صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بخار اکالیپتوس برای درمان کرونا مفید است؟

۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۲:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۹۴۶۶
دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: شواهد علمی مبنی بر مفید بودن بخار درمانی با هر ماده‌ای از جمله اکالیپتوس برای درمان کووید۱۹ در مطالعات انسانی وجود ندارد و سازمان جهانی بهداشت هم این ادعا را تایید نمی‌کند.

- ایرنا نوشت: دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گزارشی به بررسی خواص اکالیپتوس و ادعا‌هایی مبنی بر تاثیر آن در درمان کرونا پرداخت.

در این گزارش آمده است: درخت اکالیپتوس، درخت بومی استرالیا، غذای اصلی کوالا‌ها است، در گذشته از آن به عنوان ضد عفونی کننده برای از بین بردن میکروب‌ها استفاده می‌کردند از روغن این درخت در دارو‌های سنتی بومی برای بهبود زخم‌ها و عفونت‌های قارچی و از چای تهیه شده از برگ‌های آن نیز برای کاهش تب استفاده می‌شد.

بمطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می‌دهد که روغن اکالیپتوس به عنوان خلط آور عمل می‌کندو امروزه، روغن درخت اکالیپتوس در بسیاری از محصولات ضدسرفه و سرماخوردگی بدون نسخه برای تسکین احتقان (گرفتگی) استفاده می‌شود.

ادعا‌هایی در مورد موثر بودن استنشاق بخار روغن‌های عصاره‌ای مانند روغن اکالیپتوس در درمان کرونا وجود دارد. برخی دیگر نیز اضافه کردن موادی مانند پرتقال یا لیمو و روغن نعناع به آب جوش و استنشاق آن را مطرح می‌کنند.

این ادعا‌ها توضیح می‌دهند که "حرارت بخار در مقابل ویروس‌های تنفسی، یک داروی طبیعی است که ویروس‌های کرونا، آنفلوانزا و رینوویروس را از بین می‌برد".

سازمان جهانی بهداشت، بخار درمانی با هر ماده‌ای را به عنوان درمان برای ویروس کرونا پیشنهاد نمی‌کند و سازمان غذا و دارو در ایالات متحده به شرکت‌های فروش روغن‌های عصاره‌ای که ادعای درمان یا پیشگیری از کووید-۱۹ را دارند" هشدار داده است.

این ادعا‌ها اکنون از وب سایت‌های آن کشور‌ها حذف شده است، اما پست‌های شبکه‌های اجتماعی هنوز در مورد مزایای بخار روغن اکالیپتوس جهت محافظت در برابر عفونت‌های ویروسی، وجود دارد. بخار درمانی می‌تواند به عنوان یک روند مکمل به تسکین مخاط نازک در هنگام سرماخوردگی یا آنفلوانزا کمک کند، اما به طور کلی، هنوز شواهد علمی از مفید بودن آن وجود ندارد.

علاوه بر این، ترویج روغن اکالیپتوس به عنوان پیشگیری یا درمان برای عفونت کووید-۱۹ بی ضرر نیست، زیرا اعتقاد به این که می‌تواند عفونت را دفع کند از اهمیت رعایت اصول بهداشتی مانند فاصله گذاری فیزیکی در نزد افراد کم می‌کند.
هیچ مدرک و شواهد علمی مبنی بر مفید بودن بخار درمانی با هر ماده‌ای برای ویروس کرونا وجود ندارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *