صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ویژگی‌های رفتاری و گفتاری که می‌توانیم از «حضرت فاطمه(س)» الگوی خود قرار دهیم

۱۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۸۷۵۵
کارشناس علوم قرآنی گفت: نکته مهم و ارزشمندی که باید به آن پرداخته شود جایگاهی بود که حضرت «فاطمه زهرا (س)» برای خانواده قائل بودند یکی از کنیه‌های ایشان «حانیه» به معنای این است که ایشان نسبت به همسر و فرزندان خود مهربان و دلسوز بودند.
یدالله بهتاش کارشناس علوم قرآنی و مداح اهل بیت(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون سیره رفتاری حضرت «فاطمه زهرا (س)» گفت: حضرت «فاطمه زهرا (س)» الگویی ارزشمند برای تمام مردم بودند و نمی‌توان ایشان را مختص گروه خاصی از افراد جامعه دانست.

وی به روایت امام «حسن عسکری (ع)» پیرامون الگو قرار دادن حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و بیان کرد: امام «حسن عسکری (ع)» همواره تاکید داشتند که حضرت «فاطمه زهرا (س)» به عنوان الگویی بزرگ پیش روی جامعه قرار دارند، «امام یازدهم (ع)» حضرت «فاطمه زهرا (س)» را حجت خود می‌دانستند و می‌فرمودند: «نَََحْنُ حُجَجُ اللَّهِ عَلى خَلْقِهِ وَ جَدَّتُنا فاطِمَةُ حُجَّةُ اللَّهِ عَلَیْنا - ما ائمّه حجت خدا بر مردم و مادرمان فاطمه حجت خدا بر ماست»، این احادیث نشان می‌دهد حضرت «صدیقه کبری (س)» یکی از حجت‌های خداوندی هستند و جنبه الگویی برای جامعه دارند.

***چگونگی به شهادت رساندن «صدیقه کبری(س)»

بهتاش به نحوه شهادت حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و تاکید کرد: هنگامی که دشمنان قصد داشتند تا «امیرالمومنین(ع)» را از خانه برای بیعت به زور ببرند حضرت «صدیقه کبری (س)» برای دفاع از ولایت در ابتدا خود را به پشت در رساندند و هنگامی که دشمنان در را شکسته و وارد خانه شدند بر ایشان ضربات شدیدی وارد کردند که موجب آسیب جدی به این بانوی بزرگوار اسلام شدند این رویداد باعث شد تا حضرت «فاطمه زهرا (س)» پس از مدت کوتاهی به شهادت برسند.

وی عوامل اساسی شهادت حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: دو عامل اساسی در شهادت حضرت «فاطمه زهرا (س)» وجود دارد، ابتدا حمایت از ولایت و در مرحله دوم عفت و حیای این بانوی ارزشمند اسلام است، لذا باید همانند حضرت «صدیقه کبری (س)» بصیرت داشته باشیم و به دفاع از ولایت بپردازیم.

وی عبادت حضرت «فاطمه زهرا (س)» را از زبان فرزندش مورد بررسی قرار داد و اظهارکرد: «امام حسن مجتبی (ع)» پیرامون عبادت مادر بزرگوارش حضرت «فاطمه زهرا (س)» فرمودند: هیچ کس به اندازه مادرم حضرت «فاطمه زهرا (س)» عبادت نمی‌کرد ایشان آنقدر در محراب نماز می‌ایستاد تا پاهایش متورم می‌شد.

***دست گیری از مستمندان توسط حضرت «فاطمه زهرا (س)»

بهتاش به سیره اخلاقی حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و تصریح کرد: خدمت به خلق خدا یکی از اعمال مهم زندگی حضرت «صدیقه کبری (س)» بود، ایشان همواره مستمندان را مد نظر قرار می‌دادند، این رویکرد ارزشمند حضرت«فاطمه زهرا (س)» نیز در سوره انسان آیه ۸ آمده است که می‌فرماید: «وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا، و هم بر دوستی او یعنی خدا به فقیر و طفل یتیم و اسیر طعام می‌دهند».

وی در همین راستا ابراز کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» غذای خود را به یتیم و مسکین و حتی اسیرانی که مسلمان نبودند می‌دادند ایشان هرچه را که برای خود می‌پسندید بر نیازمندان می‌پسندید.

بهتاش ابراز کرد: سیره زندگی حضرت «فاطمه زهرا (س)» شیوه زندگی «پیامبراکرم (ص)» نیز بود به نوعی که «رسول خدا (ص)» بار‌ها فرموده‌اند: « مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ، هر كه صبح كند و بامور مسلمين همت نگمارد. از آنها نيست، و هر كه بشنود مردى فرياد ميزند «مسلمانها بدادم برسيد» و جوابش نگويد مسلمان نيست» این حدیث نشان می‌دهد دختر «نبی خدا (ص)» همواره تحت تعلیم معلمی بزرگ بوده و از سیره تربیتی ارزشمندی تغذیه شده است.

وی به نام «حانیه» از القاب حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و ابراز کرد: نکته مهم و ارزشمندی که باید به آن پرداخته شود جایگاهی بود که حضرت «فاطمه زهرا (س)» برای خانواده قائل بودند یکی از کنیه‌های ایشان «حانیه» به معنای این است که ایشان نسبت به همسر و فرزندان خود مهربان و دلسوز بودند.

***الگو برداری از شیوه همسرداری حضرت «فاطمه زهرا (س)»

بهتاش به ویژگی سیره ارزشمند اخلاقی حضرت «فاطمه زهرا (س)» و الگو گیری خانواده‌های نوپا از این بانوی بزرگوار اسلام اشاره و تاکید کرد: حضرت «صدیقه کبری (س)» هنگامی که با همسر خود صحبت می‌کردند به آرامی و با الفاظ زیبا به ایشان دلداری می‌دادند، در روایات آمده حضرت «فاطمه زهرا (س)» در گفت‌و‌گو با «امیرالمومنین (ع)» می‌فرمودند: «روح من فدای روح تو باد و جان من سپر بلای جان تو باشد همسرم من در همه حال با شما هستم و در سختی‌ها پشت سر شما ایستاده‌ام». این کلمات ارزشمند شیوه همسر داری را به بانوان جوان نشان می‌دهد، همان موضوعی که امروز زمینه را برای بسیاری از درگیری‌های خانوادگی فراهم کرده و باعث جدای زوجین و پدیده طلاق شده است.

وی تدبیر در زندگی حضرت «فاطمه زهرا (س)» را کاری ارزشمند و مهم خواند و اظهار کرد: عزاداری برای حضرت «فاطمه زهرا (س)» مهم است، اما تدبیر در زندگی، سیره و شیوه رویکرد‌های این بانوی بزرگوار اسلام بسیار با ارزش تر و مهمتر است، زیرا حضرت «فاطمه زهرا (س)» الگوی همه جانبه زندگی برای جامعه انسانی بوده و خواهد بود.

بهتاش به کتاب «در سوگ کوثر» که خود نوشته و توسط انتشارات سبحان منتشر شده اشاره و ابراز کرد: کتاب «در سوگ کوثر» کتابی است با نثر ساده که ابعاد زندگی ارزشمند حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مطرح کرده و بی‌شک جذابیترین بخش کتاب مصائب، صبر و تلاش دختر «پیامبر اکرم (ص)» و سیره اخلاقی و تربیتی ایشان در طول زندگی است که برای مطالعه ارزشمند است. 

انتهای پیام /

 

برچسب ها: فاطمیه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *