سند تحول قضایی هوشمندانه، فناورانه و سیستماتیک است
رییس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: سند ارتقای تحول قضایی هوشمند، فناورانه و سیستماتیک است.
- علی اکبر گروسی گفت: این سند ارتقای یافته تحول قضایی، نکات بسیار ارزشمند و علمی و کاربردی دارد که با اجرایی نمودن آن قوه قضائیه متعالی و پیشرفته را خواهیم داشت.
وی افزود: این سند که با کار کارشناسی بسیار هوشمندانه تدوین شده است با ذات کار قوه قضائیه تطبیق دارد. در واقع کاملاً منطبق با ظرفیت قوه قضائیه هست که با همت و تلاش مضاعف آن را به اجرا خواهیم گذاشت. تمام موضوعات این سند همان ماهیت کارها و اهداف و سیاستهای قوه قضائیه هست و چیز نامانوس و ناشناختهای نیست.
گروسی تاکید کرد: جزئیات این سند بسیار زیاد است و لازم است همه مسئولین قضایی استان برای اجرای مفاد آن متحد شوند، خصوصاً روسای حوزههای قضایی باید در عمل به سند تحولی کاملاً همراه و همیار با مرکز حرکت کنند و آنرا پیش ببرند و تمام هم و غم خود را برای اجرای مطلوب این سند بگذارند.
گروسی افزود: روسای حوزههای قضایی در عین حال که کار قضایی و مدیریتی میکنند باید از تک تک همکاران هم صیانت کنند و آنها را از گزند تمام آسیبها و ناهنجاریهایی که کارکنان قضایی را تهدید میکنند محافظت و صیانت نمایند.
این مقام قضایی ادامه داد: این سند یک سند ملی هست که نیازمند است قوای مجریه و مقننه هم دستگاه قضایی را یاری کنند. یکی از مواردی که ریاست قوه قضاییه هم بدان بسیار تاکید داشته و در سند تحول هم آمده است، غربالگری زندانهاست که میتوان با استفاده از ظرفیتهای مناسب قانونی مثل مجازاتهای جایگزین حبس – استفاده از سامانههای الکترونیکی برای کنترل مجرمین و نیز دقت در صدور قرارهای تامین منجر به بازداشت، زندانها را غربالگری کرد و میتوان با این راهکارهای قانونی زندانها را از محکومین و متهمین غیر خطرناک خالی کرد.
وی در ادامه به روند رسیدگی به پروندههای معوق اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ۹۴ درصد از پروندههای معوق استان مختومه شده است و کلاً ۱۳۰۰ فقره پرونده باقیمانده است که همت همکاران قضایی را میطلبد تا پایان سال ۱۳۹۹ شاهد مختومه شدن آنها باشیم و هر پرونده مهمی که باقی میماند باید مشخصات آن و علت تاخیر آن در اسرع وقت بیان شود.
رییس کل دادگستری استان آذربایجان غربی در ادامه با تاکید بر اهمیت هوشمندسازی دستگاه قضایی گفت: یکی دیگر از موارد مهمی که در سند تحول پیش بینی شده و موجب ارتقاء کیفی قوه قضائیه خواهد بود، هوشمندانه، فناورانه و سیستماتیک بودن سند ارتقاء تحول قضایی هست که البته نیازمند تامین زیرساختهای لازم، خصوصاً بانک اطلاعاتی و برخی پارامترهای دیگر مقرر شده در سند هست که موجب اقتدار دستگاه قضایی و افزایش ضریب امنیت و آرامش در بین مردم خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی دیگر ازکارهای مهم سند تحول، نگاه ویژه به دادرسی الکترونیک است که آثار و برکات زیادی هم برای جامعه و هم دستگاه قضایی دارد و الحمداله کارهای زیرساختی و سخت افزاری دادرسی الکترونیک انجام شده و ظرفیت آن ایجاد شده است تا در آینده رسیدگیها در استان به صورت ۱۰۰ درصدی الکترونیک انجام شود.
گروسی در ادامه صحبتهای خود توصیههایی را درخصوص وظایف روسای حوزههای قضایی خصوصاً در امر حمایت از تولید داخلی، سرکشی مرتب به واحدهای تولیدی، نظارت مستمر بر نحوه رسیدگی شعب و توجه ویژه به حقوق عامه و رضایتمندی مردم از عملکرد دستگاه قضایی و مبارزه با فساد داشت و به این امور تاکید کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *