صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتقال آب خلیج فارس چه آسیب‌های زیست محیطی و دریایی دارد؟

۰۵ دی ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۸:۰۱
کد خبر: ۶۸۶۶۱۰
ریس محیط زیست دریایی استان هرمزگان گفت: انتقال آب شیرین از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی مدتی است که در دستور کار دولت قرار گرفته است با توجه به عمق کم خلیج‌فارس، جریان‌های دریایی حساسیت منطقه و حجم بالای آن برگشتی به دریا دارد.
افشین عسگری، ریس محیط زیست دریایی استان هرمزگان در خصوص آسیب‌ها و ایجاد پساب شور در خلیج فارس با انتقال آب دریای خلیج فارس به فلات ایران، به میزان گفت: سازمان حفاظت محیط زیست طرح پهنه بندی استقرار آب شیرین کن‌ها در دستور کار خود قرار داد در نتیجه این طرح پیشنهاد شده است که آب‌شیرین‌کن‌های بزرگ مقیاس در دریای عمان که دارای عمق بیشتری بوده و تاثیرات پساب برگشتی آب‌شیرین‌کن‌ها بر محیط کمتر است. در این منطقه مستقر گردد که و از استقرار آب شیرین کن‌ها در خلیج فارس بدلایل زیست محیطی و دریایی اجتناب گردد.

عسگری توضیح داد: انتقال آب شیرین از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی مدتی است که در دستور کار دولت قرار گرفته است با توجه به عمق کم خلیج‌فارس، جریان‌های دریایی حساسیت منطقه و حجم بالای آن برگشتی به دریا دارد.

وی بیان کرد:، ولی در صورتی که این آب‌شیرین‌کن‌ها در خلیج فارس مستقر گردد باید تمهیدات لازم جهت کاهش آسیب‌ها پیش‌بینی شود، که طبق مذاکرات انجام شده پیشنهاد شده است ۲۰ تا ۳۰ درصد آب تولیدی در محل تولیدی در استان هرمزگان مصرف شده و الباقی به فلات مرکزی منتقل می‌گردد.

این مقام مسئول ادامه داد: در صورتی که این عملیاتی مهم اجرایی گردد با توجه به فقر سفره‌های آب شیرین استان و برداشت بیش از حد از آن‌ها می‌تواند در حل مشکل آب شرب روستا‌ها و شهر‌های جدید و همچنین آب مورد نظر صنعت استان مثمر ثمر گردد در غیر اینصورت انتقال آب به فلات مرکزی بدون در نظر گرفتن سهم استان علاوه بر خسارت‌های زیست‌محیطی، تبعات اجتماعی نیز به دنبال خواهد داشت.

ریس محیط زیست دریایی استان هرمزگان از سیستم نمک زدایی کشور انتقاد کرد، و گفت: از سیستم‌های نمک‌زدایی که در کشور ما استفاده می‌شود از سیستم اسمز معکوس یا ro اتفاق می‌افتد که این سیستم به طور متوسط سه برابر آب شیرین تولیدی پساب تولید میکند این پساب علاوه بر دمای بالا دارای شوری بسیار زیاد بوده و حاوی انواع مواد شیمیایی هستند که جهت محافظت از سیستم آب شیرین کن‌ها به آب اضافه می‌گردد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *