مکانیابی GPS محل زندگی تمامی مددجویان مستمریبگیر در کشور/ نیروهای بهزیستی هم میتوانند داوطلب هلال احمر باشند
آئین امضاء تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان بهزیستی کشور با جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
- وحید قبادیدانا در آئین امضاء تفاهمنامه همکاری مشترک با جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه از این دو دستگاه در قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی در حوزه اجتماعی و توانبخشی و دیگری در حوزه امدادی نام برده شده است، گفت: همکاری نزدیک دو دستگاه میتواند باعث همافزایی در ارتقاء کیفیت خدمات به جامعه هدف هر دو مجموعه شود.
رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بهزیستی در قانون برنامه ششم توسعه متولی سلامت اجتماعی است، عنوان کرد: در حوزه سلامت اجتماعی ظرفیتهای خوبی برخوردار هستیم. بیش از ۳ هزار مرکز مشاوره و روانشناسی ظرفیت این را دارد که در سوانح و بلایا به کمک جمعیت هلال احمر بشتابد؛ همچنین مجموعه تیمهای محب که در بلایا فعال میشوند میتوانند در این خصوص نقشآفرینی کنند و امیدواریم این همکاریها منسجمتر و قویتر ادامه پیدا کند.
وی، ادامه داد: هر دو دستگاه در حوزه توانبخشی اقدامات خوب و موثری را انجام دادهاند چنانکه جمعیت هلال احمر در حوزه اندام مصنوعی سابقه دیرینه دارد و همچنین با تجربه خوبی که در سوانح و بلایا کسب کرده است میتواند در حوزه توانبخشی کشور یاریرسان باشد.
قبادیدانا با اشاره به فعالیت ۲ هزار و ۵۰۰ مرکز توانبخشی روزانه و شبانهروزی، گفت: این مراکز زمینه ارتقاء وضعیت جسمانی افراد دارای معلولیتهای جسمی_حرکتی در دستور کار دارد که با همافزایی میتوان کمک بیشتری را برای مجموع افراد نیازمند به خدمات توانبخشی در کشور در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایفا کند.
رییس سازمان بهزیستی کشور یکی از اهداف مشترک بین این دو دستگاه را جلب مشارکتهای مردمی و ارتقاء مسئولیت اجتماعی در سطح جامعه برشمرد و گفت: این مهم منجر به افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه میشود. افراد دارای معلولیت یکی از گروههای اولویتدار امدادرسانی در سوانح و بلایا هستند.
وی از مکانیابی GPS محل زندگی تمامی مددجویان مستمریبگیر در کشور خبر داد و گفت: در سوانح و بلایا به صورت پیشگیرانه از این طریق میتوانیم به آنها کمک کنیم و در حوادث هدفمند و نقطهای مشکلات آنها را در وهله اول با مراجعه رفع کنیم که این مهم میتواند در دستور کار دو دستگاه قرار گیرد. این در حالی است که سال گذشته مکانیابی برای بیش از ۴۰ هزار مرکز تحت پوشش صورت پذیرفت و با پیشرفت سیل پیشگیرانه افراد مستقر در تمامی مراکز را به راحتی جابجا کردیم و از آسیب احتمالی مددجویان پیشگیری کردیم.
قبادیدانا با اشاره به تمرکز بهزیستی بر خانوادهمحوری بر مکانیابی افراد تحت پوشش مستقر در خانوادهها در آیندهای نزدیک تاکید کرد و گفت: جمعیت هلال احمر به عنوان بزرگترین NGO جهانی با توجه به ارتباط با فدراسیون جمعیتهای هلال احمر و صلیب سرخ جایگاه برجستهای دارد؛ لذا ظرفیتهایی که در حوزه داوطلبان و جوانان دارد میتواند برای جامعه هدف بهزیستی اولویت قائل شود چنانکه در تجربه کرونا شاهد این همکاری نزدیک در مراکز نگهداری از سالمندان و معلولان بودیم که امیدواریم سازمانیافتهتر ارتقاء پیدا کند و از این ظرفیت در راستای خدمتراسنی به جامعه استفاده کنیم.
رییس سازمان بهزیستی کشور در پایان با بیان اینکه مجموعه داوطلبان، موسسات غیردولتی و مردمنهاد، داوطلبان و ... از شرکاء اصلی بهزیستی در انجام فعالیتها هستند، یادآور شد: جمعیت هلال احمر در ۲ سال اخیر مبلغ ۵۰ میلیارد تومان به بهزیستی در قالب کمک به معلولان ضایعه نخاعی و ساخت و تعمیر منازل مددجویان آسیبدیده از سیل کمک کرد.
نیروهای ارزشمند و فداکار سازمان بهزیستی هم میتوانند بخشی از پیکره داوطلبی جمعیت هلال احمر باشند
همتی رییس جمعیت هلال احمر در این مراسم به جوانان نجاتگر و امدادگران داوطلب که بدون هیچ چشمداشت در کنار جمعیت هلال احمر هستند، اشاره کرد و گفت:جمعیت ۸هزار نفری هلال احمر میزبان ۲میلیون نفر از این داوطلبان است که در حوزههای مختلف به خدمت میپردازند و با تفاهم نامهای که امروز منعقد میشود، میتوانیم همکاریهای خوب و پسندیدهای که در حوزه فعالیتهای داوطلبانه از قبل هم با بهزیستی داشته ایم، ارتقا دهیم.
وی افزود:نیروهای ارزشمند و فداکار سازمان بهزیستی هم میتوانند بخشی از پیکره داوطلبی جمعیت هلال احمر باشند و خدمات خود را به صورت سازماندهی شده در قالب نیروهای داوطلب هلال احمر ارائه دهند. همچنین جمعیت هلال احمر آمادگی ساماندهی و هدایت خدمات تمامی موسسات خیریه و افراد خیری که در فعالیتهای امدادی و سوانح و حوادث مختلف با سازمان بهزیستی همکاری میکنند را دارد.
همتی به موضوع «تاب آوری» در جامعه اشاره کرد و گفت: تقویت تاب آوری در جامعه با آموزش افراد جامعه ممکن است و یکی از وظایف جمعیت هلال احمر فراهم کردن آموزشهای همگانی و تخصصی در این زمینه است و از تمام ابزارهای موجود مثل صدا و سیما، فضای مجازی، آموزشهای چهره به چهره و... در این راه استفاده میکنیم.
وی افزود:افراد آسیب پذیر با بیماریهای زمینهای و مشکلات حمایتی که بخش عمده از آنان در گروه مددجویان بهزیستی هستند، یکی از گروههایی هستند که در حوادث مختلف شاهد مرگ و میر و آسیب بیشتر آنها بوده ایم که در خصوص آموزش تاب آوری اجتماعی برای این گروه به تمرکز بیشتر نیاز داریم و هر گاه بتوانیم با ارائه آموزشهای لازم استرس مردم را در مواجهه با حوادث کم کنیم، میتوانیم بگوییم جامعهای تاب آور داریم.
همتی به حمایتهای خوب دولت در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: دولت نیز همکاریهای خوبی در زمینه آموزش تاب آوری اجتماعی به جامعه با ما دارد، اما آماری که داریم مناسب نیست و همچنان به تلاش بیشتر نیاز است.
وی افزود: جامعه تاب آور به شهرها و مراکز پرجمعیت و دارای امکانات محدود نمیشود، بلکه در روستاها و مناطق کم برخوردار، به شکل جدیتر مطرح است و تقریبا در تمامی مناطقی که شعب و دفاتر جمعیت هلال احمر وجود دارند، ادارت وفضاهای خدمات بهزیستی به افراد دارای معلولیت و نیازمند نیز مستقر هستند.
همتی به «خانههای هلال» اشاره کرد و گفت: ۳۶۰۰ خانه هلال تا به امروز در سراسر کشور و عمدتا در مناطق محروم راه اندازی شده است به عنوان یک هلال احمر کوچک در دل مناطق محروم، مباحث آموزش و ساماندهی نیروها را انجام میدهند که میتوان با همکاری این خانهها و موسسات خیریه و خیرین بهزیستی، خدمات بهتری به افراد نیازمند ارائه داد و آموزشها را نیز سازماندهی کرد.
وی به همکاری نزدیک جمعیت هلال احمر از زمان زلزله بم تا سیل سالهای اخیر اشاره کرد و گفت:۲مقوله جمع آوری کمکهای مردمی و سلامت روان آسیب دیدگان در حوادث و بحران ها، ارتباط نزدیک بین دو نهاد بهزیستی و جمعیت هلال احمر بوده اند. سازمان بهزیستی و موسسات خیریه در جلب اعتماد مردم و مشارکتهای ویژه مردمی در این زمینه، کمک بسیار خوبی به ما داشته اند و از برادر گرانقدرمان دکتر قبادی دانا انتظار داریم بیش از گذشته این حوزه را تقویت کند.
رییس جمعیت هلال احمر، اعتماد عمومی را بزرگترین سرمایهای دانست که هلال احمر، بهزیستی و کل نظام اسلامی کشور میتواند به آن افتخار کند. وی همچنین بر لزوم آموزش توسط تیمهای تخصصی برای سلامت روان افراد بحران دیده، پیش از شروع بحران و در ساعات اولیه وقوع حوادث نیز تاکید کرد.
همتی، تعادل در توزیع امکانات و خدمات ارائه شده در میان افراد آسیب دیده در بحرانها را نیز از مواردی دانست که با امضای تفاهم نامه ایجاد میشود وگفت:متاسفانه اطلاعات ناکافی از آمار و تعداد افراد آسیب دیده در بحران ها، بعضا موجب توزیع ناعادلانه امکانات و خدمات در مناطق آسیب زده شده است و نارضایتی عمومی را به دنبال دارد و میتوان امیدوار بود که با امضای این تفاهم نامه توزیع عادلانه و متناسب خدمات و به دنبال آن رضایت و آرامش بیشتر مردم در این بحران، صورت گیرد.
وی به کمکهای جمعیت هلال احمر به سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت:طی دو سال گذشته بیش از ۵۰۰میلیارد ریال از سوی جمعیت هلال احمر به سازمان بهزیستی، پرداخت شده است که بخش عمده از آن به بیماران ضایعه نخاعی در بحرانها و حوادث طبیعی و همچنان حوادث جاده از اختصاص یافته است. همچنین ۱۷میلیارد نیز صرف بازسازی منازل آسیب دیده مددجویان از سیل و بحرانها شده است.
همتی در پایان اظهار امیدواری کرد که شاهد هم افزایی هر چه بیشتر بهزیستی و جمعیت هلال احمر (دو سازمان مردم نهاد و متکی بر اعتماد عمومی) باشیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *