چگونگی ورود به رشتههای پزشکی از لیسانس
پذیرش دانشجوی پزشکی در سالهای اخیر از لیسانس مورد توجه قرار گرفته است و برخی از دانشگاهها تصمیم گرفتهاند که از این طریق دانشجو پذیرند.
_ آنا نوشت: رشته پزشکی یکی از رشتههای پرمتقاضی کشور است که همواره آرزوی دور یا نزدیک عده زیادی بوده است. آنقدر این رشته در میان داوطلبان کنکور پرطرفدار است که هر ساله بیش از ۵۰ درصد داوطلبان گروه تجربی، آن را به امید پزشکشدن انتخاب میکنند. به عنوان نمونه در کنکور سالهای ۹۸ و ۹۹ بیش از ۵۰۰ هزار نفر از داوطلبان کنکور گروه تجربی ثبتنام کردند به همین دلیل در سالهای اخیر پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس نیز در دستور کار قرار گرفته است. در میان دانشگاههای کشور، تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران این امکان را برای متقاضیان فراهم کرده است تا علاقهمندان بتوانند از دوره لیسانس وارد رشتههای پزشکی شوند.
پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
اخیراً شورای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با بررسی طرح پذیرش دانشجو از مقطع لیسانس اعلام کرد، اقدامات لازم برای این نوع پذیرش پس از اخذ مجوز از وزارت بهداشت، انجام میشود. محمدمهدی صدوقی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این باره میگوید: با تقویت زیرساختهای آموزش مجازی دانشگاه، آمادگی لازم برای اجرای طرح پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس فراهم میشود.
وی میگوید: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آماده است که ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی را به این شیوه اختصاص دهد.
علیاکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز برای تسریع در توسعه جذب دانشجویان پزشکی از مقطع لیسانس در سراسر کشور اخیرا دستوری صادر کرد تا دانشگاههای واجد شرایط اقدامات لازم را برای این نوع پذیرش فراهم کنند.
نحوه پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس
متقاضیان برای پذیرش در رشتههای پزشکی از لیسانس، باید مدرک لیسانس یا کارشناسی در رشتههای علوم پزشکی، علوم ریاضی و فنی و علوم تجربی داشته باشند. حداکثر سن داوطلبان ۲۵ سال در نظر گرفته شده است. متقاضیان مرد باید کارت پایان خدمت داشته باشند. معدل دیپلم متقاضیان باید بالاتر از ۱۸ و معدل مقطع کارشناسی باید بالاتر از ۱۶ باشد. فارغالتحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نمیتوانند متقاضی این شیوه پذیرش شوند.
بر اساس شیوه پذیرش فعلی علاقهمندان باید مدرک زبان در یکی از آزمونهای استاندارد زبان انگلیسی را نیز ارائه دهند.
متقاضیان استعدادهای درخشان نیز میتوانند در این نوع پذیرش شرکت کنند. این افراد شامل برگزیدگان آزمون سراسری گروه علوم تجربی تا رتبه ۵۰۰ کشوری، دارندگان مدال طلا، نقره و برنز کشوری از المپیادهای علمی دانشآموزی، برگزیدگان حائز رتبههای اول تا سوم نهایی جشنوارههای رازی و جشنوارههای خوارزمی (در زمینه علوم پزشکی)، مالکان ابداع یا اختراع ثبت شده، دانشجویان نمونه کشوری گروه پزشکی، دانشجویان پژوهشگر برجسته و برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی است.
همانطور که گفته شد اکنون تنها دانشگاه پذیرنده این شیوه دانشگاه علوم پزشکی تهران است. این دانشگاه در زمان مشخصی ثبتنام از متقاضیان را انجام میدهد و داوطلبان پس از ثبتنام در آزمون کتبی شرکت میکنند. تنها کسانی هم که نیازی به حضور در آزمون کتبی ندارند؛ دارندگان مدال طلا از المپیادهای دانشآموزی هستند. پس از برگزاری آزمون و انجام مصاحبه با پذیرفتهشدگان اولیه، نتایج نهایی به اطلاع داوطلبان میرسد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *