صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترفندهایی برای افزايش گلدهی گیاه

۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۷۶۶۲
یکی از دغدغه‌های همیشگی صاحبان گل و گیاه در منزل، از دست رفتن نشاط و زیبایی گیاهانشان است. برای حفظ و به حداکثر رساندن شادابی گیاهان این توصیه‌ها عمومی هستند.

- صدا و سیما نوشت: بیشتر افراد در باغچه منازل خود گیاهان گلدار را پرورش می‌دهند تا از زیبایی گل‌ها بهره برده و فضای دل انگیزی را ایجاد کنند. چه کار‌هایی برای گلدهی گیاه باید انجام دهید؟

چرا بنفشه آفریقایی گل نمی‌دهد؟

بنفشه آفریقایی، می‌تواند در تمام طول سال گلدهی داشته باشد. گل هایش معمولا به رنگ‌های آبی، قرمز، صورتی، سفید و بنفش است. بنفشه آفریقایی برای اینکه در تمام طول سال گلدهی داشته باشد، نیاز به ۱۲ تا ۱۴ ساعت روشنایی دارد. علاوه بر نور باید حواستان به دمای محیط نیز باشد. بنفشه آفریقایی ترجیح می‌دهد، شب‌های گرم و روز‌های خنک تری را سپری کند. اگر دمای روز بالاتر از ۲۹ درجه سانتی گراد باشد، گیاه تحریک شده و گلدهی زودهنگام را شاهد خواهید بود. گلدهی زودهنگام گیاه را ضعیف و آسیب پذیر می‌کند.


بنفشه آفریقایی در بهار پاجوش‌های فراوانی می‌زند. پاجوش‌های زیاد روی ساقه اصلی هم فرم و شکل بوته را به هم می‌زنند و هم موجب کاهش گلدهی می‌شود. پاجوش‌های اضافی را پیش از اینکه خیلی بزرگ شوند، حذف کنید. اما این تنها دلیل عدم گلدهی گیاه بنفشه آفریقایی نیست! گاهی اوقات تمام شرایط مساعد است، ولی بوته بنفشه آفریقایی همچنان به رشد رویشی ادامه داده و گل نمی‌دهد. در چنین شرایطی ایجاد یک تنش یا شوک می‌تواند موجب تحریک گیاه به گلدهی شود. اما چطور این شک را وارد کنید؟! از تنش خشکی استفاده کنید. اجازه دهید گیاه کمی پژمرده شود. سپس اقدام به آبیاری کنید. فقط پیش از ایجاد تنش باید از مساعد بودن تمام عوامل و نیز سلامتی گیاه اطمینان حاصل کنید.


چرا ارکیده گل نمی‌دهد؟

زیباتر از گل‌های ارکیده در بین گیاهان آپارتمانی دیده اید؟ ارکیده‌های فالانوپسیس می‌تواند ۳-۲ بار در طی یک سال گل بدهد. دوام گل‌ها در خانه بین ۲ تا ۳ هفته است. گا‌ها تا ۶ ماه هم دیده شده است! البته این به شرط آن است که گیاه بالغ شده باشد و از شرایط رشد خوبی نیز برخوردار باشد. گل‌ها ۱۰-۵ سانتیمتر قطر دارند و ساقه گل می‌تواند ۴۵-۳۰ سانتیمتر طول داشته باشد. رنگ گل‌ها سفید، طیف‌های مختلف صورتی، زرد، راه راه و منقوش است.


ارکیده محیطی مرطوب با نور ملایم دوست دارد. یکی از دلایل اصلی عدم گلدهی می‌تواند نا مناسب بودن یکی از عوامل محیطی باشد. گرما و یا سرمای محیط، آبیاری بیش از اندازه و یا کم آبی گیاه، استفاده بیش از اندازه از کودها، نزدیک بودن گیاه به مواد مصنوعی تازه همانند موکت، فرش، پارکت و یا کاغذ دیواری‌هایی که به تازگی نسبت شده اند، کمبود نور محیط همگی بر گلدهی ارکیده تاثیر دارند. در نگهداری از گل ارکیده باید تعادل را رعایت کنید!


چرا فیلوم گل نمی‌دهد؟

فیلوم را همه با گل‌های قد کشیده سفیدش می‌شناسید. اگر شادابی فیلوم را دوست دارید، آن را مقابل آفتاب مستقیم نگذارید و دما را در حدود ۲۲ درجه ثابت نگه دارید. گیاه فیلوم ممکن است به خوبی رشد کند، اما گل ندهد! اگر این طور است، این دو احتمال را بررسی کنید. اول اینکه گیاه نور کافی دریافت نمی‌کند و از کم نوری رنج می‌برد. جای گیاه را هرچه زودتر عوض کنید.


دوم اینکه ممکن است گیاه شما پیر شده باشد. در این حالت باید اقدام به تقسیم بوته گیاه کنید. با این کار گیاه دوباره جان می‌گیرد و گل‌های تازه می‌دهد. یادتان بادش فصل بهار بهترین زمان برای تکثیر فیلوم است.

نکته: اگر به تازگی از یک فیلوم نگهداری می‌کنید، ممکن است متوجه سبز شدن گل‌ها بعد از مدتی شده باشید. این یک عارضه کاملا طبیعیست و جای نگرانی ندارد!


چرا آنتوریوم گل نمی‌دهد؟

چه کسی می‌تواند از زیبایی گل‌های قرمز آنتوریوم چشم پوشی کند؟! باید بدانید گل‌های این گیاه ناپدید می‌شوند! هر وقت متوجه شدید برگ‌های جدید آنتوریوم رنپگ پریده است و گل نمی‌دهد، بدانید که خاک گیاه فقیر شده است. از کود استفاده کنید. البته اگر خاک هم بسیار غنی باشد باز هم گلی نخواهید دید! به جایش برگ‌های سبز و پرپشت خواهید داشت.


اگر گیاه آنتوریوم شما هیچ عارضه دیگری جز عدم گلدهی ندارد، باید به جای پر نورتری انتقالش دهید. البته حواستان باشد که آنتوریوم از آفتاب مستقیم بیزار است! علاوه بر عدم گلدهی، گاهی شاهد باز نشدن گل‌های آنتوریوم هستیم. این عارضه بر اثر نداشتن تهویه مناسب خاک روی می‌دهد. بعد از مدتی ذرات خاک چسبندگی پیدا می‌کنند و مانع عبور اکسیژن می‌شوند. سطح خاک را با چگال زیر و رو کنید تا اکسیژن کافی وارد خاک گردد.


برچسب ها: ترفندها گیاهان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *