صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مصوبات شورای شهر کارایی ندارد/ دولت یکی از بدهکاران بزرگ شهرداری است

۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۴:۰۰
کد خبر: ۶۸۷۴۲۸
عضو سابق شورای شهر تهران با بیان اینکه دولت یکی از بدهکاران بزرگ شهرداری است خاطرنشان کرد: دولت حدود بیست سال است که مالیات‌ها را پرداخت نمی‌کند.
عبدالحسین مختاباد عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در خصوص معضل بافت‌های فرسوده این شهر به میزان گفت: تهران شهری است که شصت درصد بافت هایش فرسوده و مخروبه است و اگر زلزله بالای ۵ ریشتر در آن اتفاق بیفتد یک فاجعه انسانی رخ خواهد داد. درواقع این شهر امروز به حال خود رها شده است. در گذشته درخواستی که مدیران شهری تهران داشتند این بود که پروژه مسکن مهر به جای اینکه در اطراف تهران ساخته شود در داخل تهران انجام بگیرد که هم از امکانات شهری برخوردار است و هم با این کار بافت فرسوده اش نوسازی خواهد شد. اما این خواسته پذیرفته نشد و پروژه مسکن مهر خارج از شهر تهران ساخته شد و امروز شاهدیم تاول ایجاد شده و در شهرک‌های اقماری مثل پرند و پردیس مردم چقدر مشکل دارند.
 
وی ادامه داد: تصور می‌کنم در شرایط فعلی نوسازی بافت‌های فرسوده شهر تهران از شهرداری بر نمی‌آید، چون به لحاظ مالی دچار ورشکستگی است و عملا از هم پاشیده است. درحالی که چنین کاری احتیاج به سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری خارجی دارد و حتی از حیطه اختیارات دولت هم خارج است.

مختاباد با بیان اینکه جذب سرمایه خارجی در همه جای دنیا شرایط ویژه‌ای را طلب می‌کند گفت: ایران هیچ کدام از آن شرایط را ندارد. امروز ما هم تحریم هستیم و هم اینکه سرمایه گذاران داخلی و خارجی تمایلی به این کار ندارند و شرایط جامعه ما هم به گونه‌ای نیست که سرمایه گذاران بتوانند اقدامی در این رابطه بکنند. مساله جذب سرمایه احتیاج به شرایطی دارد که در حال حاضر تصور می‌کنم امکانش فراهم نیست، زیرا سرمایه گذار به راحتی پولش را در هر جایی هزینه نمی‌کند. امروز شاهدیم میلیون‌ها دلار در طول سال‌های اخیر از ایران خارج شده و افرادی به ترکیه رفته اند و خانه و زمین می‌خرند و در آنجا مشغول ساختمان سازی هستند. این شرایط باید در ایران ایجاد می‌شد و خیلی از کشور‌های منطقه از عربستان کویت قطر می‌آمدند در تهران سرمایه گذاری می‌کردند، اما چنین امکانی وجود ندارد.

مختاباد با بیان اینکه شرایط اجتماعی یک جامعه وضعیت اقتصادی اش را شکل می‌دهد گفت: وقتی در جامعه‌ای شاهد فروبستگی باشیم و محدودیت‌هایی وجود داشته باشد نمی‌توان انتظار شکوفایی اقتصادی داشت. برای همین در طول این سال‌ها امکان اینکه فردی بخواهد در کشور ما سرمایه گذاری کند به صفر رسیده است. در حال حاضر نه تنها در ارتباط با شهر تهران بلکه در سراسر کشور شاهد فرسودگی شصت درصدی هستیم. کافی است سری به اهواز، آبادان، خرمشهر یا سوسنگرد بزنیم تا ببینیم امروز این شهر‌ها ویرانه‌ای بیش نیستند.
 
بیشتر بخوانید:
 
وی ادامه داد: وقتی وزیر نفت مملکت که باید با این درآمد نفتی دو کشور را اداره کند در مجلس می‌گوید شصت درصد پالایشگاه‌های ما از رده خارج است باید به عمق ماجرا پی ببریم. این اتفاقی نیست که در یک یا دو روز رخ داده باشد بلکه در طول بیش از سه یاچهار دهه غفلت روی داده و حالا نارسایی‌ها مثل آوار روی سر مردم ایران افتاده است. برای اینکه سرمایه گذاران از نقاط گوناگون دنیا به کشور ما بیایند شرایط بسیار ویژه‌ای باید فراهم شود، زیرا سرمایه گذاران با دستور کار نمی‌کنند.
 
مختاباد افزود: من تصور می‌کنم با وضع کنونی فضای عمومی جامعه ایران حتی برای یک دهه بعد هم اتفاق مثبتی نخواهد افتاد و چه بسا اوضاع بحرانی‌تر هم خواهد شد. کاری که برای مثال پنج سال پیش با هزار تومان می‌شد انجام داد امروز با این بحران اقتصادی و تحریم و تورم وحشتناکی که ایجاد شده با صدهزار تومان هم نمی‌شود انجام داد، چون ارزش پول ملی ما به نابودی کشیده شده است. باید درنظر گرفت در امر سرمایه گذاری در حوزه مسکن هم همه این موارد بسیار مهم و اثرگذار هستند.

عضو سابق شورای شهر تهران با بیان اینکه دولت یکی از بدهکاران بزرگ شهرداری است خاطرنشان کرد: دولت حدود بیست سال است که مالیات‌ها را پرداخت نمی‌کند. فردی که در تهران در یک ساختمان صد متری زندگی می‌کند باید عوارض و مالیات‌های حوزه شهری را بپردازد. اما می‌بینیم دولت که اماکنی درحدود یک میلیون متر مربع را در اختیار دارد وجوهش را نمی‌پردازد پس طبیعی است وضع به این صورت در بیاید. اگر هم بحث درآمد پایدار در نظام شهری مطرح باشد هنوز شهرداری تهران از خود استقلالی ندارد و خیلی از اموری که شهرداری باید انجام دهد دست وزارت کشور است. شورای شهر در عمل اختیار ویژه‌ای ندارد و کاری نمی‌تواند بکند، چون خیلی از مصوبات شورای شهر کارایی ندارد و اجرایی نمی‌شود.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *