فیلتراسیونهای استاندارد میزان انواع آلاینده را کاهش میدهند
همواره بشر به دنبال وسایل و روشهایی بوده تا بتواند آلاینده وپسماندهای ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی را بگیرد یا کنترل کند تا از شدت خطرات و مشکلات و عواقب بعدی آن بکاهد.
- بدنبال ایجاد آلودگی در بیشتر شهرهای کشور بخصوص استانهای صنعتی و کلانشهرها و شناسایی منبع آلاینده و دادن راه حل های احتمالی و شاید فوری جهت کاهش آلودگی راهحلهایی از قبیل نصب انواع فیلتراسیون ها هم برای کارخانه های ضنعتی و هم برای خودروهای دیزلی، بر این اساس همواره به دنبال ساخت فیلترها و دستگاههای تصفیه کننده بود و در این راه تا حدودی موفق بوده، ولی به دلیل پیشرفت علم وپر هزینه بودن روشهای کنترل الودگی وسایل و تجهیزات جدیدی در صنعت ساخت تصفیه هوا وارد شده، ولی به دلایل (پرهزینه بودن، در دسترس نبودن، بازده کم در کنترل آلایندهها و...) استفاده از این روشها کنار گذاشته شده است.
آلودگی هوا از تجمع انواع ریز و ذراتی که باعث کاهش کیفیت هوامی شوند تشکیل شده است. آلودگی هوا ممکن است در شهر، حاشیه شهر و حتی روستا اتفاق بیفتد. در شهرها ماشین ها، هواپیماها، اتوبوس ها، کارخانهها وساخت و ساز میتوانند باعث آلودگی هوا شوند.
در بسیاری از شهرها اوزون مهمتری بخش آلودگی هوامحسوب میشود. گازهای تولید شده از ماشینها و موتورها وکارخانهها بعد از تعامل و برخورد با نور خورشید به اوزون تبدیل میشوند. در شهرها، سطح اوزون زمانی که هوا راکد است وخورشید میتابد و دمای هوا گرم است بالا میرود. مسمومیتهایی که توسط این گازها ایجاد میشود در صورت عدم درمان به موقع منجر به مرگ فرد مسموم خواهند شد. این گازها تحت یک فرمول معین تجسس نمیشوند وبرای تجسس هر یک از آنها باید روش به خصوصی به کار برد. انسان در طول زندگی خود متوجه ضرر و زیانهای ناشی از آلوده شدن هوایی که استنشاق میکند شده است و روشهایی را برای مقابله با آنها ابداع و بکار برده است.
فیلترهایی که میتوانند باکتریها و ویروسها را از هوا جدا کنند بسیار گران هستند. ته نشین کردن ذرات روش دیگری برای جدا کردن ذرات معلق از هوا میباشد. اینکار با استفاده از نیروی جانب مرکز (گریز از مرکز) دز سیکلونهای گوناگو و یا باردار کردن ذرات و سپس جذب آنها رویصفحات دارای بار الکتریکی انجام میشود. اخیرا تلفیقی از روش فیلتراسیون و ته نشینی به وسیله باردار شدن ذرات به منظورجداسازی ذرات معلق بکار گرفته شده است.
مسئولین امر به استفاده از انواع فیلترها برای جذب مواد آلاینده و کاهش آلودگی هوا که از صنایع و حمل و نقل ایجاد میشود توصیه میکنند.
میرزایی قمی رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم در گفتگو با میزان، عنوان کرد؛ سازمان حفاظت محیط زیست راهکارهایی مانند تعویض کاتالیست تاکسیها و تجهیز ناوگان دیزلی به فیلتر ذرات را توصیه مینماید که علاوه بر اثربخشی بسیار بالا از نظر کاهش آلایندگی، از نظر اقتصادی نسبت به طرحهای نوسازی صرفه اقتصادی بالاتری دارد. از سویی استفاده از سوخت مازوت یا گازوییل با محتوای گوگرد بالا برای نیروگاههای اطراف کلانشهرها، در تشدید آلودگی کلانشهرها موثر است؛ لذا تخصیص سوخت گاز طبیعی به نیروگاههای اطراف کلانشهرها در نیمه دوم سال بایستی با توجه به وضعیت جوی، کاهش دما و وارونگی هوا، از سوی وزارت نیرو و وزارت نفت در اولویت قرار گیرد. بهسازی ناوگان از طریق کاتالیست و فیلتر ذرات، اجرای طرح LEZ از طریق وزارت کشور در کاهش آلایندگی ناشی از منابع خودرویی اجرایی شده و همچنین تخصیص سوخت گاز به نیروگاهها و مدیریت مصرف سوخت آنها از طریق وزارت نفت و نیرو عملیاتی گردد.
زهره عبادتی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری در خصوص آلودگی هوا از صنایع و استفاده صنایع از فیلتراسیونهای استاندارد برای کاهش آلایندههای خطرناک توضیح میدهد: استفاده از فیلتر که از در هم تنیده شدن و فشرده شدن الیافهای فایبرگلاس، پوشال، حصیر، پنبه و موادی از این دست ساخته میشود. به طور کلی فیلترها برای تصفیه هوا از سه مکانیزم مختلف استفاده میکند. این سه مکانیز در کنار هم تا ۹۹% ذرات آلایندههای موجود در محیط را به دام بیاندازد. البته به شرط آنکه دستگاه از دیگر استانداردهای لازم (مثل استفاده از فن باکیفیت) برخوردار باشد. در تصفیه و ضد عفونی هوا روشهای فیزیکی و شیمیایی متفاوتی بطور مجزا یا توام بکار میروند. از روشهای فیزیکی میتوان فیلتراسیون ته نشین کردن ذرات وپرتو دهی فرابنفش را نام برد. با فیلتراسیون بسته به نوع فیلتر بکاررفته ذراتی به درشتی گردوغبار تا ذراتی به اندازه ویروسها از هواجدا میشوند.
بیشتر بخوانید:
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *