صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم به کارگیری تجهیزات نوین و پهپادی در مبارزه با مواد مخدر

۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۸۵۳۲۰
جانشین فرمانده ناجا گفت: بهره گیری از تجهیزات نوین و فناوری‌های روز ضمن کاهش خطای انسانی، به افزایش کشفیات و تسریع در انجام مأموریت‌ها کمک شایانی می‌کند.

- سردار قاسم رضایی در نودمین نشست اعضای کمیته مقابله با ورود و عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا اظهار داشت: بر روح بلند و ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) درود و رحمت می‌فرستیم و یاد و خاطره شهدای گلگون کفن هشت سال دفاع مقدس، مدافعان حرم و حریم نظم و امنیت به ویژه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را گرامی می‌داریم و برای مقام معظم رهبری مدظله العالی آرزوی طول عمر توأم با صحت و سلامتی داریم.

وی با اشاره به پیشینه تشکیل کمیته مقابله با ورود و عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا تاکید کرد: معتقدم که نباید صرفاً به تدوین دستورالعمل، بخشنامه و ابلاغ آن بسنده کنیم؛ مصوبات اینگونه نشست‌ها و جلسات بایستی با همه جانبه نگری، تهیه، تدوین و اجرایی شود؛ در واقع اینکه مصوبات چنین نشست‌هایی به سرانجام برسد و عملیاتی شود حائز اهمیت است؛ مصوبه نویسی نکنیم؛ اجرای مصوبات به نتیجه عینی و عملی برسد.

جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه تصویب مصوباتی که قابلیت اجرا و عملیاتی شدن نداشته باشد به نوعی به منزله وقت تلف کردن است، تاکید کرد: دستور کار چنین نشست‌هایی با دقت احصاء، بررسی و پیرامون آن تبادل نظر صورت می‌گیرد، بنابراین هیچ دلیلی پذیرفته نیست که مصوبات کمیته مقابله با ورود و عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا بر زمین بماند و اجرایی نشود، قطعاً دستگاه‌های مسئول بایستی در خصوص کم کاری‌ها پاسخگو باشند.

سردار رضایی با بیان اینکه وظایف سنگینی بر عهده ما است، عنوان کرد: همه ما موظف هستیم که راه شهدا را ادامه دهیم و از آرمان‌ها و ارزش‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تا پای جان صیانت کنیم و با توجه به مسئولیت و وظیفه‌ای که پذیرفته‌ایم باید پاسخگو باشیم و کم کاری، اهمال و کوتاهی در پیگیری امور و انجام وظایف از ما قابل قبول نیست.

وی با بیان اینکه ما در قبال تأمین امنیت و آرامش مردم وظیفه داریم، تاکید کرد: تا پای جان برای امنیت، آرامش و آسایش این مردم پیش می‌رویم و به گونه‌ای عمل می‌کنیم که خواب بر چشم دشمنان این آب و خاک حرام شود.

جانشین فرمانده ناجا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مبارزه قاطع با مواد مخدر از تأکیدات و انتظارات مقام معظم رهبری مدظله العالی است، بیان کرد: مردم نیز از ما انتظار و مطالبه دارند که در مبارزه با قاچاقچیان مواد افیونی و مخدر، شناسایی سر شبکه‌ها و اعضای اصلی باندهای مواد مخدر، خرده فروشان و … با اقتدار ظاهر شویم.

نباید اجازه ورود مواد مخدر به کشور را دهیم

وی با اشاره به نقش اثرگذار مشارکت‌های مردمی در شناسایی قاچاقچیان مواد مخدر بر تشدید اقدامات مقابله‌ای تاکید کرد و افزود: تمرکز بر شناسایی، دستگیری و برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر باید با محوریت اشراف اطلاعاتی از مبدأ صورت بگیرد، به هیچ عنوان نباید اجازه ورود مواد مخدر به کشور را دهیم و در واقع تمرکز ویژه ای بر مرزهای شرقی و حاشیه شرق کشور صورت بگیرد.

سردار رضایی با اشاره بر لزوم ارتقا سطح کیفی اقدامات مقابله‌ای با مواد مخدر، بیان کرد: ضمن اینکه اجرای چنین طرح‌هایی نباید مقطعی باشد و استمرار آن از الزامات است؛ هزینه جرم نیز بایستی افزایش یابد و قانون گذاران به گونه‌ای قوانین را تصویب کنند که با در نظر گرفتن مجازات کافی، قوانین لحاظ شده بازدارنده باشد.

جانشین فرمانده ناجا بر لزوم به کارگیری تجهیزات نوین و پهپادی در فرآیند مبارزه با مواد مخدر، تأکید و تصریح کرد: بهره گیری از تجهیزات نوین و فناوری‌های روز ضمن کاهش خطای انسانی، به افزایش کشفیات و تسریع در انجام مأموریت‌ها کمک شایانی می‌کند.

وی برخورد با خرده فروشان مواد مخدر را نیز از اولویت‌های اصلی برشمرد و گفت: خرده فروشان مواد مخدر بدانند که در تیررس پلیس و قانون هستند و با قاطعیت با آنان برخورد می‌شود؛ از طرفی اجرای طرح‌های جمع آوری معتادان متجاهر نیز با جدیت دنبال می‌شود.

وی افزود: بررسی‌ها حاکی از این است که بخش اعظمی از سرقت‌های خرد توسط، معتادان متجاهر صورت می‌گیرد؛ بنابر این بر ایجاد ظرفیت و مراکز کافی باز پروری و نگهداری معتادان متجاهر تاکید داریم؛ در شرایطی که شاهد شیوع ویروس کرونا در کشور هستیم، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فرآیند جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر با ایجاد مراکز کافی بازپروری و نگهداری آنان، محقق شود؛ پذیرفته نیست که به بهانه‌های مختلف این افراد در شهرها رها باشند و زمینه آسیب‌های مختلف اجتماعی را فراهم کنند، لازم است که دستگاه‌های مختلف اعم از بهزیستی‌ها، شهرداری‌ها و سایر ارگان‌ها در راستای ساماندهی معتادان متجاهر اقدام کنند.

وی با طرح پیشنهاد لزوم تهیه طرح جامع عملیاتی مبارزه با مواد مخدر گفت: بر مبنای این طرح، منابع، اعتبارات و تجهیزات متولیان امر، تخصیص یابد و متولیان باید بر مبنای انتظارات، پاسخگوی عملکرد خود باشند، موضع ما در مبارزه با مواد مخدر مشخص است؛ قاطع هستیم و مقتدر، بنابراین نتیجه اقداماتمان در حوزه مبارزه با مواد مخدر بایستی ملموس باشد و در جامعه دیده شود.

گفتنی است، پیش از سخنان سردار قاسم رضایی؛ جانشین فرمانده ناجا، اعضای کمیته مقابله با ورود و عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا گزارشی از اهم اقدامات صورت گرفته، ارائه کردند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *