افزایش ۱۶ درصدی افزایش قیمت برق در انتظار مشترکان پرمصرف
کارشناس انرژی گفت: مطابق برق امید، مشترکانی که خارج از الگو تعریف شده، برق مصرف کنند با افزایش ۱۶ درصد افزایش خواهد یافت، این مصوبه میتواند باعث تداخل با قانون بهینه سازی مصرف میشود.
معین احمدی در گفتوگو با میزان، با اشاره به اقتصاد انرژی کشور اظهار کرد: قیمت گذاری انرژی در کشور به صورت دستوری و بدون توجه به نوسانات نرخ ارز در کشور تعیین میشود و مابه التفاوت این هزینه از طریق ارائه یارانه توسط دولتها تامین میشد، اما با گذشت چند سال و انباشت این بدهیها شاهد مشکلات فراوانی در خصوص توسعه ظرفیت و بهینه سازی تولید برق هستیم.
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: بهینه سازی مصرف برق تنها محدود به افزایش قیمت نیست و میتوان با ایجاد الگو سازی مصرف و بهینه سازی تجهیزات مصرفی زمینه را برای پایین آوردن استفاده انرژی استفاده کرد.
وی افزود: بسیاری از کشورها تنها به واقعی سازی قیمت برق اکتفا نمیکنند و اقداماتی مانند مالیات بر بهینه سازی دریافت میکنند، این ردیف بودجه در قبوض برق به میزان ۱۰ درصد برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تعریف شده است.
احمدی با بیان اینکه تثبیت غیر واقعی قیمت برق رقابت نابرابر ایجاد کرده است، افزود: با وضعیت کنونی و قیمت گذاری برق، احداث نیروگاههای خورشیدی توجیه پذیر نیست و ارائه سوخت رایگان به این نیروگاههای حرارتی کف ترازو را به سمت سوختهای فسیلی سنگین کرده است.
این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف به صورت پلکانی امر صحیح است، اما افزایش قیمت برق بر اساس قانون هدفمندی یارانهها از میانگین قیمت نهایی نیروگاه و فروش برق در داخل تعیین می شود و این تساوی باید رعایت شود.
وی افزود: موضوع دیگر در بحث افزایش قیمت برق باید امکان وصول آن را در نظر داشت، اگر افزایش قیمت زیاد باشد، موجب استفاده غیر قانونی از برق ایجاد میشود.
احمدی عنوان کرد: مطابق برق امید، مشترکانی که خارج از الگو تعریف شده، برق مصرف کنند با افزایش ۱۶ درصد افزایش خواهد یافت، این مصوبه میتواند باعث تداخل با قانون بهینه سازی مصرف میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *