صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازرس کل امور صمت سازمان بازرسی کل کشور: بدون افزایش عرضه امکان کنترل قیمت خودرو وجود ندارد

۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۶:۱۷
کد خبر: ۶۸۹۵۷۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
بازرس کل امور صمت سازمان بازرسی کل کشور گفت: هر چقدر شورای رقابت تولید خودرو را افزایش دهد بدون افزایش عرضه امکان کنترل قیمت وجود ندارد.

-بازرس کل امور صمت سازمان بازرسی کل کشور در گفتگو با بخش خبری ۱۸:۳۰ شبکه خبر در ارتباط با فرمول جدید شورای رقابت برای قیمت گذاری خودرو گفت: تصور ما بر این است در شرایطی که قرار است قیمت خودرو به قیمت بازار نزدیک شود خودروساز می‌تواند آنرا در بازار مدیریت کند. با توجه به مصوبه شورای رقابت اقدام باید مبتنی بر تولید باشد. هر دو خودرو ساز ما مشکلات متعدد مالی دارند؛ یکی از خودروسازان ما ۳ هزار میلیارد تومان بدهی دارد. اینکه قدرت خرید و توان مردم را نبینیم شرایط را به هم می‌ریزد. اینکه به صورت هیجانی بازار را دچار التهاب کنیم نتیجه خوبی به همراه نخواهد داشت. در مصوبه ۴۴۲ شورای رقابت قرار بر این شد که شورای رقابت در مورد خودرو‌هایی که رقابتی تشخیص داده می‌شود ان‌ها را از دستورالعمل تنظیم قیمت خارج کند، در دستورالعمل بعدی به گونه‌ای دیده می‌شود که شرایط انحصار برقرار است که این‌ها با هم تعارض دارد.

میرمحمدی در ادامه افزود: در مصوبه شورای رقابت آن چیزی که آمده بحث تولید است و به بحث عرضه اشاره‌ای نشده است. هر چقدر شورای رقابت تولید را افزایش دهد بدون افزایش عرضه امکان کنترل قیمت وجود ندارد. در در جایگاه سازمان بازرسی به کرات از دولت پیگیری کردیم تا زمانی که انحصار وجود دارد بایستی بحث قیمت گذاری خودرو را شورای رقابت انجام دهد. در اینجا که بحث رقابتی بودن مطرح است ورود شورای رقابت در این بخش رقابت محل بررسی بیشتر است

بازرس کل امور صمت سازمان بازرسی کل کشور همچنین گفت: مردم ما در این وضعیت نگاهشان به مسولین است که امکان استفاده یک وسیله نقلیه عادی برایشان فراهم باشد. بلاشک این اقدامی که در ارتباط با برخی خودرو‌های مدنظر در مصوبه شورای رقابت انجام شده و بعنوان خودرو‌های رقابتی موضوع را نگاه می‌کند، اولا نقش شورای رقابت باید مشخص شود و شورای رقابت تنها در جایی می‌تواند ورود کند که انحصار باشد. این اقدام شورای رقابت حتی به شرط تحقق ۵۰ درصدی تولید، مستلزم بازنگری و کار کارشناسی بیشتر است. اگر مصوبه‌ای را مطرح کنیم بدون آگاهی از آینده آن، این موضوع شوک قیمتی به بازار وارد می‌کند. قبل از مصوبه اخیر شورای رقابت در هفته گذشته نامه‌ای را به وزیر صنعت دادیم که این اقدام شرایط کشور را در وضعیت التهاب و بحرانی قرار می‌دهد و بعد می‌بینیم که یک شبه این موضوع اعلام عمومی می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *