«بازیگری در ۳۶ کارگاه» منتشر شد/پخش آنلاین آثار صحنهای جشنواره «سردار آسمانی»
- پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانههای تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظرهای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
پخش آنلاین آثار صحنهای جشنواره «سردار آسمانی» امکانپذیر شد
به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار سلیمانی نمایش آنلاین آثار بخش صحنه ای دومین جشنواره «سردار آسمانی» امکانپذیر شد.
به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی تماشای آنلاین نمایشهای صحنهای دومین جشنواره تئاتر «سردار آسمانی» امکانپذیر شد.
علاقهمندان به تماشای این آثار میتوانند با مراجعه به سایت تیوال، کلیک روی آرم جشنواره تئاتر «سردار آسمانی» و استفاده از کد رایگان سردار سلیمانی sardareasemani تمامی نمایشهای بخش صحنهای دومین جشنواره «سردار آسمانی» را تا ساعت ۱۲ روز ۱۴ دی به صورت رایگان ببینند.
دومین جشنواره سراسری تئاتر «سردار آسمانی» به حمایت بنیاد فرهنگی روایت فتح، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان تا ۱۵ دی ماه در قالب سه بخش مسابقه نمایشنامهنویسی، صحنهای و خیابانی در استان کرمان برگزار میشود.
«بازیگری در ۳۶ کارگاه» منتشر شد
«بازیگری در ۳۶ کارگاه» کتابی است به قلم پوریا عبدی که توسط انتشارات نظامالملک منتشر شده است.
«بازیگری در ۳۶ کارگاه»، عنوان کتابی است که دی ماه ۹۹ به قلم پوریا عبدی و با مقدمههایی از رویا افشار و ابوالفضل جلیلی توسط انتشارات نظامالملک منتشر شده است.
در معرفی این کتاب آمده است: «عنوان علمی این کتاب «بازیگریِ ادراکگرا» است و همانطور که از نامش پیداست، شیوهای از بازیگری است که مبتنی بر ادراک بازیگر خواهد بود. در این شیوه که برای اولین بار مطرح میشود؛ بازیگر متکی بر علم خویش است، علمی که بر تواناییهای بدنی، بیانی و تحلیلی، همچنین مهارتهای وابسته به تخیل، خلاقیت و شناخت متن نمایشی توجه دارد. به عبارتی بازیگر در این شیوه، قبل از انجام هر عملی، نسبت به آن آگاهیِ کاملی خواهد داشت. بازیگریِ ادراکگرا شاید در موارد محدودی به سایر مکاتبِ آموزش بازیگری شباهت داشته باشد اما از نظر فکری و بینشی، متفاوت از بسیاری شیوههای آموزش بازیگری خواهد بود. به بیان سادهتر این شیوه، نوعی طرز فکر شناختگرایانه نسبت به بازیگری است.
این کتاب شامل ۳۶ کارگاه عملی بازیگری است که در هر کارگاه، تمریناتی مدرن و کاربردی پیرامون موضوع مورد بحث ارائه میشود. این آموزشها صرفاً در حوزه فیزیک بازیگر خلاصه نمیشوند و تحلیل درام را نیز در حیطه آموزشهای خود قرار میدهد. البته در مقوله تمرینات فیزیکی، فیلم آموزشی نیز ارائه شده تا مخاطب بتواند با مطالعه کتاب یک کارگاه حرفهای آموزش بازیگری را لمس کند. این کتاب به نوبه خود اولین کتاب آموزش بازیگری ایرانی است که شامل کارگاههای مدون بازیگری به همراه فیلم آموزشی است و میتواند برای علاقهمندان به بازیگری، همچنین اساتید این رشته کتابی مفید واقع شود.»
«بازیگری در ۳۶ کارگاه» به قلم پوریا عبدی در ۲۹۶ صفحه به مبلغ ۵۵٠ هزار ریال توسط انتشارات نظامالملک در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
هیات داوران اولین جشنواره نمایشنامهنویسی دریچه معرفی شدند
یاسر محمودی برنتی رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان مازندران فاطمه مکاری ، مهدی روشن ضمیر و کامبیز میرزایی را طی حکمی به عنوان داوران اولین جشنواره نمایشنامه نویسی منصوب کرد
متین ستوده بازیگر «سهم زن» شد
نمایش «سهم زن» با طراحی و کارگردانی محمد قنبری و بازی متین ستوده و سمیرا حسینی روی صحنه می رود.
تالار «محراب» از بهار ۱۴۰۰ میزبان اجراهای تئاتری میشود
مدیر تالار محراب اعلام کرد به دلیل شرایط ناپایدار فعلی به دلیل تعطیلات کرونایی این مجموعه تئاتری از بهار سال ۱۴۰۰ میزبان اجراهای نمایشی خواهد بود.
مهرداد کوروش نیا مدیر تالار محراب درباره وضعیت برنامه اجراهای نمایشی این مجموعه تئاتری با توجه به محدودیتها و تعطیلات کرونایی در ماههای باقیمانده سال ۹۹ گفت: این شکل از تعطیلات کرونایی اجازه برنامهریزی منسجم را به ما نمیدهد و معلوم نیست بعد از بازگشایی مجدد سالنها، محدودیتها و تعطیلات دوباره ایجاد میشود یا نه. در چنین شرایطی هم گروهها متضرر میشوند و هم سالن برنامهریزیهایش به هم میریزد.
وی تأکید کرد: با توجه به شرایط موجود ما برنامهریزیهای تالار محراب در زمینه میزبانی اجراهای نمایشی را برای اردیبهشت سال ۱۴۰۰ انجام میدهیم و از آن زمان این مجموعه پذیرای تئاتر و مخاطبان آن خواهد بود.
کوروش نیا درباره حمایتهای این مجموعه از تولیدات و اجراهای نمایشی یادآور شد: طی گفتگویی که با مدیرکل هنرهای نمایشی داشتیم قرار شد گروههای متقاضی اجرا در تالار محراب از حمایتی نسبی برخوردار شوند.
مدیر تالار محراب درباره وضعیت بازسازی این مکان تئاتری توضیح داد: طی بازسازی انجام شده سیستم اداری مجموعه به لابی سالن اصلی منتقل شد و در فضای پایین مجموعه نیز ۲ پلاتوی اجرا و یک پلاتوی تمرین ایجاد شد که افتتاح این پلاتوها در بهمن ماه سال جاری خواهد بود.
وی در پایان سخنان خود درباره احتمال بازسازی و تغییر فضای باز تالار محراب گفت: فعلاً تغییری در فضای باز مجموعه ایجاد نمیکنیم زیرا در حال حاضر بودجه و امکانات مورد نیاز در این زمینه را در اختیار نداریم. در این فضا همچنان میزبان اجراهای تئاتر خیابانی و تمرین برخی گروهها خواهیم بود.
اولین دوره مسابقه نمایشنامهنویسی «سردار دلها»
سازمان فرهنگیهنری شهرداری تهران، اولین دوره مسابقه نمایشنامهنویسی «سردار دلها» را در بزرگداشت یاد و نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار میکند.
علاقهمندان میتوانند نمایشنامههای خود را در حوزه عمومی مقاومت و نقش سردار در پیروزیهای آن و یا زندگی و رشادتهای سردار دلها تا پایان ماه بهمن با فرمت PDF به نشانی الکترونیک sardaredelha.derama@gmail.com ارسال کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای ۹۶۶۵۴۵۲۸ و ۹۶۶۵۳۵۵۴ تماس بگیرند.
نتایج مسابقه نیز روز ۲۰ اسفندماه، همزمان با زادروز آن شهید عزیز اعلام خواهد شد و به نفر اول ۷ میلیون تومان، نفر دوم ۵ میلیون تومان و نفر سوم ۴ میلیون تومان جایزه نقدی تقدیم خواهد شد.