تاثیر میوه و سبزیجات در کاهش عوارض آلودگی هوا
همزمان با افزایش آلودگی هوای تهران، روابط عمومی سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار با صدور اطلاعیهای، فهرستی از انواع میوهها، سبزیجات وصیفیجاتی که براساس توصیه کارشناسان تغذیه، میتوانندآثار و عوارض آلودگی هوا را کاهش دهند، منتشر کرد.
- بر اساس اعلام سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ کارشناسان علم تغذیه براین باورند که به هنگام آلودگی هوا، لازم است شهروندان برای تأمین ویتامینهایی مانند ویتامین C و E که نقش مهمی در افزایش مقاومت بدن در مقابل آلودگی هوا دارند، مصرف برخی مواد غذایی ویژه نظیر سبزیجات تازه و انواع میوهها مانند سیب و مرکبات را در سبد غذایی این روزهای خود قرار دهند.
براساس این اطلاعیه، در میان میوههای سیب بیشترین جذب سرب را دارد و مانع رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود و پرتقال، لیمو شیرین و لیمو تُرش، هویج، کیوی، گریپ فروت، انبه، کدو تنبل، فلفل دلمه، اسفناج، انواع کلم و گوجهفرنگی نیز کم و بیش از این خاصیت برخوردارند.
به موجب این اطلاعیه، یکی از بهترین مواد غذایی توصیه شده در هنگام آلودگی هوا، مصرف سیر و پیاز تازه است که دارای آنتی اکسیدانهای قوی هستند و میتوانند از ایجاد التهاب در سینوسها و بروز آلرژیهای ناشی از آلودگی هوا جلوگیری کنند.
بیشتر بخوانید:
این اطلاعیه میافزاید، متخصصان تغذیه به شهروندان توصیه میکنند در روزهای آلوده، مصرف انار با توجه به غنی بودن آن از آنتی اکسیدان و همچنین، کلم بروکلی را در برنامه غذایی خود قرار داده و سهم سالاد و سبزیجات را در رژیم غذایی روزانه خویش افزایش دهند، ضمن اینکه مصرف شیر و لبنیات میتواند در پیشگیری از آثار و عوارض ناشی از آلودگی هوا مؤثر باشد.
گفتنی است، شهروندان میتوانند انواع میوه را در ۲۵۰ میدان و بازار میوه و تره بار ۴۰ درصد و سبزیجات و صیفیجات را ۳۴ درصد ارزانتر از میانگین قیمت محصولات مشابه در سطح شهر تهیه نمایند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *