صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واگذاری قدرت در آمریکا و بالا گرفتن التهابات سیاسی و اجتماعی

۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۸۷۰۹۳
با نزدیک شدن به زمان واگذاری قدرت در آمریکا التهابات سیاسی و اجتماعی نیز در این کشور بیشتر شده و هرگونه احتمالی در این زمینه وجود دارد.

- برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا در نوع خود بی‌نظیر بود، از آن جهت که این انتخابات چهره واقعی لیبرال سرمایه داری حاکم بر این کشور را آشکار کرد و نشان داد که هر آنچه تاکنون در این کشور نشان داده می‌شد، پشت نقاب فریب و تقلب پنهان مانده بود.

آمریکای دوران دونالد ترامپ، چهار سال پر فراز و نشیب را سپری کرد و انتخابات ریاست جمهوری اخیر در این کشور نقطه جوش آن بود.

ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سوی رییس جمهور مستقر که تا ۲۰ ژانویه فرصت دارد تا کاخ سفید را تحویل دهد، همچنان از سوی ترامپ مطرح می‌شود.

رییس جمهور آمریکا از همان زمان آغاز رقابت‌های انتخاباتی ادعای تقلب را مطرح کرد و بر آن اصرار داشت و اکنون هم دارد.

با وجود ادعا‌های ترامپ، هیچیک از شکایت‌های او به نتیجه نرسید و نتیجه انتخابات به تایید مراکز نظارتی آمریکا رسید.

درگیری‌ها و اختلافات در آمریکا بر سر انتخابات همچنان ادامه دارد و هواداران ترامپ اعتقاد دارند که او رییس جمهور بعدی آمریکا است.

برنامه ترامپ در شرایط کنونی روشن نیست، چرا که هر بار موضع خود را تغییر می‌دهد، گاهی می‌گوید به صورت مسالمت آمیز دولت را تحویل رقیب پیروز خود جو بایدن می‌دهد، گاهی بر ادعای تقلب پافشاری می‌کند و حتی سخن از جنگ و آشوب در آمریکا بر زبان می‌راند.

او اکنون همچنان رییس جمهور آمریکاست؛ اگرچه کمتر از یک ماه فرصت دارد، اما آیا ترامپ در این مدت می‌تواند اقدامی انجام دهد که بازی را به هم بزند و باعث درگیری و جنگ داخلی در کشور شود؟

هفته گذشته برخی رسانه‌های آمریکایی گزارش‌هایی را مبنی بر اعمال حکومت نظامی در این کشور منتشر کردند که بر گرفته از شرایط سیاسی و اجتماعی کشور بود.

برقراری حکومت نظامی در آمریکا با توجه به وضعیت موجود، شرایط را برای مردم این کشور بدتر خواهد کرد.

حتی اگر ارتش آمریکا اعتقاد به حکومت نظامی داشته باشد، مردم این کشور زیر بار آن نخواهند رفت چه هوادار ترامپ باشند و چه هوادار بایدن.

مشخص نیست که طرح برقراری حکومت نظامی در آمریکا در راستای حمایت از ترامپ مطرح شده یا حمایت از جو بایدن، اما نکته مهم در این سناریو این است که اکنون مردم آمریکا بیش از گذشته مسلح‌تر شده‌اند و در جریان انتخابات ریاست جمهوری بر سر اختلافاتی که با ادعای تقلب ملتهب شد، اقدام به خرید اسلحه کردند که این خود یک فاجعه در آمریکاست.

رسانه‌ های آمریکایی در هفته گذشته احتمالی برقراری حکومت نظامی را برای تغییر در نتیجه انتخابات به نفع ترامپ مطرح کردند، اما در حال حاضر فرماندهی ارتش در دست رییس جمهور است.

اگر ارتش آمریکا قصد برقراری حکومت نظامی یا حتی کودتا هم داشته باشد، در چند روز باقی مانده به پایان ریاست جمهوری دونالد ترامپ به نفع او دست به چنین اقدامی نخواهد زد بلکه بر عکس، اگر ترامپ قصد داشته باشد آمریکا را به آشوب بکشاند، پنتاگون وارد عمل خواهد شد.

ترامپ در پی انتشار اخباری مبنی بر برقراری حکومت نظامی در آمریکا واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت: «حکومت نظامی مساوی خبر جعلی است؛ این صرفا یک گزارش بد و عامدانه است!»

آمریکا با شرایطی که سپری می‌کند گزینه‌ای مناسب و مثبتی برای انتقال قدرت به جز انتقال مسالمت آمیز ندارد.

هر گزینه‌ای غیر از انتقال مسالمت آمیز ریاست جمهوری، این کشور را به نقطه انفجار خواهد رساند.

آمریکا اکنون به دو قطب تقسیم شده است، قطبی که هوادار دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکاست و بیش از ۷۳ میلیون رای دارد و جو بایدن که با رای ۸۰ میلیونی خود رکورد شکسته، اما دولتی شکننده در پیش خواهد داشت.

ترامپ باید متوجه این مسئله باشد که در واپسین روز‌های حضور خود در کاخ سفید، دستگاه‌ های حاکمیتی با او همراهی نخواهند کرد.

پنتاگون و ارتش این کشور اگر با دستور ترامپ برای اعمال حکومت نظامی روبرو شوند، تمرد کرده و دستور فرمانده خود را اجرا نخواهند کرد.

بازی رسانه‌های آمریکایی در زمینه انتشار گزارش‌هایی در باره حکومت نظامی، جنگ روانی و ایجاد رعب و وحشت در میان افکار عمومی این کشور است.

با وجودی که ترامپ تصمیم برای اعمال حکومت نظامی را رد کرده است، اما رسانه‌های آمریکا همچنان بر روی خط جریان سازی در این زمینه حرکت می‌کنند.

پایگاه نشریه نیوزویک آمریکا نوشته است، فرماندهان ارتش آمریکا نگران اقدامات احتمالی دونالد ترامپ در روز‌های باقی مانده از ریاست جمهوری اش از جمله احتمال اعلام حکومت نظامی از سوی وی هستند و درباره چنین سناریویی به بحث پرداخته اند.

پایگاه نشریه نیوزویک در ۵ دی ماه جاری بار دیگر بر احتمال تصمیم ترامپ برای اجرای حکومت نظامی نیز اشاره کرد.

نیوزویک در گزارش خود نوشت «فرماندهان نظامی پنتاگون و حوزه واشنگتن در آمریکا در وضعیت هشدار قرمز قرار داشته و نگران اقدامات احتمالی دونالد ترامپ در روز‌های باقی مانده از ریاست جمهوری اش هستند.»

به نوشته این نشریه، «فرماندهان ارتش آمریکا نگران اقدامات احتمالی دونالد ترامپ در روز‌های باقی مانده از ریاست جمهوری‌اش از جمله احتمال اعلام حکومت نظامی از سوی وی هستند و درباره چنین سناریویی به بحث پرداخته‌اند.»

قدر مسلم هر گونه تصمیم نظامی در آمریکا، اوضاع را وخیم‌تر خواهد کرد؛ ارتش در هواداری از هر یک از طرفین به میدان بیاید، اختلافات نیز بالا می‌گیرد و حتی امکان دو تکه شدن ارتش آمریکا نیز وجود دارد.

آمریکا روز‌های پر التهابی را سپری می‌کند که تاکنون به خود ندیده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *