رشد دوباره بورس تا پایان سال ممکن است؟
- ایرنا نوشت: هومن عمیدی درخصوص صعودی شدن بازار سرمایه افزود: شاخص بورس در هفتهای که گذشت به دنبال عبور از مقاومت مهم کانال یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد بود، در حالی که این تلاش موفقیت آمیز نبود و شاخص کل پس از تجربه نوسانهای مختلف، در نهایت در اواسط هفته از این کانال عقب نشینی و در پایان معاملات روز چهارشنبه تا عدد یک میلیون و ٤١٣ هزار واحد کاهش پیدا کرد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به تلاش حقوقیها برای جمع آوری صفهای فروش ناشی از شکسته شدن این سطح مهم حمایتی و با وجود مثبت بودن مولفههای بنیادی، آمار تولید و فروش مناسب شرکتها در ٩ ماه سال جاری، افزایش قیمت جهانی نفت و تثبیت آن در نرخ بیش از ٥٠ دلار، همچنین انتشار خبرهای مثبت مانند موافقت مجلس با اعطای خوراک به پالایشگاهها، پتروشیمیها، پتروپالایشگاهها و موافقت رهبری با بررسی مجدد لوایح FATF همچنان نگرانی و ترس در رفتارهای سهامداران و معامله گران به چشم میخورد.
عمیدی خاطرنشان کرد: با توجه به رکود حاکم در بازارهای موازی امکان رشد دوباره بازار سرمایه وجود دارد و دستیابی شاخص بورس به عدد یک میلیون و ٦٥٠ هزار واحد تا انتهای سال۹۹ و عبور آن از سقف دو میلیون واحد در سال ۱۴۰۰ دور از ذهن نخواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اصلاح اخیر شاخص بورس بر اثر بررسی آثار تصمیمات بودجه ۱۴۰۰، قوانین وضع شده توسط مجلس شورای اسلامی و تصمیم گیری برای صنایع متفاوت ایجاد شد.
وی گفت: با توجه به نزدیک بودن ارائه گزارش ٩ ماهه شرکتها و روند افزایش سرمایه از محل سود انباشته یا تجدید ارزیابی دارایی شرکت ها، به نظر میرسد شرایط شرکتهایی که مجوزهای لازم را دریافت کرده اند و از آمادگی لازم برای برگزاری مجامع افزایش سرمایه برخوردارند شرایط معاملات مناسب تری را نسبت به سایر صنایع داشته باشند.
عمیدی به تثبیت نرخ دلار در بازه قیمتی ٢٥ هزار تومان اشاره کرد و گفت: این اتفاق شرایط را برای گروه صادرات محور مانند پتروشیمی، فولادی و معدنی مثبت نگه میدارد و در این بین گروه خودرو و بانک به دلیل حضور پررنگ بازارگردانها و حمایت از سهام این دو گروه، با ارزش معاملات روزانه بالاتری نسبت به سایر گروههای بازار همراه خواهند بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: همچنین با توجه به ارزش بازار در چند وقت گذشته، به نظر میرسد ارزش بازار سهام در گروه بانکی از میان دیگر گروهها از پتانسیل رشد بیشتری برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه به دلیل تغییر و اصلاح بیشتر قوانین معاملاتی شاهد شفافیت و افزایش استانداردهای معاملاتی هستیم، اظهار داشت: ارزش معاملات بیش از ۱۸ تا ۲۰هزار میلیارد تومان و نیز وجود رکود در دیگر بازارهای سرمایه گذاری نشان دهنده سیگنال مثبت برای ورود نقدینگی جدید در بازار است.
عمیدی گفت: به دلیل نوسان معاملات بورس در هفته گذشته و شائبه اصلاح بیشتر بازار تصمیم بر توقف عرضههای اولیه مانند شرکت اپال در دستور کار مسئولین سازمان بورس قرار گرفت که به نظر میرسد این اتفاق تصمیم مناسب و منطقی بوده باشد.
عمیدی به تاثیر بازارگردانها بر روند معاملات بازار اشاره کرد و افزود: تاکنون عملکرد بازارگردانها در بازار قابل قبول نبوده است، علاوه بر ضعف قوانین بازارگردانی و کمبود نقدینگی نزد بازارگردان ها، استفاده نکردن از نیروهای متخصص و ضعف تجربه بازارگردانها مهمترین عامل در عدم تاثیرگذاری استفاده از بازارگردانها در بازار بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه درباره روند معاملات بورس در بازار هفته آینده گفت: براساس معاملات روز چهارشنبه احتمال برگشت بازار برای هفته آینده وجود دارد و سهامداران نباید چندان نگران روند معاملات بورس باشند.