صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تکمیل زنجیره ابزار‌های مالی کالا‌های کشاورزی/سبد سرمایه گذاری در بازار سرمایه متنوع‌تر شد

۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۹:۰۱
کد خبر: ۶۹۰۴۸۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: در گذشته صندوق‌های سرمایه گذاری طلا در بورس کالا فعال بودد که با ورود صندوق‌های کالایی کشاوری سبد سرمایه گذاری در بازار سرمایه متنوع‌تر شد.

- حامد سلطانی نژاد در مراسم افتتاح رسمی معاملات صندوق‌های کالایی کشاورزی و گواهی سپرده خرمای مضافتی گفت: زمان زیادی بود که درصدد راه اندازی صندوق‌های کالا‌های کشاورزی بودیم و با حمایت‌های سازمان بورس و اوراق بهادار سرانجام این صندوق‌ها راه اندازی شد.

وی افزود: از وزارت جهاد کشاورزی بابت حمایت‌ها برای راه اندازی صندوق‌های کشاورزی و همچنین مجلس تقدیر می‌کنیم.

وی تصریح کرد: تا قبل از این، صندوق‌های سرمایه گذاری طلا در بورس کالا فعال بودند که با ورود این صندوق‌ها در حوزه کشاورزی، سبد سرمایه گذاری در بازار سرمایه متنوع‌تر شد.

وی با اشاره به تحکیم پیوند بخش کشاورزی با بازار سرمایه با آغار بکار صندوق‌های کشاورزی گفت: پذیره نویسی صندوق سحرخیز مورد استقبال قرار گرفت و کل واحد‌های آن در روز نخست به فروش رفت و صندوق نوویرا نیز در محله پذیره نویسی قرار دارد.

سلطانی نژاد افزود: هر دو صندوق کالایی کشاورزی دارای بازار گردان هستند و با راه اندازی این صندوق ها، نقدشوندگی در بازار محصولات کشاورزی افزایش یافته و در گام بعد توثیق آن‌ها را خواهیم داشت.

وی افزود: امروز علاوه بر صندوق کشاورزی، شاهد افتتاح گواهی سپرده خرمای مضافتی بم هستیم تا کشاورزان خرماکار از این پس با سهولت بیشتر و قیمت بهتر امکان فروش محصولاتشان را داشته باشند.

به گفته سلطانی نژاد، گواهی سپرده کالایی، ابزاری است که با استفاده از آن در طرح حمایتی قیمت تضمینی جو و ذرت، حدود ۱۰۰ هزار کشاورز دسترسی به بازار پیدا کردند و توانستند محصول خود را بفروشند.

مدیرعامل بورس کالای ایران اظهار داشت: در بورس کالای ایران بازار‌های مختلفی وجود دارد که خوشبختانه امروز شاهد تکمیل زنجیره ابزار‌های مالی بورس کالا برای معاملات حوزه کشاورزی هستیم؛ به طوریکه هم اکنون محصولات کشاورزی در بازار فیزیکی، مشتقه و مالی بورس کالا فعال است.

وی با بیان اینکه بازار کشاورزی یک تفاوت ویژه با سایر بازار‌ها دارد گفت: تولیدکنندگان در بازار محصولات کشاورزی متنوع هستند و باید محصول به یک محصول استاندارد تبدیل و سپس معاملات انجام شود؛ از این رو ابزارسازی برای این کالا‌ها از اهمیت ویژه‌ای در جهت توسعه بخش کشاورزی برخوردار است.

سلطانی نژاد در پایان اشاره کرد: روند معاملات محصولات کشاورزی از سال ۹۵ تا ۹۹ در بورس کالا روند رو به رشدی بوده و برای مثال در روند معاملات زعفران از ۸ تن در سال ۹۵ به ۶۲ تن در ۹ ماهه امسال رسیده است و در مورد زیره و پسته نیز همین روند را شاهد هستیم. همچنین در حوزه انبار‌ها هم ظرفیت‌های خوبی ایجاد شده و بالغ بر ۱۰۰ انبار در کل کشور مورد پذیرش بورس کالا قرار گرفته است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *