دیدگاه مشترک تهران و برلین برای حل بحران خاورمیانه
خبرگزاری میزان:معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ایران و آلمان درباره راه کار سیاسی برون رفت از بحران کنونی سوریه و یمن دیدگاههای مشترک دارند.
وی با بیان انکه در سطوح سیاسی و امنیتی با مقامات عالی رتبه المان و همچنین همتای المانی اش درباره مبارزه با تروریسم و افراط گرایی دیدارهائی داشته است افزود: اوضاع عراق در چهارچوب ضرورت مبارزه با تروریسم یکی از موضوعات اساسی گفتگوهایش با مقامات آلمانی بود.
معاون عربی و افریقایی وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به موضع آلمان و ابراز علاقه مندی انها برای برگزاری گفتگوهای منطقه ای بین تهران و پایتخت های کشورهای منطقه گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از این ایده استقبال کرده است و ما امیدواریم در نخستین فرصت مناسب بتوانبم علاوه بر گفتگوها و مناسبات دو جانبه خوبی که با کشورهای منطقه داریم به صورت جمعی هم در هر موضوعی که ضروری باشد رایزنی و همکاری های گسترده داشته باشیم.
امیرعبداللهیان درباره طرح به روز شده جمهوری اسلامی ایران درباره سوریه و اینکه ایا درباره این طرح با طرف های آلمانی گفتگو شده است یا خیر گفت: در این باره مشورتهایی با مقامات آلمانی داشتیم . اما جزئیات اصلی طرح در سفر اخیر اقای دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه با اقای بشار اسد مطرح و قرار شد هیئت های ایرانی و سوری در روزهای اینده گفتگوهای فنی دقیقتری درباره ان داشته باشند و پس از نهایی شدن مباحث گفتگوهای جدی تری با کشورهای موثر در قبال سوریه داشته باشیم.
معاون وزیر خارجه کشورمان افزود: دیدگاه آلمان در مجموعه اتحادیه اروپا درباره حل و فصل سیاسی بحران سوریه این فرصت را فراهم کرده است که این کشور یکی از طرفهای مهم برای پیگیری این راه حل در چهارچوب تشکیل گروه تماس بین المللی باشد.
عربستان با رویکرد مبتی بر عقلانیت به حل بحران های منطقه کمک کند
معاون عربی و آفریقایی وزیر امور خارجه کشورمان با انتقاد از سیاست های جنگ طلبانه مقامات سعودی، تغییر رویکرد و درپیش گرفتن عقلانیت به منظور حل بحران های منطقه ای را از سوی این کشور خواستار شد.
حسین امیرعبداللهیان پس از گفتگو با مقامات آلمانی درباره بحران های سوریه و یمن و همچنین مبارزه با افراط گرایی و تروریسم درباره انتظارها از عربستان برای کمک به حل بحرانهای منطقه ای گفت: دولتمردان جدید این کشور برخلاف پیشینیان خود حداقل در سطح سیاست های اشکارشان رویکرد توسل به زور و اقدامات نظامی دارند. این رویکرد در یمن نه تنها منجر به امنیت منطقه نشد بلکه امنیت سعودی ها را نیز به مخاطره انداخته است.
وی با تاکید بر اینکه این رفتار خطا و اشتباه عربستان سعودی تاثیر و پیامدهای منفی بر همه منطقه خواهد داشت تصریح کرد: ما در گفتگوهایمان با مقامات این کشور همواره تاکید کرده ایم که تهران از گفتگو با ریاض ، از همکاری مشترک در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی استقبال می کند اما نکته مهم این است که دوستان ما در عربستان باید از رویکرد نظامی و توسل به زور در قبال بحرانهای منطقه ، از رفتارهای شتاب زده و احساسی و بعضا عصبی فاصله بگیرند و با رویکرد مبتنی بر عقلانیت و درایت و همچنین تمرکز بر راهکار سیاسی به خروج منطقه از بحران کمک کنند.
معاون وزیر خارجه کشورمان گفت: ما به دنبال ان نیستیم که عربستان از پرونده های منطقه ای حذف شود بلکه به دنبال ان هستیم که این کشور نقشی سازنده در حل سیاسی پرونده های منطقه ای ایفا کند.
امیرعبداللهیان درباره مطرح شدن نشست با شورای همکاری خلیج فارس نیز گفت: آقای بن علوی وزیر امور خارجه عمان و همچنین مقامات قطری این نظریه را دنبال می کنند. آنچه که به تهران مربوط می شود ما از برگزاری گفتگوهای هفت کشور یا همان 6+1 استقبال می کنیم . اما در مورد چگونگی برگزاری ، کیفیت و زمان گفتگوها قطر به عنوان رییس دوره ای شورای همکاری خلیج فارس جزئیات را دنبال می کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *