صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۲۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۸۴۷۶۱
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند.
 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند. 
 
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج سوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

تولید ماسک توسط کارکنان سینماهای «تصویر شهر»

حجت‌الاسلام والمسلمین میثم امرودی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به همراه جمعی از مدیران و معاونان این سازمان، روز گذشته بیست و پنجم آذرماه از روند تولید ماسک در پردیس سینمایی رازی در جنوب شهر تهران که با مشارکت بخش خصوصی و گروه جهادی ققنوس راه اندازی شده است، بازدید کرد و به تمام دست‌اندرکاران کارگاه ماسک که برای کمک به هموطنان در این شرایط مشارکت می‌کنند، خسته نباشید گفت.

هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه تصویر شهر درباره هدف از راه اندازی کارگاه ماسک در پردیس سینمایی رازی گفت: از ابتدای اسفندماه سال گذشته و با شیوع ویروس کرونا در کشور سینماها طی دستورالعمل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعامل با ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعطیل شد و فعالیت‌های فرهنگی و هنری در کشور تا به امروز تحت تاثیر این ویروس قرار گرفت که این مساله منجر شد حوزه سینما از نظر چرخش اقتصادی و اشاعه فرهنگ آسیب جدی ببیند.

وی همچنین گفت: با توجه به تعطیلی مداوم سینماها شاهد بیکاری کارکنانمان در سینماهای زیرمجموعه (ملت، تماشا، راگا و رازی) بودیم که باعث شد علاوه بر خود ایشان، خانواده‌هایشان نیز دچار بحران شوند.

میرزاخانی افزود: از طرفی پس از گذشت نزدیک به یک‌سال از شیوع ویروس کرونا در کشور شاهد آن هستیم که نیاز مردم به اقلام بهداشتی از جمله ماسک به‌عنوان یکی از مهم‌ترینِ این اقلام نه‌تنها کاسته نشده بلکه افزایش بیشتری هم پیدا کرده است. بنابراین بر آن شدیم که در راستای اقتصاد مقاومتی و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی علاوه برای رفع نیاز جامعه، برای مبارزه با بحران بیکاری نیروهای انسانی در سینماهایمان چاره اندیشی کرده و کارگاه ماسک را راه اندازی کنیم.

مدیرعامل موسسه تصویر شهر تصریح کرد: این کارگاه در راستای تامین ماسک مورد نیاز مردم و توزیع مناسب آن بین مردم، داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی فعال شده است. این ماسک‌های بهداشتی با دستگاه‌های تمام مکانیزه و با درجه کیفی بالا به صورت تمام آلتراسونیک، دو لایه اسپان باند و یک لایه مِلت بلون در بسته‌های ۵۰ عددی تولید و توزیع می‌شود. در حال حاضر روزانه صد هزار ماسک بهداشتی تولید می‌شود که در صورت ثبت سفارش بیشتر امکان تولید ماسک تا تعداد پانصدهزار عدد نیز وجود دارد و تمامی هنرمندان و صنوف سینمایی می‌توانند جهت تهیه ماسک از این مجموعه از تخفیف مناسب برخوردار شوند.

وی در ادامه گفت: در این کارگاه در هر شیفت روزانه ۳۰ نفر مشغول به فعالیت هستند و تولید ماسک با کمک ایشان تا شکست صد در صدی کرونا ادامه دارد.

میرزاخانی در پایان گفت: خدا را شاکریم که در این روزهایی که با معضل بیکاری به ویژه در حوزه فرهنگ در کشور مواجه هستیم، توانسته‌ایم با حمایت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تمام کارکنان سینماهایمان را حفظ کنیم و امیدواریم که با همت مسئولان و تلاش کادر پزشکان و پرستاران از یک سو و از سوی دیگر خواست و اراده ملی عموم مردم برای رعایت بیشتر نکات بهداشتی در آینده‌ای نزدیک شاهد فروکش کردن ویروس کرونا و رخت بر بستن این مهمان ناخوانده در کشور باشیم و بار دیگر با قدرت و روحیه‌ای مضاعف به فعالیت‌های پیشین خود بازگردیم.

یک موفقیت جهانی دیگر برای انیمیشن «خورده شده»

انیمیشن کوتاه «خورده شده» ساخته محسن رضاپور، موفق به کسب نشان Distinction در بخش مسابقه‌ انیمیشن کوتاه جشنواره بین‌المللی «آتن» یونان شد.

سینمای انیمیشن ایران در پانزدهمین دوره‌ جشنواره انیمیشن «آتن» یونان «آتِنز انیمافست» حضور پُررنگی داشت و با پنج انیمیشن کوتاه «خورده شده» ساخته محسن رضاپور، «ملکوت» ساخته فرنوش عابدی، «افسانه کوه اژدها» ساخته عباس جلالی‌یکتا و اصغر صفار، «جسم خاکستری» ساخته سمانه شجاعی و «یکدیگر» ساخته سارا طبیب‌زاده در این رویداد حضور داشتند که در آیین پایانی جشنواره، انیمیشن «خورده شده» موفق به کسب نشان Distinction در بخش مسابقه‌ انیمیشن کوتاه شد.

انیمیشن کوتاه «خورده شده» پیش از این به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های ۲ جشنواره اُسکار کوآلیفایِ «فیلم کودکان نیویورک» آمریکا و «اشتوتگارت» آلمان برگزیده شده، نشان افتخار بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم Golden Beggar اسلواکی را کسب کرده و در اسفند ۱۳۹۷ نیز برنده جایزه ویژه هیات داوران از یازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران شده بود.

«خورده شده» تاکنون در بخش مسابقه ده‌ها جشنواره جهانی نظیر سیکاف، انیبار، استاپ‌موشن مونترال و ... به رقابت پرداخته است.

داستان این انیمیشن کوتاه در دنیایی رُخ می‌دهد که همه در حالِ خوردن یکدیگر هستند اما در این بین، یکی از موجودات راهی برای بقا پیدا کرده و پس از خورده شدن، درون شکم گرگی به زندگی‌اش ادامه می‌دهد ...

نسخه کارگردان «آخرین داستان» به شکل محدود عرضه می‌شود

نسخه ویژه‌ای از انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» به انتخاب اشکان رهگذر، نویسنده و کارگردان این انیمیشن به شکل محدود از امروز عرضه می‌شود.

پیش از این نسخه ۱۰۰ دقیقه‌ای از انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» در اکران عمومی نمایش داده شده بود، در نسخه ویژه کارگردان مدت زمان این انیمیشن ۱۱۵ دقیقه است. این نسخه ویژه به همراه فیلم پشت صحنه ساخت انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» از امروز در در قالب DVD به شکل محدود قابل خریداری خواهد بود. 

نسخه کارگردان (Director’s cut) یک فیلم، نسخه ویرایش شده آن به سلیقه کارگردان است که معمولا پس از اکران اصلی منتشر می‌شود.

در خلاصه داستان این انیمیشن که برداشتی آزاد از داستان «ضحاک» شاهنامه فردوسی است، آمده است: «جمشید رفته است و ضحاک در پی طمع و جاه طلبی برای محاصره جمکرد، به نیابت از پدر بر تخت جمشید تکیه می‌زند، اما افسوس که اهریمن بر وجود ضحاک سیطره یافته و تاریکی او تمام شهر را فرا می‌گیرد. در این میان آفریدون که کودکی است کشاورز زاده، متولد می‌شود و برای دادخواهی خون پدر و مادرش پیرو کاوه آهنگر قیام می‌کند..»

اکبر زنجانپور، حامد بهداد، لیلا حاتمی، پرویز پرستویی، اشکان خطیبی، باران کوثری، حسن پور شیرازی، شقایق فراهانی، ملیکا شریفی نیا، بانیپال شومون، روزبه فرخ نعمتی، بیتا فرهی، مجید مظفری، زهیر یاری از مجموع بازیگرانی هستند که در این انیمیشن صداپیشگی کرده‌اند. 

«آخرین داستان» اولین انیمیشن بلند سینمایی تولیدشده در استودیو هورخش است که تاکنون موفق به دریافت ۱۵ جایزه ملی و بین‌المللی شده است. همچنین این انیمیشن به‌عنوان نماینده سینمای ایران در فهرست اولیه اسکار ۲۰۲۰ قرار داشت و برای اولین بار در جشنواره بین‌المللی فیلم انیمیشن انسی فرانسه به نمایش درآمد.

پخش مستند برگزیده اسکار از تلویزیون

هفتمین قسمت از فصل چهارم برنامه تلویزیونی «به اضافه مستند» با پخش و بررسی مستند «آمریکن فکتوری» (کارخانه آمریکایی) به کارگردانی استفن بوگنار و جولیا ریچرت از شبکه مستند پخش خواهد شد.

این فیلم مستند روایتی متفاوت از یک کارخانه تعطیل‌شده آمریکایی است که توسط چینی‌ها احیا می‌شود. داستان فیلم درباره یک میلیاردر چینی به نام «کائو دوانگ» است که در اواخر سال ۲۰۱۴ میلادی، یکی از کارخانه‌های تعطیل شده جنرال موتورز را خریداری کرده تا بتواند کمپانی بزرگ ساخت شیشه اتومبیل به نام «فویائو» را تاسیس کند. این مستند با نگاهی متفاوت به رقابت تجاری بین آمریکا و چین می‌پردازد.

مستند کارخانه آمریکایی در سال ۲۰۱۹ عرضه شد و نتفلیکس پخش بین‌المللی آن را عهده‌دار بود. این فیلم در نود و دومین دوره جوایز اسکار برنده جایزه اسکار بهترین فیلم مستند شد.

در این قسمت و پس از پخش مستند، میز کارشناسی برنامه با حضور کمیل سوهانی و وحید فرجی، از مستندسازان کشور برگزار خواهد شد و موضوع این فیلم مستند مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

این قسمت از برنامه «به اضافه مستند» روز سه‌شنبه ۲۵ آذر ساعت ۲۰ از شبکه مستند پخش خواهد شد و بازپخش آن روزهای چهارشنبه ۲۶ آذر ساعت ۹ و جمعه ۲۸ آذر ساعت ۱۴ است.

«به اضافه مستند»، مجموعه برنامه تلویزیونی شبکه مستند است که به پخش مستندهای دیده نشده داخلی و خارجی در تلویزیون و بحث کارشناسی پیرامون موضوع مستند می‌پردازد. این برنامه با اجرای امین قدمی، کارگردانی محسن کریمیان و تهیه‌کنندگی یاسر فریادرس با دکوری جدید و آیتم‌های مختلف سه‌شنبه‌های هر هفته ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه مستند می‌رود.

فراخوان و معرفی داوران جشنواره فیلم کوتاه یک دقیقه ای «روزنه»

سارا بهرامی، کاوه سجادی حسینی، رضا گوران، علیرضا علویان، کریم لک زاده، خسرو نقیبی و ندا هنگامی تیم داوری نخستین جشنواره فیلم روزنه خواهند بود.

فراخوان اولین دوره جشنواره روزنه فیلم های کوتاه یک دقیقه ای که روزمرگی، امید، صلح ، تنهایی، آغوش، شنیدن، شب، رفتن، خاک و آینه که در اولویت موضوعی آن قرار دارند،منتشر شده است.

علاقه مندان می توانند تا هفتم دی ماه سال جاری با مراجعه به سایت www.yerma-house.ir برای حضور در نخستین جشنواره روزنه ثبت نام و آثار خود را ارائه کنند.

طبق برنامه ریزی های انجام شده این جشنواره در دی ماه سال جاری به دبیری ندا هنگامی در تهران برگزار خواهد شد.

 

 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *