صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واعظی: تمام بخش‌های دولت برای تنظیم بودجه مناسب درخدمت کمیسیون تلفیق هستند

۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴:۴۱
کد خبر: ۶۸۸۶۱۶
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه بنای دولت همکاری و تعامل نزدیک  با مجلس در تهیه بودجه است، گفت: تمام بخش اقتصادی دولت در خدمت کمیسیون تلفیق مجلس قرار دارد تا با همکاری هم بتوانیم بودجه بسیار خوبی را تنظیم کنیم.

محمود واعظی ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهارداشت: این روز‌ها یکی از مهمترین مسائلی که در دولت و مجلس مطرح است و برای افکار عمومی نیز مهم است، مسئله بودجه سال ۱۴۰۰ است.  

وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه کار تنظیم و نگارش بودجه سال ۱۴۰۰ را طبق روال همیشگی خود را از چندین ماه قبل  هم در داخل این سازمان و هم با دستگاه‌های مشترک و مرتبط آغاز کرده است؛ البته امسال از دانشگاه‌ها و بخش‌های مختلف دیگری نیز استفاده کرده است تا با توجه به همه فشار‌هایی که روی اقتصاد کشور است و جنگ روانی و کرونا بودجه‌ای بنویسد که در سال پایانی دولت تحول مطلوبی در وضعیت معیشت و زندگی مردم به وجود بیاید.

رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه لایحه بودجه سال آینده را در زمان مقرر تقدیم مجلس کردند و کارشناسان مختلف و وزرا به کمیسیون‌های تلفیق و برنامه و بودجه رفته و به سوالات پاسخ دادند؛ روز گذشته نیز کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق تصویب شد.  

واعظی افزود: ما حتما تا جایی که به شاکله بودجه آسیبی نشود و درآمد‌ها درست افزایش یابند و هزینه‌ها کاهش یابند، از ایده‌های نمایندگان استقبال می‌کنیم. آقای رئیس جمهور سازمان برنامه و بودجه را موظف کردند که با کمیسیون تلفیق جلساتی را بگذارند و هر ایده‌ای که بتواند به اقتصاد و نیز به بهتر اداره کردن کشور کمک کند، را در نظر بگیرند.

وی با بیان اینکه بنای دولت همکاری و تعامل نزدیک  با مجلس در تهیه بودجه است، افزود: از کسانیکه در مجلس هستند و روی بودجه کار می‌کنند، خواهس می‌کنم بودجه را تبلیغاتی نکنند بلکه اطلاع رسانی کنند، سخنگوی کمیسیون تلفیق هر روز با مردم صحبت کند؛ این کار خوبی است. اینکه افراد مختلف  درباره بودجه توئیت می‌زنند با اینکه هنوز خیلی از مسائل تصویب نشده، ممکن است انتظارات را بالا ببرند و این مضر است؛ سعی کنیم از راه کارشناسی این کار را انجام دهیم.  

رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تمام بخش اقتصادی دولت در خدمت کمیسیون تلفیق مجلس قرار دارد تا با همکاری هم بتوانیم بودجه بسیار خوبی را تنظیم کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تشریح اقدامات دولت درخصوص نحوه و میزان اجرای قانون "اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها" گفت: پس از تصویب این قانون، رئیس جمهور بلافاصله دستور تشکیل کمیته‌ای متشکل از معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه، سازمان برنامه و بودجه و سازمان انرژی اتمی را دادند و این کمیته نیز خارج از روال معمول زمان‌بر بلافاصله تشکیل شد و جمع‌بندی خود را درباره این قانون به جلسه چهارشنبه دولت ارائه کرد.

 واعظی گفت: گزارش این کمیته در جلسه چهارشنبه گذشته دولت مورد بحث قرار گرفت و جمع‌بندی دولت هم ابتدای این هفته ابلاغ شده است. طبیعی است که سازمان انرژی اتمی بر اساس این دستورالعمل مقدمات را فراهم کرده و سایر دستگاه‌های مسئول نیز بر اساس دستورالعمل بند‌های مختلف آن را اجرا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه طبیعتا ابتدا باید مقدمات کار‌ها فراهم شود، اظهار داشت: با توجه به حساسیت و ظرافت‌هایی که این کار دارد، آقای دکتر صالحی وقتی مقدمات کار آماده شد، گزارش آن را اعلام خواهند کرد. بر اساس جمع‌بندی انجام شده تکلیف قانون مبنی بر انجام ۱۲۰ کیلو غنی‌سازی در مدت یکسال، حتما انجام خواهد شد.

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره سرنوشت پیوستن ایران به FATF گفت: بحث FATF یک بحث است و بحث ۴ لایحه‌ای که در دولت تصویب شده و مجلس هم آن‌ها را تصویب کرده، بحث دیگری است که الان دو تا از آن لوایح قطعی شده و ۲ لایحه دیگر در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

واعظی تصریح کرد: اصلا با این دو لایحه‌ای که خودمان تنظیم کردیم، نباید اینگونه برخورد کنیم. اینقدر مسائل سیاسی را وارد یک مساله مالی و اقتصادی نکنیم. این دو لایحه مثل بقیه لوایح است. اگر بخواهیم به FATF بپیوندیم این بحث دیگری است. هیچگاه در دولت درباره پیوستن به FATF بحثی نکردیم و الان هم بحث نمی‌کنیم. بحث درباره ۴ لایحه‌ای است که درباره پولشویی و شفافیت است و این برای کشور مهم است و خود ما هم دنبال این هستیم و فکر می‌کنیم کاری است که باید دنبال شود.

وی با تاکید مجدد بر اینکه اصلا نباید این موضوع را سیاسی کنیم، خاطرنشان کرد: مگر دو لایحه قبلی که تصویب شد و الان در حال اجراست، مشکلی داشت. بحث را قطبی و سیاسی نکنیم و اجازه دهیم اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت سر فرصت، بدون اینکه مساله سیاسی شده و فشار اجتماعی ایجاد شود، در محیطی آرام کار کارشناسی کنند. این موضوعی است که باید ابعاد مختلف آن دیده شود و در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

واعظی درباره بودجه نیز اضافه کرد: این اولین بودجه این دولت نیست و لذا دولت بودجه‌ای را می‌نویسد که باید خودش با آن زندگی و کار کند. با این حال هر پیشنهادی چه از داخل مجلس و چه از بیرون مجلس بیاید، چه در بخش درآمد‌ها و چه در بخش هزینه‌ها اگر بتواند به این بودجه کمک کند، قطعا از آن استقبال می‌کنیم. اینگونه فکر نمی‌کنیم که همه ایده‌ها و فکر‌های خوب فقط در دولت و در سازمان برنامه و بودجه است.

وی اظهار داشت: البته چیز‌هایی که تا الان شنیدیم، چه جلسه مشترکی که داشتیم، چه آنچه که در مصاحبه‌ها گفته می‌شود، بیشتر آرمان‌ها و ایده‌های خوبی هست که مطرح می‌شود، بدون اینکه عملیاتی باشد. تا الان از مجلس غیر از یک سری حرف‌های خوب که همه هم دارند می‌زنند، که مثلا می‌خواهیم برای مردم کار کنیم، خب ما هم می‌خواهیم رفاه مردم افزایش یابد و تا آنجا که می‌توانیم رسیدگی بیشتر به طبقات مستضعف، طبقات متوسط و حقوق بگیر بشود، همه این‌ها را قبول داریم، اما اینکه چگونه می‌خواهیم این‌ها را در بودجه عملیاتی کنیم، این چیزی است که با شعار صرف، سخنرانی و انشاء خواندن محقق نمی‌شود و باید ایده‌های مشخصی را بر اساس کارِ کارشناسی ارائه کنند.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *