صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صلح و سازش ۱۵۰ پرونده قضایی استان همدان در ۵۰ روز

۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۰:۵۳
کد خبر: ۶۸۴۶۱۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان همدان گفت: دستگاه قضایی استان همدان با بهره گیری از طرح‌های مبتکرانه به سمت ترویج و اشاعه فرهنگ گذشت و بخشش پیش رفته در ۵۰ روز شاهد ختم به صلح و سازش شدن بیش از ۱۵۰ پرونده قضایی بودیم.

- محمدرضا عدالتخواه رئیس کل دادگستری استان همدان گفت: هرچه فرهنگ و روحیه گذشت پررنگ‌تر شود، صلح و سازش افزایش یافته و به سمت جامعه‌ای منطبق با آرمان‌های اصلی والای اسلامی ـ انقلابی در حد اعلایش نزدیکتر می‌شویم، این همان ترویج سنت حسنه عذرخواهی به عنوان مصداق بارزی از اجرای عدالت است که در کمیته‌های مصلحین و معتذرین پیگیری می‌شود.

وی افزود: دستگاه قضایی استان همدان در حدود یک سال گذشته با بهره گیری از طرح‌های مبتکرانه به سمت ترویج و اشاعه فرهنگ نوع دوستی، مودت، مهربانی، گذشت و بخشش و اثرات آن در جامعه پیش رفته و در این زمینه توفیق‌های قابل توجهی به دست آورده است، تا جایی که تنها در ۵۰ روز شاهد ختم به صلح و سازش شدن بیش از ۱۵۰ پرونده قضایی در این استان بودیم.

عدالتخواه خاطرنشان کرد: در حقیقت اجرای طرح مبتکرانه کمیته‌های معتذرین و مصلحین به عنوان کمیته‌های معین ستاد تألیف قلوب، ایده‌ای خلاقانه در مسیر ترویج فرهنگ گذشت و عذرخواهی متهم از شاکی است.

رئیس کل دادگستری استان همدان ادامه داد: بی تردید هرچه فرهنگ روحیه گذشت و مهربانی در جامعه پررنگ‌تر شود، صلح و سازش افزایش یافته و به سمت جامعه‌ای منطبق با آرمان‌های اصلی والای اسلامی ـ انقلابی در حد اعلایش نزدیکتر می‌شویم. این همان ترویج سنت حسنه عذرخواهی و عفو گذشت در جامعه اسلامی است که مصداق بارزی از اجرای عدالت محسوب می‌شود.

وی گفت: کمیته‌های مصلحین با ریاست رؤسای دادگستری‌ها و کمیته‌های معتذرین با ریاست دادستان‌ها فعالیت دارند. کمیته مصلحین برای رفع اختلاف و ایجاد صلح در هر قشری از معتمدین آن گروه بهره می‌گیرد و در کمیته معتذرین شرایطی فراهم می‌شود که متهمان از شاکیان معذرت خواهی کرده تا کدورتی بر جای نماند و این گونه از پرداخت جرائم، حبس‌های بی نتیجه و ورود پرونده‌ها به مراجع قضایی جلوگیری می‌شود و در نهایت خانواده‌های آنان نیز کمتر آسیب می‌بینند.

عدالتخواه یادآور شد: بی تردید اصلاح ذات البین یکی از رویکرد‌های اساسی ستاد "تألیف قلوب" و کمیته‌های مصلحین و معتذرین است که مصالحه در جرائم غیرعمد را پیگیری می‌کند و با تشویق و ترغیب طرفین پرونده به سازش، زمینه برای ایجاد جامعه‌ای سالمتر مهیا می‌شود. این کمیته‌ها در عمده بخش‌های دستگاه قضا حتی در زندان‌ها در حال تشکیل است و به زودی در کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها نیز عملیاتی می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *