صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وضعیت این روز‌های بم؛ ۱۷ سال پس از زلزله

۰۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸:۰۱
کد خبر: ۶۸۶۸۰۱
پس از گذشت ۱۷ سال از زلزله شهر بم با وجود ساخت و ساز‌های فراوان و افزایش جمعیت این منطقه هنوز مشکلاتی چون معابر خاکی، کمبود امکانات این شهر کویری وجود دارد.
_ روزنامه همشهری نوشت: بم، سخت‌جانی است از جنس کویر. کویری‌جماعت اهل گله و شکایت نیست؛ آن‌هم حالا که ۱۷ سال از تلخی گذشته. حتی اگر زیر آوار غم ۲ سال در چادر، سوز کویر را به جان خریده باشند. حتی اگر بعد از این همه‌سال نصیب‌شان کوچه‌های خاکی باشد و شهری از نوساخته که ردی از نخل ندارد. روزگار با همه این‌ها می‌چرخد و مردم هم به زندگی بازگشته‌اند. دیوار‌های فروریخته از زلزله، دست‌نخورده باقی مانده تا کسی یادش نرود خشت‌خشت آن بر سر ۳۰ هزار عزیز و فرزند کسی یا کسانی آوار شد؛ آواری به قدرت ۶.۸ ریشتر در ساعت ۵:۲۸:۵۹ جمعه پنجم دی. ایستادن از نو در توان هر کسی نیست، اما کویری‌جماعت از نو ایستاد تا خشت‌خشت ارگ فرو ریخته را دوباره روی هم بچیند.
 
پس از زلزله و از سال ۸۲ به بعد بنابر اعلام مهدی محمدی، معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کرمان در مجموع ۴۰هزار واحد مسکونی شهری و روستایی بازسازی شده و با این آمار می‌توان گفت ۷۰درصد واحد‌های مسکونی مقاوم‌سازی شده‌اند، اما در کل استان این آمار ۶۲درصد است. علاوه بر ۴۰ هزار واحد شهری و روستایی، بازسازی ۷۲۷۲ واحد تجاری در بم و بروات و ۴۸۴۳ واحد روستایی در شهر بم، حصارکشی ۲۴ هزار خانه در بم و بروات و ۴ هزار خانه در مناطق روستایی از اقداماتی است که بعد از زلزله انجام شد. بنابر اعلام مسئولان بنیاد مسکن شهرستان بم، همه این ساخت‌وساز‌ها تحت نظارت سازمان مهندسی و با نقشه مقاوم از سوی ستاد‌های معین صورت گرفته است و به‌نظر می‌رسد شهر کاملا مقاوم ساخته شده باشد.
 
خانه‌ها آب و برق و گاز و تلفن دارند و بازسازی و طرح‌های اقتصادی مثل ارگ جدید که برای ۱۱ هزار نفر اشتغال‌زایی کرد و مهاجران زیادی را به این شهر کویری کشاند. بم، پیش از زلزله ۹۹ هزار نفر جمعیت داشت که از این میزان طبق آمار رسمی حدود ۳۰ هزار نفر کشته شدند، اما حالا و براساس آخرین سرشماری انجام‌شده حدود ۱۳۰ هزار نفر در این شهر سکونت دارند. با همه ساخت‌وساز‌های صورت‌گرفته در بم و رشد جمعیتی، اما هنوز مشکلاتی، چون معابر خاکی، چاله و چوله‌های شهری، کمبود امکانات و خدمات شهری، ساکنان را آزار می‌دهد. بم، پیش از زلزله هم شهر محرومی بود، اما اعلام پایان بازسازی بم در دولت نهم و دهم در شرایطی که طرح‌های زیادی، چون بیمارستان روی زمین مانده بود، اجازه توسعه و عمران شهری را به آن نداد. هرچند امسال، اعتبار و وعده‌های جدید، امیدی برای توسعه و رفع محرومیت‌های این شهر در دل اهالی نشانده است.

بم پس از زلزله

۳۰ هزار نفر در جریان زلزله  بم جان باختند
۵/۱ میلیارد دلار؛ خسارات مالی
زمین لرزه ویرانگر بم
۵۲۰۴کودک با زلزله بی‌سرپرست شدند
۱۵۰۰ (آمار رسمی) زن سرپرست خانوارشان را از دست دادند
۲۴۸نفر از اهالی بم به‌دلیل آسیب‌های ناشی از زلزله دچار ضایعه نخاعی شدند
۱۰هزار دانش‌آموز و یک‌سوم معلمان بم در زلزله جان خود را از دست دادند
۱۰۰درصد سازه‌های شهر و ارگ بم با بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت ویران شد
۴۴کشور در عملیات امداد و نجات مشارکت کردند
۳۲ هزارو ۱۳۴ واحد مسکونی در شهر ساخته شد (بنابر آمار بنیاد مسکن)
۴۰هزار واحد مسکونی شهری و روستایی بازسازی شدند
۷۰درصد واحد‌های مسکونی بم مقاوم‌سازی شدند (این آمار در کل استان ۶۲درصد است)
۸۰درصد از ارگ بم مرمت و بازسازی شد (طبق اعلام مدیر پایگاه میراث جهانی بم)
سال۸۶ و پایان بازسازی در بم (درحالی‌که این شهر از نظر عمران شهری مشکلات بسیاری داشت)
هنرمندان بسیاری، چون ایرج بسطامی در این زلزله جان خود را از دست دادند.

برچسب ها: زلزله بم

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *