صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش معاون وزارت علوم به بودجه پژوهشی ۱۴۰۰

۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۸۹۰۵
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: افزایش ۰.۲ درصدی بودجه پژوهش در لایحه بودجه ۱۴۰۰ گام مثبتی در جهت توسعه‌ی پژوهش‌هاست.

- ایسنا نوشت: غلامحسین رحیمی در ارزیابی بودجه پژوهشی ۱۴۰۰ گفت: طبق آمار و ارقامی که وجود دارد، در صورتی‌که بودجه‌ی پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۰ تصویب شود، حدود دو دهم درصد نسبت به سال پیش به سهم بودجه‌ی پژوهشی کشور افزوده خواهد شد و این گام مثبتی در جهت توسعه‌ی پژوهش‌هاست.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: در حال حاضر، بودجۀ پژوهشی کشور به نسبت تولید ناخالص داخلی (GDP)، حدود پنج دهم درصد است و این رقم در بودجه‌بندی دولت برای سال بعد، بیش از هفت دهم درصد پیشنهاد شده است. روند بودجه رشد نسبتاً خوبی داشته است و این امکان وجود دارد که اگر بودجه بیش از حد زیاد شود، ظرفیت جذب کافی را نداشته باشیم. از همین رو، زمانی که بودجه اضافه می‌شود، باید ظرفیت جذب را در مراکز علمی، پژوهشی و فناوری افزایش داد.

وی با اشاره به سخنان رهبری دربارۀ افزایش ظرفیت‌های علمی و پژوهشی کشور، بیان کرد: با این‌که بودجه‌بندی بخش‌های علمی و پژوهشی کشور با درخواست‌های مقام معظم رهبری فاصله دارد، اما امید می‌رود که حداقل ۷۵ تا ۷۷ صدم درصد از عواید تولید ناخالص داخلی برای بودجۀ بخش علمی و پژوهشی کشور در سال ۱۴۰۰ تصویب بشود.

رحیمی در ادامه و در پاسخ به پرسشی مبنی بر سهم مراکز پژوهشی مختلف از بودجه و صرف شدن بودجه بسیاری از پژوهشگاه‌های بزرگ برای امور جاری، توضیح داد: با زیر نظر گرفتن عملکرد بسیاری از پژوهشگاه‌های بزرگ مثل پژوهشگاه ژنتیک، پژوهشگاه مهندسی شیمی، پژوهشگاه پلیمر و بیوتکنولوژی، پژوهشگاه مواد و انرژی، پژوهشگاه زلزله و... می‌توان پیشرفت‌های گوناگون آن‌ها را مشاهده کرد. در حال حاضر، بسیاری از پژوهشگاه‌های بزرگ کشور، در مرحلۀ ساخت و راه‌اندازی «پایلوت» یا خط تولید میان مقیاس آزمایشگاهی و مقیاس صنعتی و انبوه هستند. در این پایلوت‌ها محصولاتی تولید می‌شوند که در بازار‌ها به فروش می‌رسند، اما در حد یک خط تولید انبوه نیست.

رحیمی در پایان افزود: در سال پیش رو، وزارت علوم به پژوهشکده‌های کوچک کمک بیشتری خواهد کرد و هزینۀ بیشتری اختصاص خواهد داد، تا محصولاتی تولید کنند که برای جامعه کاربرد داشته باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *