صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خانه محل تبعید رهبر انقلاب در ایرانشهر تغییر کاربری نخواهد داد

۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۸:۰۱
کد خبر: ۶۸۷۶۹۶
علیرضا جلالزایی گفت: در مجاورت خانه محل تبعید رهبر انقلاب در ایرانشهر، ملکی قرار دارد که شاید در آینده ما بخواهیم برای کاربری‌های پذیرایی و فرهنگی در اختیار افرادی که علاقه‌مند باشند قرار دهیم که هیچ خللی در روند کاری این موزه و بیت رهبری نخواهد داشت.
علیرضا جلالزایی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان درخصوص شایعات پیش آمده درباره تغییر کاربری خانه محل تبعید رهبر معظم انقلاب در شهرستان ایرانشهر به میزان گفت: خانه‌ای که متعلق به مقام معظم رهبری بود از بحث واگذاری خارج شد و همچنان به عنوان موزه در حوزه مسایل فرهنگی در خدمت فرهنگ دوستان و بازدیدکنندگانی که علقه دارند محل سکونت رهبری را با کارکرد‌های خاصش ببینند خواهد بود و به زودی به بهره برداری خواهد رسید؛ بنابراین این مکان به هیچ وجه به سرمایه دارانی که بخواهند آن را تغییر کاربری بدهند واگذار نخواهد نشد.

جلالزایی ادامه داد: ما در اداره کل میراث فرهنگی استان با همان نیرویی که مبتنی بر ارزش‌های معنوی و میراثی ماست به دنبال بیشینه کردن ظرفیت‌های این مکان تاریخی تحت عنوان موزه قرآن و خانه ولایت هستیم و به زودی از این مکان بهره برداری خواهیم کرد. ضمنا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در‌های این خانه-موزه به روی همه کسانی که بخواهند در این ایام از آن بازدید کنند باز هست؛ بنابراین ما نخواهیم گذاشت این مکان تغییر کاربری پیدا کند با این عنوان که مثلا بخواهیم آنجا را تبدیل به یک سفره خانه یا چیز دیگری کنیم. چون این کار اصلا فاقد شئون است و با همان محوریت موزه قرآن یا هر نوع کارکرد فرهنگی دیگری که بتواند کارکرد منزل حضرت آقا را نشان دهد از این مکان بهره برداری خواهیم کرد.

جلالزایی خاطر نشان کرد: در مجاورت این خانه تاریخی ملکی قرار دارد که شاید در آینده ما بخواهیم برای کاربری‌های پذیرایی و فرهنگی در اختیار افرادی که علاقه‌مند باشند قرار دهیم که هیچ خللی در روند کاری این موزه و بیت رهبری نخواهد داشت؛ بنابراین من با ضرس قاطع می‌گویم که خانه دوران تبعید مقام معظم رهبری به عنوان موزه قرآن و موضوعات فرهنگی با نهایت دقت، دغدغه و ظرافت به کار خودش ادامه خواهد داد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی که این خانه تاریخی برای توسعه گردشگری استان فراهم می‌کند گفت: قطعا بسیاری از مردمان کشور ما علاقه‌مند هستند بدانند رهبرانقلاب در دوران تبعیدشان در کجا زندگی می‌کردند. این مساله برای کسانی که دغدغه دیدن این مکان را دارند جالب و دیدنی خواهد بود. گردشگرانی که با دغدغه یافتن ظرفیت‌های گردشی به استان سیستان و بلوچستان ورود می‌کنند قطع به یقین این نگاه را هم برای خودشان مترتب و متصور خواهند بود که بتوانند از بیت آقا در دوران تبعید بازدید کنند و ببینند در روزگاران نه چندان دور حضرت آقا چگونه با ساده زیستی و با رویکرد‌ها و منویات خاص خودشان در چنان فضایی زندگی می‌کردند. آنچه که مقام معظم رهبری در آن دوران سرلوحه زندگی خود قرار داده بودند می‌تواند الگو دهنده و تداعی کننده نوع زندگی مبتنی بر ساده زیستی باشد که امروز شاید بعضی‌ها از آن فاصله گرفته باشند؛ بنابراین در بحث جذب گردشگر این خانه به عنوان یک آیتم و مورد مشخص و معین می‌تواند ظرفیت‌های گردشگری ایرانشهر را دستخوش تحولاتی بکند که این دگرگونی‌ها در گذر زمان می‌تواند خود را به شکل‌های گوناگونی نشان دهد و ظرفیت پذیری بیشتری را برای توسعه گردشگری استان فراهم کند.
 
بیشتر بخوانید:
خانه امام جمعه

وی ادامه داد: همه گردشگران داخلی و خارجی قطعا دوست دارند از این ظرفیت‌ها به بهترین شکل ممکن بهره بگیرند و آن را در دفترچه خاطرات گردشگری خود ثبت کنند. توصیه‌ای که وجود دارد این است که دغدغه‌مندان این را به عنوان یک انگاره ذهنی فرا بگیرند که وقتی بزرگان نظام همچون اولیای دینی ساده زیستی را در پیش می‌گیرند ما هم باید این مسیر را ادامه دهیم و از تجمل گرایی پرهیز کنیم. البته همه این نظامات می‌تواند با گردشگری آمیخته باشد. امروز در شهرستان ایرانشهر که بیت مقام معظم رهبری در آن قرار گرفته ما تلاش هایمان را مصروف این خواهیم کرد که بتوانیم گردشگران را به این شهر جلب کنیم.

جلالزایی با اشاره به خاطره مردم استان از سال‌های تبعید و اقامت رهبرانقلاب در ایرانشهر گفت: در آن دوران مراودات مقام معظم رهبری که بیشتر محلی و منطقه‌ای بوده کاملا حساب شده انجام می‌گرفته است. چون رفت و آمد‌های ایشان تحت نظر ساواک بوده و قطعا ایشان امکان ارتباط گیری گسترده را نداشتند؛ بنابراین افراد متنفذ و بومی‌های این منطقه شاید به ندرت می‌توانستند روابطی با حضرت آقا داشته باشند و از جنبه‌های علمی، دینی و فرهنگی ایشان بهره ببرند.

وی ادامه داد: بعد‌ها که مقام معظم رهبری به استان سیستان و بلوچستان تشریف آوردند سراغ خیلی از قدیمی‌ها را می‌گرفتند و برای دیدار و نشست با دوستان دوران تبعید که در همراهی و کمک به ایشان نقش آفرین بودند ابراز تمایل داشتند. احساس من این است که آمد و شد‌ها و دید و بازدید‌ها با توجه به نگاه خبیثانه و ظالمانه ساواک کنترل شده و هدفمند بوده است. زیرا عناصر ساواک به خیال واهی و باطل خودشان بر این تصور بودند که شاید بتوانند چیزی از این ارتباطات در بیاورند. با این همه مقام معظم رهبری درباره زندگی کوتاهشان در این منطقه می‌فرمایند من بهترین دوران را در ایرانشهر داشتم.
 

برچسب ها: رهبر انقلاب

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *