صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تولیت آستان قدس رضوی: استقامت در پرتوی معرفت و اعتماد به خدا پیام شهدای هویزه است

۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۵:۵۶
کد خبر: ۶۹۰۵۵۵
تولیت آستان قدس رضوی یکی دیگر از ویژگی‌های شهدای هویزه را برخورداری از بن‌مایه‌ها و پشتوانه‌های عمیق فکری و اعتقادی دانست.

-طبق اعلام آستان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی شامگاه سه‌شنبه ۱۶ دی‌ماه در یادواره شهادت شهید سید محمدحسین علم الهدی و یارانش در حماسه هویزه که با حضور جمع محدودی از خانواده معظم شهدا و زائران بارگاه امام رضا (ع) با رعایت دستورالمعل‌های بهداشتی در رواق بزرگ امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، بزرگداشت یاد و خاطره شهدا را حداقل وظیفه در راه ادای دین به شهیدان دانست و اظهار کرد: شهدا با فداکاری، ایثار و نثار خون خود از استقلال، عزت و ناموس این کشور دفاع کردند و ما به آن‌ها بسیار مدیون هستیم.
وی با بیان اینکه «شهید» در مکتب اسلام و اهل‌بیت (ع) از جایگاه بسیار ممتاز و برجسته‌ای برخوردار است، عنوان کرد: از منظر قرآن کریم و روایات از کسانی که در روز قیامت در کنار انبیاء، امامان و معصومین به اذن خداوند اجازه شفاعت دارند، شهدا هستند، که نشان دهنده جایگاه رفیع شهداست.

شهید در اسلام نشانی برای بیان کمال خوبی‌هاست

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی عنوان «شهید» در اسلام را برند و نشانی برای نمایش کمال خوبی‌ها معرفی و تصریح کرد: در روایات اسلامی برای نشان دادن کمال اجر و ثواب عملی، آن را به جایگاه شهادت تعبیر می‌کنند. در تعاریف اسلامی شهید بالاترین و بهترین مقام و جایگاه است، بطوریکه از مقام شهید و شهادت برای نشان دادن کمال سعادت انسان استفاده می‌شود.

وی در ادامه به بیان برخی ویژگی‌های شهدای حماسه هویزه پرداخت و با بیان اینکه این شهدا گرامی به خداوند اعتماد و امید داشتند، ابراز کرد: شهدا به فضل الهی امیدوار و معتقد بودند و با توکل به خداوند در پیمودن راه حق به خود تزلزل راه نمی‌دادند.

تولیت آستان قدس رضوی شهدای هویزه را جوانان مؤمن، انقلابی و دلیرمردان سرافرازی خواند که دل‌هایی لبریز از ایمان داشتند و با سلاح بسیار اندک در برابر بعثی‌های تا بن دندان مسلح و مجهز به مدرن‌ترین و قوی‌ترین سلاح‌ها ایستادند و کوچک‌ترین هراسی به خود راه نمی‌دادند.

وی گفت: آیه شریفه «حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر» ذکری بود که شهدای هویزه بر لب داشتند و همچنین این آیه همان ذکری بود که شهید سلیمانی با استعانت به آن به مصاف داعش تا بن دندان مسلح رفت و ابهت پوشالی آمریکا، صهیونیسم و ارتجاع مفلوک و ضعیف منطقه را شکست.

شهدای هویزه نماد واقعی «جوان مؤمن انقلابی»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی شهدای هویزه را نماد واقعی «جوان مؤمن انقلابی» در بیانات رهبری معظم انقلاب توصیف و تصریح کرد: این قبیل دلیرمردان یکی از دلایل تأکید رهبری معظم انقلاب نسبت به استفاده از جوانان مؤمن انقلابی در مدیریت کشور است، یعنی جوانانی که جز خدا از هیچ قدرت و دشمنی ترس ندارند و تنها توکلشان بر خداست، دارای روحیه جهادی هستند و به توانایی‌های خدادادی این ملت و کشور باور دارند.

وی افزود: در تمام سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی هرکجا از گردنه‌های سخت و هولناک با موفقیت و سربلندی عبور و توفیقات بزرگی را کسب کردیم به برکت روحیه جوانان مؤمن و انقلابی بوده که نمونه بارز آن هشت سال دفاع مقدس است.

«معرفت دینی» رمز نجات از انحرافات

تولیت آستان قدس رضوی یکی دیگر از ویژگی‌های شهدای هویزه را برخورداری از بن‌مایه‌ها و پشتوانه‌های عمیق فکری و اعتقادی برشمرد و ابراز کرد: جوان معدن انرژی و شور است، اما زمانی این انرژی برای جامعه مفید خواهد بود که از پشتوانه معرفتی برخوردار باشد؛ شهید علم الهدی، این قهرمان ۲۲ ساله هویزه از پشتوانه فکری، اعتقادی و معرفتی برجسته‌ای برخوردار بود.

وی گفت: شهدای هویزه از جمله شهید سیدحسین علم الهدی دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد و تعدادی دیگر از شهدا از دانشجویان و دانش‌آموزانی بودند که در هویزه دلیرانه در برابر دشمن بعثی ایستادگی کردند. شهدایی که مروری بر زندگی ایشان چگونگی خودسازی آن‌ها را مبرهن می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی افزود: این شهید والامقام در دامان پدری عالم همچون سید مرتضی علم‌الهدی رشد کرد و سپس در مسجد کرامت پای منبر‌های مقام معظم رهبری کسب فیض و تحت تعالیم نورانی شهید هاشمی نژاد پرورش یافت.

وی برخورداری از بن‌مایه‌های معرفتی را رمز مفید بود شور انقلابی جوانان دانست و گفت: اگر جوانی پرشور و انقلابی باشد، اما از بن‌مایه‌های معرفتی بی‌بهره باشد، نه‌تن‌ها مفید نخواهد بود بلکه مضر نیز هست؛ اوایل انقلاب دیدیم عده‌ای از جوانان پرانرژی، اسلام دوست و فعال در انقلاب را که به دلیل بی‌بهره بودن از معرفت، بصیرت و پشتوانه‌های عمیق فکری و اعتقادی، در دام منافقین گرفتار شدند و موجب شهادت بسیاری از مردم بی‌گناه و علمای بزرگ همچون شهید دستغیب، مدنی و اشرفی اصفهانی شدند.

تولیت آستان قدس رضوی ضمن توصیه به جوانان برای کسب معرفت و عمق‌بخشی به اعتقادات، شناخت و اقدام به‌موقع را از دیگر ویژگی‌های شهدای هویزه خواند و تصریح کرد: این شهدای عزیز ضمن اینکه خطر را خوب شناختند و درست درک کردند، به هنگام وارد میدان شدند، مفهوم «آتش به اختیار» در بیانات رهبر معظم انقلاب به معنای درک درست از نقطه آسیب، اقدام صحیح و مقابله به هنگام با آن است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با بیان اینکه عمده شهدای ما دارای ویژگی‌ها شهدای حماسه هویزه بودند، ابراز کرد: وصیت‌نامه‌های شهدا دنیایی از معرفت و عرفان است، شهدا ما راه هفتادساله در عرفان و معرفت را با نثار خون خود در راه خدا و اسلام یک شبه طی کردند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *