صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران‌های بی پایان رژیم صهیونیستی و چشم انداز تیره آینده سیاسی

۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۸۶۵۱۳
روند تحولات در اراضی اشغالی نشان می دهد هرج و مرج سیاسی در رژیم صهیونیستی به مولفه ای دیرپا تبدیل شده است.
رژیم صهیونیستی پس از ۲ سال بحران سیاسی، اکنون و در میانه بحران‌های درهم تنیده بهداشتی، اجتماعی و امنیتی باید چهارمین انتخابات سراسری را در مارس ۲۰۲۱ برگزار کند.
 
به گزارش «گاردین و نیویورک تایمز»، اختلاف نظر میان «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «بنی گانتز»، وزیر جنگ و نخست وزیر رزرو، به عنوان سران ۲ حزب تشکیل دهنده کابینه ائتلافی در نهایت بر سر تصویب بودجه، پس از ۷ ماه به انحلال کنست و قرار گرفتن اراضی اشغالی در مسیر انتخابات چهارم منجر شد.

آینده سیاسی اراضی اشغالی و نخست وزیران ناکام

انحلال کنست و قطعی شدن برگزاری انتخابات سراسری چهارم شاید در ۲۳ مارس ۲۰۲۱ (۴ فروردین ۱۴۰۰) در اراضی اشغالی، یک نتیجه آشکار دارد؛ تشدید و دیرپاکردن هرج و مرج سیاسی در اراضی اشغالی در میانه بحران‌های درهم پیچیده و لاینحل بهداشتی، امنیتی و اجتماعی.
 
در حالی که قرار بود کابینه فعلی در ماه نوامبر ۲۰۲۱ با چرخش در راس خود، شاهد ریاست گانتز باشد، ناکامی در تصویب بودجه، سبب شد تا اختلاف‌های سیاسی میان احزاب در اراضی اشغالی تشدید احزاب شود.
 
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که ماه می‌ با امید به رسیدن به کرسی نخست وزیری پس از سه دور انتخابات بی حاصل با وجود اختلاف مواضع، با نتانیاهو ائتلاف کرده بود، اکنون باید خود را برای انتخاباتی دیگر که شانس اندکی برای پروزی دارد، آماده کند.
 
در واقع باید گفت که عمر زندگی سیاسی او پس از ۲ سال پایان یافت.
 
در سوی دیگر این کابینه منحل شده، نتانیاهو قرار دارد که با پرونده‌های قضایی متفاوتی مواجه است و ترجیح می‌دهد در عنوان و سمت نخست وزیری در ائتلاف با گروه‌های راستگرا در دادگاه‌های رسیدگی به اتهام‌های قضایی خود، حاضر شود.
 
او اکنون می‌تواند تا زمان برگزاری انتخابات که همچنان در هاله ابهام قرار دارد، بدون تحمل سایه نخست وزیر رزرو در دفتر نخست وزیری بماند.
اما آنچه که در این مسیر نباید مورد غفلت واقع شود، تشدید شکاف‌ها میان احزاب و ریزش اعضای «لیکود»، حزب متبوع نتانیاهو است.
 
گذشته از اتهام‌هایی که «آبی و سفید»، حزب متبوع گانتز و لیکود به یکدیگر در مورد سوق دادن اراضی اشغالی به انتخابات چهارم وارد می‌کنند، سایر احزاب انگشت اتهام خود را به سمت این ۲ حزب گرفته و آنها را به فروانداختن کشور به انتخابات پرهزینه چهارم متهم می‌کنند.
 
تغییرات اعضا در لیکود و احزاب مختلف و شکل گیری اتحاد‌ها و ائتلاف‌های جدید سبب کاهش شانس نتانیاهو برای پروزی در انتخابات می‌شود.
 
اگرچه نظرسنجی‌ها همچنان از لیکود به عنوان بزرگ‌ترین فراکسیون پارلمان یاد می‌کنند، در عین حال بر بعید بودن دست یافتن او به ۶۱ کرسی مورد نیاز برای تشکیل کابینه تاکید دارند.
 
البته یک گزینه در این میان نباید مورد غفلت واقع شود؛ نقش مهم احزاب چپ.
 
به نظر می‌رسد حزب یا فرد خواهان پیروزی در انتخابات بعدی باید نظر احزاب چپگرا جلب کند.
 
این به معنای تشدید سیاست‌های ضدفلسطینی است.

همپوشانی بحران‌های اراضی اشغالی

اگرچه از ۲۳ مارس ۲۰۲۱ به عنوان تاریخ برگزاری انتخابات یاد می‌شود، اما باید توجه داشت که این رویداد زیر سایه کمبود بودجه و البته بحران بهداشتی کرونا قرار دارد.
 
به این معنا که اجرای آن وابسته به تامین بودجه از یک سو و کاهش نرخ ابتلا و تلفات کرونایی در اراضی اشغالی است.
 
پست‌های کلیدی خالی، بحران اقتصادی روزافزون، نرخ بالای شیوع و ابتلا به کرونا، ناامنی و اعتراض‌های سراسری، سبب هزینه سنگینی برای رژیم صهیونیستی می‌شوند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *