صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هنرمندان جوان ما فقط به تکنیک می‌اندیشند

۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۹:۴۰
کد خبر: ۶۸۶۲۴
خبرگزاری میزان: مسئول دفتر مطالعات کاربردی هنر حوزه هنری گفت: در جامعه‌ای که تکنیک غول شده و روی اندیشه قرار گرفته است و محیط آکادمیک ما هم به این دامن می‌زند، طبیعی است که جوان ما غیر از تکنیک به چیز دیگری فکر نکند.
به ، عبدالحمید قدیریان، نقاش و مسئول دفتر مطالعات کاربردی هنر حوزه هنری، گفت: در جامعه‌ای که تکنیک غول شده و روی اندیشه قرار گرفته است و محیط آکادمیک ما هم به این دامن می‌زند، طبیعی است که جوان ما غیر از تکنیک به چیز دیگری فکر نکند و تصور کند که نوآوری فرمی و تکنیکی اصل هنر است.
 
قدیریان، مسئول واحد مطالعات کاربردی هنر حوزه هنری، در آستانه برگزاری جشنواره هنر جوان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری درباره بروز فرم‌گرایی و تکنیک‌زدگی در آثار هنرمندان جوان گفت: جوانان ما خارج از این جامعه نیستند. اگر در جامعه‌ای ببینید که مفاهیم و تفکر شاخص و معیار اصلی است، آن زمان است که شما می‌توانید از هنرمند جوان انتظار داشته باشید که در کارش مفاهیم و نگرش‌ها را جلوتر از تکنیک لحاظ کند.
 
وی ادامه داد: اما در جامعه‌ای که در سطوح مختلف‌اش فرم و نه تفکر حاکم می‌شود و فشار شدید، تکنیک به گونه‌ای است که تفکر را سرکوب می‌کند و بر روی آن چنبره می‌زند، معلوم است که چنین وضعی پیش خواهد آمد.
 
این هنرمند انقلاب اسلامی درباره علل بروز این فرم‌گرایی و تکنیک‌زدگی در هنر امروز گفت: به نظر من یکی از بانیان اصلی این مشکل دانشگاه‌ها هستند. دانشگاه‌ها با این معیارهای آموزشی که دارند جریانی را درست مخالف تفکری که باید در جامعه ما اشاعه پیدا کند، پیش گرفته‌اند.
 
قدیریان اظهار کرد: در جامعه‌ای که تکنیک غول شده و روی اندیشه قرار گرفته است و محیط آکادمیک ما هم به این دامن می‌زند، طبیعی است که جوان ما غیر از تکنیک به چیز دیگری فکر نکند و تصور کند که نوآوری فرمی و تکنیک اصل هنر است. زیرا جوان ما این گونه آموزش دیده است و اساتیدش هم بر همین اساس بزرگ شده‌اند.
 
به گفته این هنرمند، به همین دلیل است که وقتی با هنرمندان جوان صحبت می‌کنیم، می‌بینیم که برداشت‌اش از هنر و جایگاه آن در حد اعتقاد یک مومن به دین‌اش است؛ یعنی تمام وجود خودش و خواسته‌هایش را با تکنیک هنری هماهنگ می‌کند و این یک معضل بزرگ است. برای همین است که تاکید دارم که اهل تفکر حتما باید از جشنواره هنر جوان حوزه هنری بازدید کنند.
 
مسئول دفتر مطالعات کاربردی هنر حوزه هنری تصریح کرد: من در زمان برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری که با آثار هنرمندان جوان برگزار شده است، مخصوصا نمایشگاه هنری جهان اسلام، با انتشار یادداشت‌ها و مقالاتی از اهل علم و علما برای دیدن این نمایشگاه‌ها دعوت کردم تا بیایند و ببینند که جامعه هنری ما به کدام طرف حرکت می‌کند. تازه این دعوت‌ها بیشتر برای قبل از سال 88 است!
 
قدیریان اظهار کرد: الان هم باز تاکید می کنم که اهل علم، متفکرین و مخصوصا علما و مراجع باید بیایند و آثار هنری هنرمندان جوان ما را ببینند تا بتوانند با نسل جدید ارتباط برقرار کنند و درد این نسل را متوجه شوند و برای آن نسخه بدهند.
 
وی در پایان با اشاره به برگزاری جشنواره هنر جوان در حوزه هنری افزود: جوان‌های ما به شدت نیازمند تفکر هستند اگر ما به آن ها ایده‌های فکری ندهیم از اینترنت و شبکه‌های بیگانه و دیگر رسانه‌ها، ایدئولوژی‌هایی به آن‌ها تزریق می‌شود که به صلاح آن‌ها نیست. من فکر می‌کنم این گونه گردهمایی‌های هنری یا جشنواره‌ها بستر مناسبی برای این نوع مباحث باز می‌کند و ما باید به آن بیشتر اهمیت بدهیم.
 
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *