صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی از طریق کنکور چه معایبی دارد؟

۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۸۶۳۹
معاون آموزشی تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی گفت: یکی از معایب جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقطع ارشد از طریق کنکور این است که از همه رشته‌ها می‌توانند در آن شرکت کنند.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: محمد حسین عبداللهی، درباره معایب جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی از طریق کنکور اظهار کرد: در دوره تحصیلات تکمیلی دو مقطع ارشد و دکتری داریم؛ بنابراین یکی از معایب مقطع ارشد این است که از همه رشته‌ها می‌توانند در آن شرکت کنند و درصد قبولی دروس پیش نیاز بگذرانند که این موضوع بر رشته‌های مرتبط تاثیر منفی می‌گذارد.

معاون آموزشی تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی افزود: اگر دانشگاه‌ها در تعداد پذیرش دانشجویان ارشد با محدودیت عمل می‌کردند شاید اوضاع کمی بهتر می‌شد و ظاهرا وزارتخانه در برخی از رشته گرایش‌ها در این زمینه مصوبه‌ای را تدوین کرده تا هر کدام از آن‌ها که به تصویب رسید مرحله پذیرش دانشگاه را طی کند.

عبداللهی تصریح کرد: یکی از معایب پذیرش دانشجویان مقطع دکتری از طریق کنکور سراسری این است که آزمون کتبی آنان که از طریق سازمان سنجش اطلاع رسانی می‌شود، دروس کلی را شامل خواهد شد که تخصصی نیستند و به همین علت اگر فردی از این آزمون نمره یا رتبه بالایی کسب کرد به معنای این نیست که او حتما رزومه بالا یا خروجی کیفی مناسبی دارد و این موضوع باید تقویت شود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: باید در محتوی پالایش اولیه آزمون کتبی دانشجویان دکتری دقت نظر بیشتری شود تا در مرحله دوم آنان انتخاب‌های بهتری صورت بگیرد.

او درباره اهمیت جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد گفت: در مقطع کارشناسی دانشجویان دروس پایه را می‌گذرانند و در مقطع کارشناسی ارشد که دوره تخصصی شدن مباحث را شامل می‌شود روی یک حیطه خاص متمرکز می‌شوند که با عنوان گرایش از آن یاد می‌کنیم و فرد می‌تواند توانایی لازم را در این زمینه پیدا کند و متناسب با اهداف رشته گرایش می‌توانند کارآمد باشند و دستاورد‌های زیادی از خود نشان دهند.

عبداللهی با اشاره به مشکلات پذیرش دانشجویان دوره کارشناسی از طریق کنکور گفت: تعداد متقاضیان دوره کارشناسی بسیار زیاد است و به همین علت از لحاظ جزئیات دارای مشکلات بزرگی هستند، شاید تنها فیلتر کمک کننده برای نشان دادن توانایی دانشجویان این باشد که نوع آزمون‌ها به سمت و سویی رود که صرفا به محفوظات افراد تکیه نکند و انتخاب شدگان از میان افرادی نباشند که با امکانات بیشتری در کنکور‌ها و آزمون‌ها شرکت می‌کنند، اما به هرحال سهمیه بندی مناطق به تمامی افراد برای پذیرش در دانشگاه‌ها کمک زیادی می‌کند و آزمون پذیرش دانشجویان کارشناسی در دانشگاه‌ها به نسبت دانشجویان ارشد کارآمدتر است.


برچسب ها: کنکور حذف کنکور

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *