صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خرید تضمینی، طرح ناموفق در بازار کشمش امسال

۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۰:۰۲
کد خبر: ۶۸۵۲۵۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیر تعاون روستایی استان مرکزی با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی از قیمت فعلی در بازار پایین‌تر است گفت: برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست که خرید تضمینی را اجرا کنیم.

سیدحسین هاشمی در گفت‌وگوی تلویزیونی درخصوص خرید حمایتی کشمش از کشاورزان استان مرکزی گفت: در اوایل پاییز که تولید کشمش و عرضه آن به مراکز فرآوری و بسته‌بندی شروع شد،قیمت خرید توسط کارخانه‌ها مناسب بود و در مهرماه مشکل خاصی در این زمینه وجود نداشت.

به گفته مدیر تعاون روستایی استان مرکزی به دلیل اینکه فصل خرید کشمش دارای وقفه است و فاصله بین آبان ماه تا بهمن ماه  محصول از طرف شرکت‌ها برای صادرات خریداری و عرضه می‌شود در این سه ماه خرید و فروش کمتر ‌می‌شود و این باعث می‌شود که قیمت خرید از کشاورز اُفت داشته باشد.

وی با بیان اینکه تعاون روستایی به طور مستمر قیمت کشمش را در منطقه رصد کرده است و جلسات و نامه‌نگاری‌های مختلفی درخصوص خرید تضمینی این محصول کشاورزی انجام شد افزود: حتی در یک مرحله آمادگی خرید حمایتی کشمش را هم داشتیم، اما با توجه به ابلاغیه مجلس شورای اسلامی که استفاده از اعتبارات مربوط به حمایت تولیدات باغی و زراعی کشور را منحصراً به خرید تضمینی مشروط کرد و با توجه به اینکه قیمت خرید تضمینی ۶ هزار تومان که از سوی دولت مشخص شده است از قیمت خرید فعلی در بازار پایین‌تر است، بنابراین برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست که خرید تضمینی را اجرا کنیم.

طبق گفته هاشمی بر اساس قیمت‌های کشف شده از سوی سازمان تعاون روستایی در استان‌های تولید کننده  کشمش، قیمت کشمش درجه یک حداقل ۲۰ هزار تومان و قیمت کشمش درجه ۲ بین ۱۶ تا ۱۸ هزار تومان کشف شده است.

مدیر تعاون روستایی استان مرکزی در پایان با توضیح اینکه پیگیری‌های جهت دریافت یارانه از طرف سازمان برنامه و بودجه انجام شده است تصریح کرد: به دنبال این هستیم مبلغی را از طرف سازمان برنامه و بودجه به سازمان مرکزی تعاون روستایی به عنوان یارانه اختصاص دهند و ما این یارانه را به عنوان سود تسهیلات در اختیار موسسات و شرکت‌های تولید کننده کشمش قرار دهیم و تسهیلاتی با دادن تسهیلاتی با نرخ حداکثر ۱۰ درصد آن‌ها مجدداً فرآیند خرید کشمش را انجام دهند.

که طبق توضیحات هاشمی سازمان برنامه و بودجه موافقت اولیه خود را در این زمینه اعلام کرده است و سازمان تعاون روستایی در تلاش است تا ظرف دو هفته آینده این طرح را اجرایی کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *