صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خشونت فزاینده پلیس فرانسه و سرکوب معترضان با سلاح ممنوعه

۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۳:۰۲
کد خبر: ۶۸۵۵۴۷
خشونت پلیس فرانسه در ماه ها و سال‌های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است.

- به تازگی «مایکل زکلر»، شهروند سیاه پوست فرانسوی به دلیل ضرب شتم شدید توسط پلیس فرانسه در مقابل منزلش به بیمارستان منتقل شد.

به گزارش پایگاه «کراس فایر کی ام»، انتشار تصاویر از این ضرب و شتم توسط پلیس فرانسه موجب تعجب و نگرانی مردم این کشور شد و همین موضوع منجر به شکل گیری اعتراضات سراسری چند ده هزار نفری در سراسر این کشور شد.

یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد خشم در میان مردم فرانسه شد، قانون امنیتی جدیدی بود که افرادی را که از خشونت پلیس تصویر برداری و آن را منتشر می‌کنند مجرم شناخته و آنها را به جزای نقدی و همچنین زندانی شدن محکوم می‌کند.

حال این دو واقعه، یعنی ضرب و شتم «زکلر» و قانون امنیتی جدید باعث ایجاد خشم در میان مردم فرانسه شده است.

همچنین در سال‌های اخیر، به دنبال گسترش جنبش جلیقه زرد‌ها از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹، خشونت پلیس به طور فزاینده‌ای در مقایسه با گذشته افزایش یافته است.

در این دوره، درگیری بین تظاهرکنندگان و پلیس در این کشور به سطح بی سابقه‌ای رسید.

در نتیجه، چندین تظاهرکننده چشم یا دست خود را از دست دادند و بسیاری از آنها به دنبال استفاده پلیس از سلاح‌هایی که در دیگر نقاط اروپا ممنوع شده و توسط برخی از تولیدکنندگان به عنوان سلاح جنگی شناخته می‌شدند، مجروح شدند.

نمونه‌هایی از این قبیل تسلیحات شامل نارنجک‌های صوتی و اشک آور به بهانه جلوگیری از محصور شدن توسط معترضان و پرتاب توپ‌های دفاعی است که به گفته برخی کارشناسان، اغلب به عنوان سلاح‌هایی برای حمله و نه دفاع، توسط پلیس در برابر تظاهرکنندگان استفاده شده است.

بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰، عفو بین الملل بار‌ها رفتار پلیس فرانسه و استفاده بیش از حد از زور علیه تظاهرکنندگان صلح آمیز را محکوم کرده است.

علاوه بر جنبش جلیقه زردها، این افزایش خشونت پلیس با حوادث دیگری از جمله غرق شدن «استیو مایا کنیچو» در نانت در سال ۲۰۱۹ و مرگ یک کارمند تحویل پستی معروف به «سدریک چویات»، پس از خفه شدن توسط پلیس در ژانویه ۲۰۲۰ و بسیاری موارد دیگر، همراه بوده است.

در کل فرانسه نیز به طور فزاینده‌ای آشکار شده است که چنین خشونت‌هایی بیشتر علیه افراد رنگین پوست یا مهاجران صورت می‌گیرد؛ همانطور که اخیرا در ۲۳ نوامبر هنگام تخلیه اردوگاه مهاجران در پاریس این اتفاق افتاد.

در حالی که چند صد پناهجو، در یکی از مناطق پاریس در چادر‌های خود به سر می‌بردند، نیرو‌های پلیس با استفاده از گاز اشک آور و ضربات مهلک با بی رحمی، وسایل آنها را از بین بردند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *