صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سردرگمی بی بی سی فارسی در مقابل کرونای انگلیسی

۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۷۱۴۸
چند روزی است اخبار مبنی بر شیوع ویروس کرونای انگلیسی در تمام کشور‌ها به عنوان تیتر یک رسانه‌ها تبدیل شده، اما با این وجود بی بی سی فارسی از این موضوع بسیار ساده عبور کرده دقیقا برعکس زمانی که این شبکه فقط اخبار شیوع بیماری در ایران را برای ضربه زدن به کشورمان پوشش می‌داد.
_ فارس نوشت: از شایعه تا واقعیت؛ BBC فارسی پیش از ورود کرونا به ایران، کشور ما را به پنهان کاری متهم کرد، پس از آن با ایران هراسی سعی کرد تا جمهوری اسلامی را عامل شیوع کرونا در منطقه و حتی جهان معرفی کند. در آن زمان BBC فارسی، هجمه‌هایی را هم به بهانه پرواز‌های ماهان علیه ایران به راه انداخت، اما حالا که چند هفته‌ای است انگلیس، منبع شیوع مدل جهش یافته‌ای از ویروس کرونا شده و  بسیاری از کشور‌ها پرواز‌های خودشان از و به لندن را متوقف کرده اند، دیگر خبری از این سیاه نمایی‌ها از رسانه وابسته به دربار ملکه انگلیس نیست. آن‌ها نه تنها دیگر سیاه‌نمایی علیه انگلیس نمی‌کنند بلکه سعی می‌کنند این کشور را تبرئه کنند.
 
[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2907590_837.mp4"]
 

هجمه به ایران در زمان شیوع کرونا، بایکوت کرونای انگلیسی

 
مرور ۲۶۴ پست اینستاگرامی بی‌بی‌سی فارسی در پنج روز اخیر نشان می‌دهد که آن‌ها تنها در چند پست به ویروس کرونا در بریتانیا پرداختند که این اخبار هم لزوما اخباری منفی برای انگلیس نیست.
 
 
اما در زمان شیوع کرونا در ایران، اکثر پست‌های این رسانه انگلیسی به کرونا در ایران (با جهت‌دهی القای ترس به مردم ایران، ایران هراسی، انزوای ایران، پنهان کاری مقامات ایرانی، ناتوانی ایران در کنترل کرونا و ...) اختصاص داشت.
 
 

تلاش برای قرار دادن مردم مقابل حکومت به بهانه تهیه واکسن

 
همچنین درحالی که مسئولان کشورمان از جمله رئیس جمهور و وزیر بهداشت طی روز‌های کشور بار‌ها تاکید کردند همزمان با تولید واکسن ایرانی کرونا، درحال خرید بهترین واکسن برای مردم ایران هستند، بی بی سی فارسی بدون اشاره به تحریم‌هایی که حتی انتقال ارز برای تهیه دارو را دچار مشکل کرده،   سعی می‌کند مردم را مقابل مسئولان قرار دهد.
 
 

 وقتی پزشک متخصص، نتایج تحقیقات بی‌بی‌سی را هوا کرد

 
این شبکه ماهواره‌ای فارسی زبان که چند روز پیش هم در گزارشی بار دیگر آمار‌های کرونایی‌ها در ایران را زیر سوال برده بود و البته همان زمان پزشکایرانی مقیم بلژیک روی خط، پاسخی به هجمه‌های آن‌ها داد و آمار‌های بی بی سی را بی اعتبار کرد.
 
var player = videojs('player_422017_2907032',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2907032',{},function (data) {}); }));
 

کرونای حریرچی فاجعه! کرونای وزیر بهداشت انگلیس، خفیف

 
البته سابقه اعمال این سیاست‌های دوگانه بی‌بی‌سی فارسی به این موارد محدود نمی‌شود؛ بی بی سی فارسی در زمان ابتلای ایرج حریرچی؛ معاون وزیر بهداشت ایران به کرونا چنان جنجالی به راه انداخت که وا مصیبتا هیچ بدبختی بالاتر از این نیست که بالاترین مقام پزشکی یک کشور به کرونا مبتلا شود، اما در زمان ابتلای وزیر و معاون وزارت بهداشت انگلیس دیگر خبری از این هجمه‌ها نبود.
 
 

ایران تنها، انگلیس متحد

 
بی بی‌سی فارسی سعی می‌کند با انتخاب عکس‌هایش هم پیامی را به مخاطبش بدهد. برای مثال  به این دو خبر توجه کنید: در حالی که آمار‌های مرگ کرونایی در ایران نسبت به هفته‌های گذشته به شدت کاهش پیدا کرده، اما آن‌ها عکسی ترسناک و دلهره‌آور را انتخاب می‌کنند، اما برای انتشار خبر کشته‌های کرونا در انگلیس که آماری بیش از دو برابر ایران دارد، از تصاویر دیگری استفاده می‌کند.
 
 

ایران قتله‌گاه کرونا، انگلیس، گل و بلبل

 
حتی در زمان شیوع کرونا در ایران، بی بی سی فارسی با انتشار تصاویر دلهره‌آور از مردم ایران، ایران را قتله گاه ویروس کرونا معرفی می‌کرد آن هم در شرایطی که فقط ۵ نفر در ایران جان خود را از دست داده بودند،  اما برای خبر بسیار تلخ و دلهره‌آور  افزایش تلفات بریتانیا به ۳۲۰۰۰ نفر و رتبه نخست انگلیس از این حیث در اروپا، از یک تصویر آرامش‌بخش استفاده کرده است، تصویری که یک پیرمرد در فضایی سرسبز، با امید تمام در حال تماشای یک طوطی است.
 
 

دوگانه این بار به بهانه فوتبال

 
آن‌ها حتی فوتبال را هم دستمایه تحقیر مردم ایران قرار دادند؛ در زمان قهرمانی لیورپول انگلیس آن‌ها بدون اشاره به عدم رعایت پروتکل‌ها توسط تماشاگران این تیم با تیتر‌های جذاب از این اتفاق استقبال کردند، اما در زمان قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر ایران، یک فیلم از خوشحالی هواداران پرسپولیس  بدون رعایت پروتکل‌ها پیدا کردند و آن‌ها را به عدم رعایت موارد بهداشتی متهم کردند.
 
 
 
البته به لیست سیاست‌های دوگانه بی‌بی‌سی فارسی فقط در موضوع کرونا می‌توان لیست بلندبالایی تهیه کرد از جمله آن که در طول این ماه‌ها بار‌ها بی بی سی فارسی هرفیلمی از هرکجای ایران که در آن کمبودی دیده می‌شد را بلافاصله منتشر می‌کرد، اما کمبود مایحتاج اولیه، دزدیدن وسایل بهداشتی و تظاهرات علیه قرنطینه مردم در اروپا را سانسور کرد. حتی تلاش‌های  چندماهه گروه‌های جهادی که از حضور در بیمارستان‌ها و بیمارستان تا کمک به نیازمندان در قالب کمک‌های مومنانه بودند را بایکوت کردند، اما یک اقدام کوچک در قلب اروپا را برجسته کردند.
 


برچسب ها: کرونا بی بی سی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *