صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۲
کد خبر: ۶۹۰۵۶۱
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند.
 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند. 
 
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج سوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

فیلم کوتاه «Zen» از جشنواره چینی جایزه گرفت

یازدهمین دوره جشنواره جهانی New Media Short چین ۲۴ دسامبر برابر با ۴ دی‌ماه با انتخاب آثار برتر به کار خود خاتمه داد.

در این رقابت بین المللی فیلم کوتاه ایرانی «Zen» به کارگردانی محمدرضا گلپور به عنوان برترین فیلم کوتاه درام برگزیده شد.

این فستیوال هنری با حضور آثار فیلمسازان پنج قاره در شهر شنژن چین به صورت فیزیکال برگزار شد.

پروفیلم فست عهده دار پخش بین المللی این اثر  است.

اعلام نامزدهای بخش «برنامه تلویزیونی» جشنواره «عمار»

دبیرخانه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» نامزدهای کسب جایزه در بخش مسابقه «برنامه تلویزیونی» را اعلام کرد.

برگزیدگان این بخش، شامگاه سه شنبه ۱۶ دی در ویژه‌برنامه تلویزیونی جشنواره، معرفی و تقدیر می‌شوند.

هیات داوران این بخش متشکل از فریده فرخی نژاد، رضا زاده‌محمدی و محمدعلی صائب در بخش «برنامه تلویزیونی ترکیبی»، آثار «قرن ۱۴» به تهیه‌کنندگی علیرضا خوشکام، «مهمات» به تهیه‌کنندگی سیداحمد موسویان، «ملت شهر» به تهیه‌کنندگی مجتبی احسانی، «رخداد» به تهیه‌کنندگی امیرعلی آزادی و ناصر آراسته، «ملازمان حرم» به تهیه‌کنندگی محسن اردستانی رستمی، «کی میاد ستاره چینی» به تهیه‌کنندگی آزاده رجبی، «پایش» به تهیه‌کنندگی الهام پیرهادی و «سرچشمه» به تهیه‌کنندگی امیرعلی آزادی را به عنوان نامزدهای این بخش معرفی کردند.

همچنین داوران در بخش‌ «تلویزیون اینترنتی»، آثار «کارآگاه شهر» (قسمت ساخت و باخت) به تهیه‌کنندگی هادی ذالکی، «دی بی سی فارسی» به تهیه‌کنندگی رضا حاتمی‌وفا، «نصر تی وی» (قسمت از ایروان تا بهشت) به تهیه‌کنندگی محسن اردستانی رستمی، «شهرداد» (مجموعه بانک خوب) به تهیه‌کنندگی میلاد گودرزی، «شهرآرا» (مجموعه سیستان‌وبلوچستان) به تهیه‌کنندگی حامد هادیان، «گروه طه» (واردات) به تهیه‌کنندگی هادی پرتوی‌نیا و «اخبار مدرسه» به تهیه کنندگی ایمان قنبری نیز به عنوان اثر نامزد در بخش «قاب اول» تلویزیون اینترنتی را آثار نامزد کسب جایزه در این بخش جشنواره اعلام کردند.  

در بخش «کلیپ، آیتم و موشن گرافیک» نیز آثار «از کوخ تا کاخ» به تهیه‌کنندگی امیرعباس کنعانی، مستند «طنز دی بی سی فارسی» به تهیه‌کنندگی مصطفی صاحبی، «دیپلماسی ورزشی» به تهیه‌کنندگی حمیدرضا غلام‌زاده، «ماجرای ناباروری» به تهیه‌کنندگی علی کوثری، «موشن گرافیک سند۲۰۳۰» به تهیه‌کنندگی امیر اسماعیلی، «تربت» (بچه بسیجی آرپی جی زن) به تهیه‌کنندگی مصطفی موسی پسندی، «من قالیچه سلیمانم» به تهیه‌کنندگی محمدرضا امامقلی و «نای نفس» به تهیه‌کنندگی حامد سلطانی به عنوان نامزدهای این بخش معرفی شدند.

همچنین داوران جشنواره در بخش «گزارش خبری» آثار «بدهی‌های تمام نشدنی» به تهیه‌کنندگی صابر چهری، «دست‌های پینه بسته» به تهیه‌کنندگی کاظم دهقانی اشکذری، «روستای بلاتکلیف» به تهیه‌کنندگی طاهره رئیس جعفری مطلق، «تحقیقی فراتر از عسل» به تهیه‌کنندگی پریسا پانیاز و «کوی آسمانی» به تهیه‌کنندگی شیما کرمیانی را کاندیداهای کسب جایزه عنوان کردند.

با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا، براساس اعلام دبیرخانه جشنواره، از ۱۱ تا ۱۹ دی‌، آثار منتخب جشنواره از طریق سایت عماریار به نشانی Ammaryar.ir به نمایش درمی‌آیند. تماشای این آثار که به مدت ۲۴ ساعت در سایت، نمایش داده می‌شود، بدون هزینه حق اشتراک و رایگان است و اینترنت مصرفی هم برای مخاطبان نیم‌بها حساب می‌شود.

ویژه برنامه تلویزیونی یازدهمین جشنواره «عمار» نیز در ایام برگزاری آن، هر شب ساعت ۲۱ از شبکه افق روی آنتن می‌رود.

۲ جایزه برای «بهتر از نیل آرمسترانگ» از جشنواره ایتالیایی

فیلم کوتاه «بهتر از نیل آرمسترانگ» در جدیدترین حضور بین‌المللی خود برنده‌ تندیس بهترین فیلمبرداری و بهترین کارگردانی از ششمین دوره‌ جشنواره Via Dei Corti ایتالیا شد. این جشنواره که هرساله در ماه نوامبر در کاتانیای ایتالیا برگزار می‌شود، امسال به دلیل شرایط کرونا با یک ماه تاخیر برگزار شد.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: چهار کودک قصد دارند پس از سفر به ماه و شکست دادن یک مار خطرناک سرزمین سرخ را کشف کنند.

عوامل این فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: علیرضا قاسمی، مدیر فیلمبرداری: سروش علیزاده، بازیگران: نوشیکا خداشناس، کیان‌ علی‌پناه، ایلیا حسنی، عسل شاکری و گلنوش قهرمانی، تدوین: محمد نجاریان، طراح صحنه: پوریا اخوان، طراح لباس: اسما احمدی، موسیقی: سالار اصغری، طراحی گریم: بابک کشن‌فلاح، صدابردار: هادی معنوی پور، طراحی صدا: علی‌رضا علویان، اصلاح رنگ: هوتن حق‌شناس، مدیریت پس‌تولید: رها امیرفضلی، مدیر تولید و مجری طرح: علی نجاریان، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: پوریا موسوی، عکاس: شاهین دانشفر، جلوه های ویژه: هادی اسلامی، داریوش اسکوئی، طراح پوستر: آرمین رنگانی، تهیه کنندگان: حسن نجاریان، محمدرضا مصباح.

«حاج قاسم» مثل پسرم بود/ پیمودن ۲ هزار کیلومتر برای مراسم تشییع

عدالت فرزانه کارگردان مستند «اوخشاما» بیان کرد که این فیلم روایت‌گر سوگواری یک مادر پیر برای «حاج قاسم» است.

دالت فرزانه کارگردان مستند «اوخشاما» که در یازدهمین جشنواره فیلم «عمار» حضور دارد درباره این مستند گفت: این مستند درباره مادر پیری از شهرستان مرزی پارس‌آباد است که با شهادت حاج قاسم سلیمانی ناخودآگاه وقتی عکس این شهید را در خیابان می‌بیند شروع به اوخشاما می‌کند، اوخشاما نوعی سوگواری است که از سوی مادران شهید در آذربایجان انجام می‌شود. اوخشامای این مادر در اینترنت دست به دست شد و به همین ترتیب ما قصد کردیم که مستندی درباره او بسازیم و دیدیم که او برای تشییع جنازه حاج قاسم به کرمان رفته است به همین ترتیب ما دلدادگی یک مادر پیر را که از یک شهرستان مرزی دو هزار کیلومتر برای تشییع پیکر طی کرده بود، به تصویر کشیدیم.

وی افزود: وقتی با او صحبت می‌کردیم متوجه شدیم پسر او به جبهه رفته و شهید شده، جالب است که او به گونه‌ای در اینجا غریب بود چون خانواده‌اش متعلق به کشور آذربایجان بودند. ضمن اینکه او نام حدود هشتاد شهید را ذکر کرد که به مراسم تشییع پیکر آنها رفته بود چون پیکر هر شهیدی را که می‌آورند احساس می‌کردم پسر من است به طوری که اهالی پارس‌آباد هم می‌گفتند او هر پنجشنبه بر سر مزار شهدای گمنام می‌رود و اوخشاما انجام می‌دهد. این خصوصیات او ما را بیشتر جذب کرد که مستندی درباره این مادر بسازیم.

فرزانه بیان کرد: وقتی با این مادر صحبت می‌کردیم می‌گفت نمی‌دانم چرا حاج قاسم را مانند پسر خودم می‌دانم، می‌گفت حاج قاسم به خاطر خاک این مملکت جانش را فدا کرد و من دلداده این خاک هستم پس وظیفه خودم دانستم که به مراسم تشییع پیکر او بروم البته جالب این است که امسال هم برای سالگرد شهادت او به کرمان رفته بود.

این کارگردان در پایان با اشاره به برگزاری آنلاین «عمار» توضیح داد: برگزاری آنلاین جشنواره باعث می‌شود بچه‌های شهرستان‌ها با آثار مستند بیشتر آشنا شوند، اما نقصی هم دارد صاحبان آثار به طور کامل در جریان کار قرار نمی‌گیرند. وقتی جشنواره به صورت فیزیکی برگزار می‌شود گفتگوهایی بین هنرمندان شکل می‌گیرد و افراد کسب تجربه می‌کنند ولی حالا این امکان نیست ضمن اینکه به دلیل اطلاع‌رسانی ناکافی ما نمی‌توانیم آثار را ببینیم مثلاً وقتی به سایت مراجعه می‌کنیم سردرگم می‌شویم به طوری که حتی نتوانستم مستند خودم را ببینم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *