علیرام نورایی در سریالی با موضوع تسخیر لانه جاسوسی/نگاهی به میزان سرانه مطالعه در کشور
- دومین روز از دی ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به آخرین وضعیت برگزاری جشنواره تئاتر فجر در دوره سی و نهم اشاره کرد.
حسنزاده: تلاش دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر برگزاری با حضور مخاطب است
محسن حسنزاده در گفتوگو با ، پیرامون آخرین وضعیت بازگشایی تماشاخانه های تئاتر گفت: واقعیت امر طی ماه گذشته جلسات متعددی از سوی مرکز هنرهای نمایشی و «قادر آشنا» رییس کل این مرکز با مسئولین وزارت بهداشت صورت گرفته تا بالاخره ترتیب و روندی برای بازگشایی تماشاخانهها حاصل شود.
وی در همین راستا ادامه داد: مجموع این جلسات به یک سری از جمع بندیها ختم شده و امیدواریم که بتوانیم قدمی مثبت برای عرصه هنرهای نمایشی برداریم، به امید خدا به زودی بتوانیم اخباری در این باره منتشر نماییم. در هر صورت تئاتر هم همچون سینما تابع دستورات و پروتکلهای ستاد ملی مبارزه با کرونا است و طبیعتا در انتظار نظر نهایی این ستاد خواهیم ماند.
مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی درباره احتمال بازگشایی تماشاخانههای تئاتر پیش از جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: با تمام وجود امیدواریم که این جلسات مثمر ثمر واقع شود و شاهد بازگشایی تئاتر در دی ماه سال جاری باشیم.
وی درباره نحوه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر اضافه کرد: در هر صورت برگزاری جشنواره تئاتر فجر قطعی است و فراخوان اکثریت بخشها منتشر شده و آثار در حال تحویل است، در تلاشیم تا طی برنامهریزی هایی بتوانیم جشنواره تئاتر فجر در دوره سی و نهم را با پنجاه درصد ظرفیت مخاطب به صورت فیزیکی برگزار نماییم.
حسن زاده درباره روش دوم برگزاری جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: دومین روش و برنامه ریزی ما برای برگزاری جشنواره تئاتر فجر در صورتی که امکان برگزاری فیزیکی با حضور مخاطب نباشد، استفاده از حداکثر ظرفیت مجازی برای برگزاری آنلاین این جشنواره است.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
یوسفزاده: سرانه مطالعه در استانها و مراکز دور از پایتخت بسیار ناگوار است
احمد یوسفزاده در گفتوگو با میزان پیرامون عدم افزایش سرانه مطالعه در ایام قرنطینه خانگی بیماری کرونا در کشور گفت: من با برخی از آمارها که بیانگر عدم افزایش سرانه مطالعه در دوران قرنطیه بیماری کرونا بیان شده مخالف هستم، زیرا هنگامی که من با دوستان و اطرافیان صحبت میکردم متوجه شدم تعداد افرادی که در این زمان مطالعه داشتند افزایش یافته بود پس نمیتوانیم بگوییم که مطالعه در این دوران افزایش نداشته است.
وی در همین راستا ادامه داد: خود من به شخصه در ایام قرنطینه کرونا کتابهایی را که دوست داشتم و زمان برای مطالعه آنها را نداشتم خواندم و زمان واقعا مناسبی برای مطالعه بود البته نمیتوان کمبود سرانه مطالع را پنهان کرد، ولی من معتقدم قرنطینه حاصل از بیماری کرونا زمانی بود برای آشتی جامعه با کتاب.
یوسف زاده افزایش سرانه مطالعه را نیازمند زیر ساخت دانست و بیان کرد: باید زمینه برای مطالعه در جامعه فراهم شود چنانچه زیر ساختها ایجاد گردد شاهد بالا رفتن سرانه مطالعه خواهیم بود.
وی قیمت کتاب را یکی از عوامل مهم در کاهش سرانه مطالعه خواند و ابراز کرد: قیمتهای کتاب این روزها روند سعودی داشته این امر برای خانوادههای متوسط نیز یک بار اضافی محسوب میشود لذا بخش کوچکی از سبد خانواده را به خود اختصاص میدهد و در مواردی حتی حذف میشود.
یوسف زاده وضعیت سرانه مطالعه در سایر استانهای کشور را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: سرانه مطالعه در استانها و مراکز دور از پایتخت بسیار ناگوار است چندی پیش شاهد کوچک شدن مغازههای فروش کتاب بودیم، اما اکنون شاهد جمع شدن آنها و پا گرفتن قهوه خانهها به جای کتاب فروشیها هستیم، کتاب فروشیها در هر کشوری بیانگر ارزش کتاب در هر کشور هستند حال با کم شدن و کوچک شدن کتاب فروشیها احساس ناخوشایندی به افراد دست میدهد در حالی که پاساژها و مراکز تجاری بزرگ در کنار این کتابفروشیهای کوچک شکل گرفته و رونق بسیار زیادی دارند و این اتفاق جالبی نیست.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
شروع ضعیف فیلم اکشن «فاتال» در گیشه هالیوود
- فیلم سینمایی «فاتال» به کارگردانی «دان تیلور» اولین هفته اکران خود را پشت سر گذاشت و با فروشی متوسط معادل ۹۵۷ هزار دلار در رتبه سوم جدول فروش هالیوود ایستاد.
فیلم سینمایی «فاتال» از فیلمنامهای به قلم دیوید لاگری ساخته شدهاست. در این فیلم هیلاری سوانک، مایکل ایلی، مایک کولتر و جفری اونز بازی میکنند.
هیلاری سوانک در نقش کارآگاه والری کوئینلان، مایکل ایلی در نقش دریک تایلر؛ مایک کولتر در نقش راف گریم، ، جفری اونز در نقش بیل کرانپول، داماریس لوئیس در نقش تراسی تایلر؛ دنی پینو در نقش کارتر هیوود و دیوید هافلین به عنوان افسر لوو در فیلم سینمایی «فاتال» به ایفای نقش پرداخته اند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
فراز و فرودهای زندگی یک شهید دلیر افغان در کتاب «تو جای همه آرزوهایم»
سمیه گنجی در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «تو جای همه آرزوهایم» گفت: کتاب «تو جای همه آرزوهایم» به زندگی نامه یکی از رزمندگان لشکر فاطمیون تعلق دارد، «شهید نعمتالله نجفی» عارفی که به مکتب نرفته مراحل رشد را طی کرد و به معبود نزدیک شد، شهید نجفی در منطقه تل قرین همراه با شهید فاتح و شهید ابوحامد به آسمان عروج کرد.
وی پیرامون علت نگارش کتاب «تو جای همه آرزوهایم» بیان کرد: هنگامی که برای سرکشی به زندگی برخی از خانوادههای لشکر فاطمیون به خانه های آنها رفته بودم و با همسر این شهید گفتوگو کردم، متوجه جذابیت داستان زندگی شهید نعمت الله نجفی شدم، همین امر سبب شد تا همانجا تصمیم بگیرم که کتابی پیرامون زندگی این شهید بزرگوار بنویسم لذا پس از بازگشت با دفتر انتشارات روایت فاتح در این مورد صحبت کردم و آنها نیز قبول کردند که پیرامون شهید نجفی کتاب بنویسم.
گنجی پیرامون شخصیت شهید نعمتالله نجفی ابراز کرد: زندگی این شهید بزرگوار جذابیتهای خاصی دارد خصوصاً بخشهایی از زندگیاش که همراه با سلوک رفتار است، هنگامی که به زندگی این شهید بزرگوار می اندیشیدم به نوعی او را همچون عبدالحسین برونسی میدیدم زیرا مسیری که برای رشد و خودسازی در پیش گرفته بود بسیار جذاب و در عین حال قابل تامل است.
وی پیرامون داستان کتاب «تو جای همه آرزوهایم» اظهار کرد: کتاب «تو جای همه آرزوهایم» در حقیقت بخش هایی از زندگی یک مهاجر افغان به نام نعمت الله نجفی را مطرح میکند، او مهاجری بود که در ایران بزرگ شده بود و سختی ها همچنین دشواری های بسیاری را تحمل کرده بود، مستاجر بودن، بیکاری های طولانی مدت مشکلات اقتصادی متعدد را بر او تحمیل کرده بود با این همه با استقامت با چالش ها برخورد می کرد، تا اینکه در یک برهه زمانی این شهید بزرگوار تصمیم می گیرد همراه با خانوادهاش به افغانستان برگردد لذا بخشی از زمین خانه پدریاش را گرفت و شروع به ساخت خانه کرد اما در اینجا نیز سختیهای فراوانی برای ساخت خانهاش به وجود آمد، پس از این ماجرا زمان زیادی طول نمیکشد که خانواده وی دل تنگ زیارت «امام رضا(ع)» می شوند و علاقه فراوانی دارند که بار دیگر به ایران برگردند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
«مامان» راهی جشنواره فیلم فجر ۳۹ میشود/روایتی تازه از «آرش انیسی»
- سینمای کشور طی نیمه اول سال ۹۹ با چالشهای فراوانی روبرو بوده است، بروز و شیوع بیماری کرونا از اسفند ماه سال گذشته چرخ تولید و اکران در سینما را به طور کامل متوقف کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان ضربه طولانی مدتی را بر بدنه این هنر وارد کرد.
حال پس از مدتها انتظار دو روز پیش بالاخره بعد از گذشت ماهها فراخوان سی و نهمین جشنواره فیلم فجر منتشر شد، فراخوانی که در نوع خود می تواند امید به آینده سینما در سال جاری را زنده نگه دارد.
در این میان کارگردانان جوان و پیشکسوت سینما با توجه به اعلام رییس سازمان سینمایی مبنی بر قطعی بودن برگزاری جشنواره فیلم فجر پیش تولید آثار خود را آغاز کرده اند و سینما بار دیگر با سرعت به سمت مسیر همیشگی تولید و عرضه قرار گرفته است.
محمدحسین مهدویان، رضا میرکریمی، مانی حقیقی، مرتضی علی عباس میرزایی، وحید جلیلوند، محسن قرایی، اصغر فرهادی، آرش انیسی، مهدی جعفری و نیما جاویدی از جمله کارگردانان سرشناسی هستند که هم اکنون پیش تولید و یا تولید آثار سینمایی خود را آغاز کرده اند.
آرش انیسی بعد از نزدیک به دو سال کش و قوس فراوان برای جذب تهیه کننده و سرمایه ساخت، تولید فیلم سینمایی مامان را به پایان رسانده است، براساس آخرین اخبار انیسی فیلم را برای فجر امسال مهیا کرده است. «رویا افشار» نقش اصلی فیلم سینمایی مامان را ایفا خواهد کرد و مجید برزگر تهیه کنندگی اثر را بر عهده گرفته است.
در خلاصه داستان فیلم سینمایی مامان آمده است: «مامان» درباره خانوادهای است که در زمان جنگ از آبادان مهاجرت میکنند و به این ترتیب سه دوره از زندگی شخصیت مامان را میبینیم.
از جمله نکات قابل توجه فیلم سینمایی «مامان» می توان به حضور بازیگران جوان و اکثرا تئاتری در اثر اشاره کرد، «امیر نوروزی» که سال گذشته با نمایش لانچر به موفقیت های فراوانی رسیده بود، «امیر شمس» بازیگر باسابقه تئاتر، «رها حاجی زینل» بازیگر و کارگردان تئاتر و «عرفان ابراهیمی» بازیگر آثاری همچون سریال گاندو از جمله بازیگران جوانی هستند که در نقش های اصلی فیلم سینمایی مامان ظاهر شده اند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید