صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جزئیات جلسه شورای امنیت در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ درباره برجام

۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۴:۰۱
کد خبر: ۶۸۶۳۷۴
جلسه مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز، به منظور ارائه گزارش درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص برجام برگزار شد.

-جلسه مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز، سه شنبه برای ارائه گزارش شش ماهه درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص برجام برگزار شد.

اولوف اسکوک، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد امروز سه شنبه به نمایندگی از جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام در این نشست در سخنانی گفت: از ایران می‌خواهیم تا فعالیت‌های هسته‌ای اش را متوقف کرده و از تصمیم خود به منظور کاهش پایبندی‌ها عقب نشینی کند. همکاری میان اتحادیه اروپا و ایران علی رغم چالش‌ها ادامه دارد. اتحادیه اروپا به رفع تحریم‌های اقتصادی از ایران پایبند است.

اسکوک در ادامه همچنین اضافه کرد: جایگزینی برای توافق هسته‌ای ایران وجود ندارد. برجام با چالش‌های فراوانی روبروست. توافق هسته‌ای با ایران، در مقابل فشار‌ها مقاومت کرد.

اولوف اسکوک، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد در این نشست لغو تحریم را هسته اصلی برجام دانست و تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران باید از منافع اقتصادی این توافق بهره‌مند شود. در ماه‌های گذشته دیپلماسی چندجانبه با مشکلات جدی روبرو شده و برنامه جامع اقدام مشترک اکنون پنج ساله شده است.

اسکوک همچنین با یادآوری اینکه در نشست ۱۶ دسامبر کمیسیون مشترک و نشست روزگذشته وزیران خارجه اعضای برجام بر اجرای کامل این توافق تاکید شد، افزود: این عزم و اراده گویای اهمیت حفظ این توافق برای تداوم دیپلماسی چندجانبه و پایداری و پشتیبانی از توافق چندجانبه است. برجام از کلیدی‌ترین معماری جهانی منع گسترش سلاح اتمی محسوب می‌شود که خطر امنیتی منطقه‌ای و جهانی را کاهش می‌دهد.

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد با اشاره به بازرسی کم سابقه بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، اظهار کرد: این‌ها در سایه همکاری ایران برای اجرای پروتکل الحاقی و پادمان‌ها محقق می‌شود.

اسکوک یادآور شد: اجرای پروتکل الحاقی بخشی از تعهد ایران تحت برجام است. از دست دادن برجام همچنین به معنای از دست رفتن پروتکل الحاقی و تضمین دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی و از دست رفتن شفافیتی است که برجام ایجاد کرده است.

همچنین معاون نماینده آمریکا در شورای امنیت نیز در این نشست گفت: سلاح‌های ایرانی همچنان در مناطق مجاور ایران و خارج از آن پخش شده است. ایران باید از باج خواهی و مذاکره بر سر قراردادی که شامل برنامه موشکی اش شود، دست بر دارد.

نماینده چین در شورای امنیت نیز در این نشست اعلام کرد: تمامی طرف‌ها باید به وعده‌های خود عمل کرده و در خصوص پرونده هسته‌ای ایران خویشتندار باشند. تمامی طرف‌ها باید تلاش‌هایی مضاعف را برای بازفعال کردن برجام بکار گیرند. درخواست برای مذاکره مجدد بر سر توافق هسته‌ای با ایران، سهمی در حل بحران نخواهد داشت.

نماینده چین همچنین گفت: در نشست دیروز وزرای خارجه اعضای برجام طرف‌ها تعهد خود به حفظ برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام کردند. وزرای خارجه توافق کردند تلاش‌هایی مشترک برای بازگشت آمریکا به برجام در اسرع وقت به کار گیرند. نشست وزرای خارجه پیامی مثبت و قوی به دنیا ارسال کرده که همه طرف‌ها بایستی از فرصت‌ها برای تعامل و تقویت دیپلماسی و بازگرداندن برجام به مسیر صحیح استفاده کنند.

او همچنین گفت: مهم‌ترین وظیفه در حال حاضر این است که آمریکا رویه‌های خودش را اصلاح کند و بدون قید و شرط به برجام بازگردد.

نماینده روسیه همچنین در این نشست گفت: طی سال گذشته ایالات متحده از هر فرصتی برای تنبیه ایران استفاده کرده است. این اقدامات ماهیتی بی‌پروا پیدا کرده‌اند و از عقل سلیم دور شده‌اند. مقامات ایالات متحده تلاش کرده‌اند خودشان و بقیه دنیا را متقاعد کنند که فشار حداکثری علیه ایران تنها روش ممکن برای حل و فصل همه مشکلات است.

وی در ادامه افزود: همه این تلاش‌ها شکست خوردند و اعضای شورای امنیت اتحاد قابل توجهی نشان دادند.جدیدترین گزارش دبیر کل سازمان ملل چیزی نیست که بتوانیم آن را سندی کاملا متوازن بدانیم. نمی‌توان از یک طرف خواست که کاملاً به چیزی پایبند باشد و کاری در خصوص عدم پایبندی طرف دیگر انجام نداد.

نماینده روسیه در جلسه شورای امنیت ادامه داد: همه ما می‌دانیم که عدم پایبندی ایران به تعهداتش [در برجام]، واکنش مستقیم به اقدامات مخرب و تحریک‌آمیز ایالات متحده است. ایران قبلاً درباره تبعات چنین اقداماتی هشدار داده بود و این مسئله در بند ۳۶ برجام هم آمده است. یکبار دیگر ابراز تأسف می‌کنیم که سران سازمان ملل به اندازه کافی شجاعت نداشتند که به صراحت از آمریکا بخواهند به طور کامل و بی‌قید و شرط به پایبندی به قطعنامه و برجام برگردند و تمامی اقداماتی که در نقض این سندها انجام داده‌اند را متوقف کنند.

او همچنین به ابراز تحیر از عبارت‌پردازی‌های خودخواهانه‌ای که در این گزارش درباره قتل ایرانی‌ها آمده است پرداخت و گفت: هیچ عبارتی در محکومیت این اقدامات دیده نمی‌شود یا اشاره‌ای به تبعات احتمالی آنها نشده است. درباره قتل قاسم سلیمانی ابراز تأسف نشده و درباره محسن فخری‌زاده هم همین‌طور است. این را فقط می‌توان نشانه کم‌جرأتی دانست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *