما جهش‌های جدیدی که صورت می‌گیرد، مرگ و میر ناشی از بیماری را بالا می‌برد و ویروس را قدرتمند‌تر از قبل می‌کند. نگرانی ما از این جهش‌ها است و تنها راه کار مقابله با جهش‌های جدید، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. از عزیزانی که در مناطق مختلف کشور مورد وثوق مردم هستند، تقاضا می‌کنم به مردم توصیه کنند تا دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمایند.

وزیر بهداشت در خصوص واکسن ایرانی کرونا گفت: ما این افتخار را کسب کردیم که اولین فاز مطالعات بالینی را روی انسان انجام دهیم. از همان روز‌های اول دوستانمان در انستیتو پاستور، موسسه رازی و برخی شرکت‌های دانش بنیان و فعالان حوزه ساخت واکسن را دعوت کردیم تا برای ساخت واکسن صحبت کنیم. این دوستان در روز‌های سخت ما را تنها نگذاشتند و بالاخره جوانان مملکت موفق به ساخت واکسن شدند. شاید از اطراف حرف‌های مختلفی گفته شود، ولی بنده به عنوان متخصص ایمونولوژی و سکاندار وزارت بهداشت عرض می‌کنم؛ در اواخر خردادماه سال آینده، برای شروع واکسیناسیون آماده خواهیم بود. ما هم اکنون در حال تجربه ساخت واکسن در فرم‌های مختلف هستیم و در آینده نزدیک دومین و سومین واکسن ساخت ایران به مرحله نهایی می‌رسند و ما هم اکنون به عنوان یکی از کشور‌های سازنده واکسن در جهان به حساب می‌آییم که این واقعیت در سایت یونیسف نیز قابل مشاهده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد کرونای انگلیسی گفت: شخص شناسایی شده به تازگی از انگلیس به ایران آمده و البته حالش خوب است. جز این مورد و یکی از نزدیکانش، تاکنون مورد دیگری مشاهده نشده است

نمکی تأکید کرد: تردید نداریم که با همدلی، وفاق و صمیمیت، ایران از این بیماری نجات پیدا می‌کند. در حال حاضر بسیاری از شهر‌ها به وضعیت زرد درآمده‌اند و تعدادی از شهر‌ها نیز از وضعیت قرمز و نارنجی در حال تبدیل به وضعیت زرد هستند. در شهر‌هایی که وضعیت زرد شده، نماز‌های جمعه اقامه شده‌اند و امیدواریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شهر‌هایی که وضعیت زرد دارند در نهایت به وضعیت سفید تبدیل شوند و شاهد بازگشایی مراکز زیارتی به روی مشتاقان اهل بیت باشیم.

در ادامه گردهمایی وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که وقتی تاریخ رسیدن به واکسن ایرانی بهار سال آینده است، چه اصراری به خرید واکسن خارجی وجود دارد گفت: تا پایان بهار واکسن تولید ملی آماده می‌شود، اما قسمت‌هایی از دنیا شروع به واکسیناسیون کرده‌اند و این فشار عمده‌ای را به ما وارد می‌کند. البته مشخص نیست با موتاسیون صورت گرفته این واکسن‌ها چقدر اثربخش هستند. ۱۳ میلیون نفر در کشور از قشر حساس و آسیب‌پذیر هستند که هر چه زودتر باید تحت پوشش واکسن قرار بگیرند و با این روش آمار مرگ و میر پایین می‌آید. این برادر شما این حقارت را تحمل نمی‌کند که بخواهد واکسن بی کیفیت را از کشور‌های دیگر خریداری کند. به عنوان یک متخصص و شخص متعهد عرض می‌کنم واکسنی که ضرر داشته باشد را استفاده نمی‌کنیم. واکسنی که برای وارد کردن آن مذاکره کرده‌ایم، مربوط به مجموعه کوواکس است. کوواکس یک مجموعه بین‌المللی از کشور‌های تولید کننده واکسن و دارای هیئت مدیره می‌باشد. ما از مجموعه‌های آمریکایی و فرانسوی واکسن تهیه نمی‌کنیم. خودمان تولید کننده واکسنی را که از قبل با آن‌ها کار می‌کردیم انتخاب کرده‌ایم. با این واکسن‌ها برای قشر آسیب‌پذیر واکسیناسیون را انجام می‌دهیم و واکسن خودمان که آماده شد، بقیه جمعیت کشور را تحت پوشش قرار خواهیم داد.

نمکی در پاسخ به این سؤال که چرا از ظرفیت طب سنتی برای درمان کرونا استفاده نمی‌شود تصریح کرد: سال‌هاست آرزویم آشتی طب مدرن و طب سنتی و پرهیز از خرافه‌گرایی است. متأسفانه در مواقعی، طب سنتی در دام برخی از شیادان افتاده است؛ کسانی که نگاه واقعی به طب سنتی ندارند و این از آفات موجود است. در وزارت بهداشت، کمیته طب سنتی را ایجاد و فردی صادق را مسئول این کمیته کرده‌ایم. در کشور‌های دیگر از طب سنتی به عنوان درمان مکمل استفاده می‌شود. ما می‌خواهیم در کشور از طب سنتی و طب بوعلی استفاده کنیم و به همین منظور، همه این‌ها را در یک کانال آوردیم که متخصصین در این حوزه به ما کمک کنند. در صورتی که فردی در این زمینه به ائمه جمعه مراجعه کرد، مسئول دفتر بنده را مطلع کنید. ما برای کمک گرفتن از طب سنتی لحظه‌ای درنگ نمی‌کنیم. طب سنتی می‌تواند به تغییر شیوه زندگی و حرکت به سوی سلامتی کمک کند.

وزیر بهداشت در پاسخ به این سؤال که چقدر از تجربه دیگر کشور‌ها استفاده می‌کنید گفت: ما در وزارت بهداشت یک گروه علمی داریم که کارش بررسی تجارب دیگر کشورهاست. هیچ عاملی موثرتر از شیوه نامه‌های بهداشتی نیست و هیچ کس در دنیا نمی‌داند این بیماری تا چه زمانی میهمان است.

نمکی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اهتمام به ثبت وقایع روزانه و تجربه‌نگاری کلان در کشور گفت: در جریان کرونا، ما بیش از این که سرباز از دست بدهیم، سردار از دست دادیم و پزشکان و متخصصان، بیش از پرستاران دچار بیماری کرونا شدند، اما متأسفانه آنچه در خور این حماسه ملی است، صورت نپذیرفته، هرچند که همکاران من دائما مستندات را جمع‌آوری و تحلیل و بررسی می‌کنند. یکی از دلگرمی‌های من در جریان کرونا، وجود رهبر معظم انقلاب، این مرد نازنین در کشور است. من رُک و بی تکلف هستم. بار‌ها گفته‌ام و خیلی‌ها شنیده‌اند که به درگاه خدا دعا می‌کنم تا من زنده‌ام سایه این بزرگوار از سر ما کم نشود. ایشان فرمودند این حماسه آوینی می‌خواهد. فقدان آوینی‌ها را در این روز‌های پر التهاب حس می‌کنیم. این حماسه خیلی بزرگ است که نسل‌های آینده باید از ابعاد آن مطلع شوند. فرقی که این جنگ با دفاع مقدس دارد، این است که ما در دفاع مقدس می‌دانستیم دشمن از کجا ممکن است حمله کند. اما در این جنگ، کسی که در صندلی کنار من نشسته ممکن است بمب ویروس باشد. در این جنگ، ما خیلی سردار از دست دادیم. از سرداران من خیلی شهید شدند. خیلی از آن‌ها در همان روز‌های اول به خط زدند و شهید شدند. این خودش یک حماسه در ایران بود.

وزیر بهداشت در پاسخ به این سؤال که نقش شهید فخری‌زاده در تولید کیت تشخیص و واکسن کرونا چه بوده است، گفت: ایشان خیلی زحمت کشیدند، عاشق‌ها نمی‌نشینند. ایشان آرام بی‌قرار بودند. مثل حاج قاسم؛ مثل رود خانه‌ای که ذراتش در جوش و خروش است، ولی ظاهرش آرام است. آدم‌هایی هستند آرام با درونی ناآرام. شهید فخری‌زاده بی‌قرار خدمت بود. او یک روز در تهیه واکسن کار می‌کرد، یک روز برای تولید کیت تشخیص کرونا و یک روز هم در انرژی هسته‌ای تلاش می‌کرد.

نمکی در پاسخ به پیام تحسین برخی ائمه جمعه، نسبت به بیان احساساتش در مورد رهبر معظم انقلاب هم گفت: به شما عرض کنم که ایشان را همیشه دوست داشتم. همان اوایل شدت گرفتن کرونا، یک ساعت قبل از درس یکشنبه‌های ایشان، خواهش کردم برای حفظ سلامتی درس را تعطیل کنند. بلافاصله ایشان درس را تعطیل کردند. در مورد حرم‌های مطهر هم ایشان فرمودند: اگر کسی رعایت نکند سیئه است. در روز هفت تیر قرار بود مراسم پاسداشت شهدای سالگرد هفت تیر با حضور برخی از مسئولین قوه قضاییه برگزار شود. از بنده سوال فرمودند: آیا می‌شود هفت یا هشت نفر با رعایت نکات بهداشتی در جلسه حاضر شوند؟ گفتم: مانعی ندارد. بعدا فرمودند: شما از عادی انگاری دلخورید و، چون این موضوع عادی انگاری تلقی می‌شد جلسه را تعطیل کردند.

همچنین جلسه‌ای با حضور برخی از اعضای ستاد مقابله با کرونا در محضر رهبر انقلاب برگزار شد که در آن جلسه گزارشی در مورد اقدامات صورت گرفته خدمت ایشان ارائه شد. این جلسه سر فصل تحولی عظیم در کار ما شد. طرح محله محور، بحث استخدام پرستاران، و تامین منابع مالی برای مبارزه با کرونا و بحث قرارگاه از مباحث مهم این جلسه بود. خدا سایه‌ی ایشان را مستدام و عمرشان را طولانی گرداند.

وزیر بهداشت در پاسخ به گلایه ائمه جمعه از کمبود امکانات و زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در شهر‌های مرزی و محروم گفت: امسال اولین سالی است که ده هزار و ششصد تخت به مجموع تخت‌های کشور اضافه می‌شود. سال‌های قبل در بیشترین حالت این عدد ۴ هزار و پانصد تخت بوده است. تخت‌ها با اولویت شهر‌های کمتر توسعه یافته تقسیم شده‌اند. مثلا چندی پیش در کرمانشاه بزرگترین مرکز تصویر برداری که نمونه آن را در ایران نداریم افتتاح شد. در حاشیه تهران نیز در برخی شهر‌ها تخت نداشتیم که تا پایان سال یا اردیبهشت سال آینده امکانات آن شهر‌ها را کامل می‌کنیم. امروز هیچ شهری در کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان مشکل اکسیژن ساز ندارد. از شما هم خواهش می‌کنیم برای ما دعا کنید. همچنین از ائمه جمعه میخواهیم کمک‌های مردمی را برای بیشتر شدن این خدمات جذب کنند.

بیشتر بخوانید:


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *