صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: آورده ما از مذاکره با غرب تحریم‌های سنگین اقتصادی بود

۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۱:۳۸
کد خبر: ۶۸۴۶۴۷
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آورده ما از مذاکره با غرب، تحریم‌های سنگین اقتصادی بود گفت: امروز به لطف شجاعت، درایت و تیزهوشی فرماندهان نظامی ما در منطقه، بیشتر ترفند‌هایی که توسط سرویس‌های امنیتی ایجاد می‌شود در حال خنثی‌سازی است که این موضوع دشمن را ناراحت می‌کند.
به گزارش - مصطفی خوش‌چشم، فواد ایزدی و محمد مرندی کارشناسان مسائل بین‌الملل و مرتضی محمودوند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با شرکت در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی راهکار خنثی سازی تحریم‌ها پرداختند.
 
محمودوند با اشاره به نکات مهم بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت سپهبد شهید «قاسم سلیمانی» و خانواده آن شهید، گفت: ایشان در این دیدار چهار توصیه «قوی شدن در همه زمینه ها، عدم اعتماد به دشمن، حفظ اتحاد ملی و توجه به خنثی سازی تحریم‌ها بیش از رفع تحریم» را به مسئولان و ملت ایران گوشزد کردند.
 
وی با بیان اینکه دیپلماسی غرب، دیپلماسی زور، زر و تزویر است ادامه داد: در ۴۰ سال گذشته آن‌ها تمام ترفند‌ها را علیه ما امتحان کردند؛ در بحث تحریم‌ها همانطور که رهبری می‌فرمایند، رفع تحریم‌ها در دست غربی هاست و ما باید به خنثی سازی تحریم‌ها بپردازیم.
 
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: امروز به لطف شجاعت، درایت و تیزهوشی فرماندهان نظامی ما در منطقه بیشتر ترفند‌هایی که توسط سرویس‌های امنیتی ایجاد می‌شود در حال خنثی سازی است که این موضوع دشمن را ناراحت می‌کند.
 
آورده ما از مذاکره با غرب، تحریم‌های سنگین اقتصادی بود
محمودوند با بیان اینکه وقتی رهبری می‌فرمایند که نباید به دشمن اعتماد کرد منظورشان این است که نباید به بایدن هم اعتماد داشت، گفت: این موضوع یک موضوع تاریخی است، اگر عزیزانی در حوزه نظام و دولت به دشمن اعتماد کردند پاسخ اعتماد خود را دریافت کردند، هیچ مولفه‌ای نبوده که آن‌ها در مذاکرات از جمهوری اسلامی ایران خواسته باشند و ما انجام نداده باشیم، اما آورده ما چه بوده؟ آورده ما تحریم‌های سنگین برای اقتصاد و معیشت مردم بود تا حدی که همه مسئولین به این اتفاق، اذعان دارند، اما در کنار این شرایط طرف غربی ما دم از حقوق بشر، دیپلماسی و ارزش‌های انسانی می‌زند؛ مشکل اینجاست که در حوزه خنثی سازی تحریم‌ها به جد کاری انجام نشده است. 
 
خوش چشم، کارشناس مسائل سیاسی حاضر در این گفت‌وگو نیز با بیان اینکه ایران هرگاه در دو دهه گذشته با اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها وارد مذاکره شد، رویکردش حل منازعه بود و نیت صادقانه داشت، گفت: این در حالیست که آمریکایی‌ها از سال ۲۰۰۷ به بعد با نگاهی به دستاورد‌های سیاسی ایران در کشور‌هایی که مردمانشان شعار مرگ بر آمریکا سر می‌دهند و روب کار آمدن دولت‌های ضد آمریکایی در عراق، سوریه و آمریکای جنوبی، رویکرد مهار ایران از طریق تعامل و مذاکره را پیش گرفته اند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: آمریکایی‌ها وقتی دریافتند در براندازی جمهوری اسلامی ایران ناتوانند، مؤلفه‌های قدرت و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را شناسایی کردند و در راس آن‌ها به سراغ حوزه‌های هسته‌ای رفتند و در سه مرحله، کند سازی رشد مولفه‌های قدرت ایران، متوقف سازی این مولفه‌ها و سپس منفی سازی رشد این مولفه‌ها را در دستور کار خود قرار دادند.
 
فواد ایزدی دیگر کارشناس مسائل بین الملل و آمریکا نیز در ارتباط زنده تلفنی با برنامه با تاکید بر اینکه ما سابقه خنثی سازی تحریم‌ها را داریم، گفت: با اینکه در سال‌های گذشته در تحریم به سر می‌بردیم در حوزه نظامی به دستاورد‌ها و پیشرفت‌های بسیار جدی دست یافتیم و در این حوزه هم تولید کننده و هم صادرکننده هستیم.
 
روش صحیح مذاکره با آمریکا، تمرکز بر خنثی کردن تحریم هاست
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته، سابقه رفع تحریم‌ها را هم داشتیم منتها در عمل موفقیتش بسیار محدود‌تر از خنثی سازی تحریم‌ها بوده است، ادامه داد: در بحث رفع تحریم ها، برجام را داشتیم، اما همان طور که رهبر فرمودند، وضع تحریم بعد از برجام بدتر و فروش نفت ما نیز کمتر شد و پیشرفت‌هایی هم که در حوزه هسته‌ای حاصل شده بود در برجام، روی میز قرار گرفت، اما جایگزینی شکل نگرفت لذا اینجاست که با مرور ۴۰ سال گذشته در می‌یابیم روش صحیح مذاکره با آمریکا، تمرکز بر خنثی کردن تحریم هاست چراکه طرف مقابل ما چه دموکرات و چه جمهوری خواه به دنبال براندازی ما هستند.
 
این تحلیلگر مسائل بین الملل با اشاره به کتاب خاطرات اوباما، اظهار داشت: اوباما در این کتاب گفته است، زمانی که من به قدرت رسیدم متوجه شدم تحریم‌های دوره بوش پسر علیه ایران تحریم‌های نمادین بوده و تحریم‌های اصلی را او اعمال کرده است که حرف درستی است؛ درست است که ما از ابتدای انقلاب تحریم بودیم، اما تحریم‌های جدی در دوره اول اوباما صورت گرفت و بایدن هم معاون او بود و افرادی هم که بایدن هم اکنون برای کابینه خود در نظر دارد، جریان تندرو حزب دموکرات هستند. 
 
وی افزود: همچنین افرادی که در سه پست وزارت خارجه، وزارت خزانه داری و رئیس نهاد‌های اطلاعاتی امنیتی امریکا که بیشترین کار‌های اجرایی را با ایران دنبال می‌کنند، صهیونیست هستند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: مجموعه‌ای که قرار است وارد کاخ سفید شوند خود را لیبرال‌های جهان گرا می‌نامند که در این تفکر، آن‌ها برای خود این حق را قائل هستند که از هر ابزاری برای انتشار این تفکر در سراسر دنیا، استفاده کنند و تجربه هم این موضوع را نشان می‌دهد.
 
وی با تاکید بر اینکه مذاکره، راه دستیابی آمریکا به اهداف ذکر شده است، افزود: آمریکا برای مذاکره با ایران اول نیازمند اعتماد سازی و سپس اعمال فشار از طریق تحریم و سپس جنگ‌های ترکیبی است لذا آمریکایی‌ها حتی در مواقعی که خود را همراه ملت ایران معرفی کردند و می‌گفتند که اگر چنین و چنان شود، تحریم‌ها را برخواهیم داشت، چنین کاری نکردند.
 
خوش‌چشم با بیان اینکه، با عنایت به فرموده‌های مقام معظم رهبری، ایران با چشم باز به قضایا نگاه می‌کند اظهار داشت: دولتمردان ایرانی می‌دانند که آمریکا به دنبال حل منازعه نیست، اگر آن‌ها چنین ادعایی دارند باید در ابتدا به تعهدات برجامی خود عمل کنند و سپس ادعای حل منازعه را داشته باشند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه اسلحه اصلی امریکا برای پای مذاکره نشاندن ایران، تحریم است، عنوان کرد: آمریکا مذاکره می‌کند تا ایران را مهار سازد، ولی تحریم‌ها را همواره نگه خواهد داشت؛ اینجاست که مقام معظم رهبری می‌فرماید اگر آمریکا به تعهداتش عمل کند در عرض یک ساعت تحریم‌ها رفع می‌شود و اصلا نیازی به مذاکره نیست.
 
وی در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص رویکرد رسانه‌های خارجی پس از بیانات مقام معظم رهبری درباره رفع یک ساعته تحریم ها، گفت: این رسانه‌ها گفتند که این جمله نوعی پالس برای مذاکره است در حالیکه اصلا اینگونه نیست و معنی آن این است که اگر طرف مقابل صداقت داشته باشد و به دنبال رفع منازعه باشد می‌توانند یک ساعته در سه فرمان اجرایی، کل تحریم‌های ضد برجام، تمام تحریم‌های ثانویه‌ای که در لوای تروریسم، حقوق بشر و موشکی وضع کردند را بردارند؛ در برجام ذکر شده بود که آن‌ها نمی‌توانند تحریم‌های ثانویه هسته‌ای را بردارند و تحت عنوان دیگری آن‌ها را برقرار کنند، اما این کاریست که آن‌ها در سه، چهار سال گذشته انجام دادند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه آمریکا نمی‌خواهد تحریم‌ها را بردارد و اسلحه تحریم را از دست بدهد، ادامه داد: خنثی سازی تحریم‌ها در سه رتبه در اقتصاد قابل انجام است؛ در رتبه اول، اقتصاد ما باید به یک مولفه قدرت تبدیل شود؛ چطور ما که نمی‌توانستیم یک فشنگ بسازیم به جایی رسیدیم که مولفه قدرتی به نام مولفه موشکی داریم و آن‌ها خودشان را می‌کشند تا این مولفه را مهار کنند لذا ما همین تجربه را باید در کلیت اقتصادمان به یک مولفه قدرت تبدیل کنیم.
 
وی افزود: در گام و رتبه بعدی باید حوزه‌های مشخصی که در اقتصاد دچار ضعف هستیم و محل طمع دشمن است را تدبیر کنیم (حوزه ارز، مسکن و قیمت کالا‌های اساسی) چرا که آمریکا به دنبال فعال سازی گسل‌هایی در حوزه‌های قومیتی، امنیتی و اقتصادی است او مشکلی را از صفر نمی‌سازد بلکه سعی می‌کند یک مشکل را تقویت و فعال کند و سوم اینکه باید راهکار‌های جامع در دور زدن تحریم‌ها داشته باشیم. 
 
خوش‌چشم با بیان اینکه ما از نظر الگو سازی و اعمال قوانین تحریمی اولین کشوری هستیم که در منطقه چنین الگوی تحریمی را تجربه می‌کنیم، گفت: در ترکیه تنها با تحریم یک عضو از کابینه این دولت، ارزش لیر ۴۰ درصد سقوط کرد در صورتیکه اینجا، کل بخش‌های اقتصادی کشور مورد تحریم واقع شده است لذا نوع واکنش و مقابله ما نیز منحصر به فرد خواهد بود؛ اگر ما بتوانیم سلاح تحریم را از دست آمریکا درآوردیم آن‌ها برای سال‌های دیگر نخواهند توانست فرمول جدیدی بر علیه ایران ایجاد کنند.
 
دوران فشار حداکثری تمام شده و بایدن هم به خوبی به این موضوع آگاه است
وی تاکید کرد: دوران فشار حداکثری تمام شده و بایدن هم به خوبی به این موضوع آگاه است.
 
محمد مرندی دیگر کارشناس مسائل بین الملل نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: بعد از این همه تجربه باید دریافته باشیم که اعتماد به دشمن فایده‌ای ندارد و هر زمان که ما حسن نیت خود را به بخشی از مردم خود و جامعه جهانی نشان دادیم با سوءاستفاده امریکایی‌ها مواجه شدیم.
 
وی با ناکید بر اینکه کسب این تجربه‌ها الزاما بد نیست، ادامه داد: این تجارب جنبه‌های مثبتی هم به همراه دارد، زیرا برخی از مردم زود باور ما باید ببینند که ما چگونه به تعهدات خود عمل می‌کنیم و عملکرد طرف مقابل چگونه است.
 
مرندی با بیان اینکه اگر غربی‌ها برجام را کامل اجرا کنند ما نیز آماده برگشت به تعهدات خود هستیم، اظهار داشت: این امر بعید به نظر می‌رسد، اما اگر اتفاق افتا. ما باید بدبینی خود را حفظ کنیم، نباید با خوش بینی برنامه ریزی کرد وگرنه گرفتار خواهیم شد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *