صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سانسور ادامه‌دار «شهید سلیمانی» در اینستاگرام

۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۹۳۳۹
پس از گذشت یک سال از شهادت سردار سلیمانی اینستاگرام همچنان پست‌های محکومیت ترور سردار «شهید سلیمانی» را مسدود و حذف می‌کند.
_ روزنامه صبح‌نو نوشت: سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی و حمایت صاحبان شبکه‌های اجتماعی خارجی از سیاست تروریستی آمریکا بار دیگر نبود حاکمیت سایبری و ادامه حکمرانی پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام در فضای مجازی کشور را به یاد می‌آورد.  سال گذشته و به‌دنبال حذف پست‌ها و اکانت‌های کاربران ایرانی که ترور سردار سلیمانی را محکوم کردند، توسط شبکه‌هایی مانند اینستاگرام و توییتر، موضوع مقابله جدی با اینگونه پلتفرم‌ها از سوی بسیاری از کارشناسان و فعالان فضای مجازی مورد مطالبه قرار گرفت و وزارت ارتباطات نیز نسبت به مقابله با این اقدامات یکجانبه، مغرضانه و خلاف آزادی‌بیان، وعده‌هایی داد. آقای محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات اقدام آمریکا در سانسور صدای ملت ایران در اینستاگرام را بی‌آبرویی برای آن کشور خواند و گفت: قطعا مقابل سانسور آمریکا در اینستاگرام می‌ایستیم.

این شبکه اجتماعی با بالا گرفتن اعتراض کاربران ایرانی و گذشت 

یک سال، نه‌تن‌ها از این اقدامش دست نکشیده که سانسور را با شدت بیشتری اعمال می‌کند و تا حالا صد‌ها صفحه اینستاگرام را به‌کلی مسدود کرده است. همین موضوع موجی از انتقاد و سؤال در فضای مجازی علیه اینستاگرام به‌وجود آورده است؛ سوال‌هایی از این جنس که چطور باید با این رفتار مقابله‌به‌مثل کرد و اساسا چرا دست ما باید زیر سنگ اینستاگرام باشد. اقدام اینستاگرام با پاک کردن پست‌های کاربران عادی شروع شد. استوری‌ها و پست‌های کاربران حکایت از این داشتند که اینستاگرام هر پستی که در آن عکس یا هشتگی از سپهبد شهید قاسم سلیمانی باشد، حذف می‌کند. حذف پست‌های کاربران ایرانی در اینستاگرام واکنش‌های زیادی در فضای مجازی، چه خود اینستاگرام و چه توییتر، به‌دنبال داشت.
 
برخی سلبریتی‌ها که پست‌های‌شان پاک شده بود، رفتار اینستاگرام را نقض آزادی بیان خواندند و برخی دیگر حرف‌های‌شان را بدون عکس در اینستاگرام نوشتند. در توییتر هم موجی از انتقاد به اینستاگرام راه افتاد. کاربران پست‌های زیادی با هشتگ اینستاگرام نوشتند و در آن از رفتار سیاست‌زده این شبکه اجتماعی انتقاد کردند. یک کاربر توییتری در پستی که در رسانه‌های مختلف هم بازنشر شد، نوشت: «اینستاگرام هرگونه پست مربوط به مهم‌ترین سردار نظامی تاریخ معاصرمان را که به‌صورت مظلومانه ترور شده است، بلافاصله حذف می‌کند. آمریکایی‌ها اول خودش را ترور کردند و حالا اسمش را.»
 
ایران با ۲۴‌میلیون کاربر، هفتمین کشور دنیا محسوب می‌شود که بیشترین استفاده‌کننده از اینستاگرام را دارد و بخش مهمی از منافع این نرم‌افزار به واسطه استفاده کاربران ایرانی تأمین می‌شود، اما این اولین‌بار نیست که اینستاگرام به بهانه پیروی از قوانین تحریم آمریکا به حذف پست یا مسدود کردن حساب کاربران ایرانی اقدام می‌کند. این شبکه اجتماعی فروردین امسال هم صفحات تعدادی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مسدود کرد. به جز این، اینستاگرام صفحات رسمی برخی از مقامات کشور ازجمله صفحه انگلیسی رهبر انقلاب و رییس قوه‌قضاییه را هم از دسترس خارج کرده بود، اما هیچ‌کدام از این سانسور‌ها به بزرگی سانسور اسم و یاد سردار سلیمانی نبود. برای همین کاربران و مسوولان به فکر مقابله و راه چاره افتادند.
 
برخی کاربران پیشنهاد ترک اینستاگرام و تحریم این نرم‌افزار را دادند، برخی هم مثل وزیر ارتباطات درباره تقویت نرم‌افزار‌های داخلی مشابه نوشتند و اینکه برای آزادی‌بیان در سطح دنیا باید سکو‌هایی ایجاد کنیم تا مردم دنیا بتوانند آزادانه با سانسور‌هایی که ایجاد می‌شود، مقابله کنند.
 
شبکه اجتماعی اینستاگرام بار دیگر با غرض‌ورزی آشکار و اقدامی مشابه، آذرماه امسال پست‌های مرتبط با شهادت دانشمند هسته‌ای شهید فخری‌زاده را حذف کرد و جلوگیری از انتشار محتوا از سوی کاربران ایرانی را در دستور کار قرار داد. این شبکه اجتماعی با حذف مطالب کاربران ایرانی در محکومیت اقدام تروریستی علیه ایران، تمامی تلاش خود را به کار گرفته تا جلوی انتشار تصویر خبیث و جنایتکار دشمنان ایران را که به راحتی قابل بازگویی و نمایان شدن برای مردم جهان در فضای مجازی است، بگیرد. کارشناسان معتقدند که همراهی اینستاگرام با اقدامات تروریستی کشور‌های متخاصم، از طریق حذف اکانت و پست کاربران ایرانی و جلوگیری از آزادی‌بیان ایرانیان در فضای مجازی، تنها یک دلیل می‌تواند داشته باشد و آن هم نبود قدرت سایبری و حاکمیت ایران در فضای مجازی و رویکرد منفعلانه مسوولان است.
 
یک سال از این اقدام اینستاگرام می‌گذرد و این پلتفرم با حاکمیت مطلق بر فضای مجازی کشور ما، پست‌ها و محتوایی که به ظن خود ناقض خط مشی‌هایش است را فیلتر می‌کند. در حالی که مسوولان و متولیان فضای مجازی در کشور تنها نظاره‌گر تصمیمات و سانسور‌های اینستاگرام هستند! از سوی دیگر با وجودی که اقدام قاطع و یا حتی مذاکره‌ای برای پذیرفتن قوانین و مقررات کشور با اینستاگرام صورت نگرفته و ما به الگوریتم‌های این شبکه خارجی دسترسی نداریم، حذف مجدد پست‌های کاربران توسط این پلتفرم در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی، دور از انتظار نیست.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *