صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاسخ به سوالات مهم داوطلبان ورود بدون آزمون مقطع کارشناسی ارشد

۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۴۲۶۱
پس از مصوبات ستاد ملی کرونا و سازمان سنجش آموزش کشور برخی از دانشگاه‌هایی که ظرفیت آن‌ها در آزمون کارشناسی ارشد ۹۹ تکمیل نشده است بر اساس سوابق تحصیلی دانشجو می‌پذیرند. در این راستا به سوالات مهم داوطلبان درخصوص نحوه ثبت نام در این طرح پاسخ داده شده است.
_ روزنامه فرهیختگان نوشت: پیرو مصوبه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا درخصوص پذیرش براساس سوابق تحصیلی جهت مقطع کارشناسی‌ارشد نیمسال دوم ۱۴۰۰-۱۳۹۹ و مصوبات جلسات ۱۵ و ۱۶ شورای سنجش و پذیرش دانشجو، به اطلاع می‌رساند این مرحله از پذیرش دانشجو به‌صورت متمرکز توسط سازمان سنجش آموزش کشور جهت کلیه زیرنظام‌ها ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌گیرد. پذیرش دانشجو با این شیوه صرفا جهت نیمسال دوم سال تحصیلی است و تنها رشته‌محل‌هایی در این قالب پذیرش دارند که براساس ظرفیت پذیرش مندرج در دفترچه راهنمای سال ۹۹ تکمیل نشده و فاقد داوطلب مردود است.   

چه کسانی می‌توانند در این دوره ثبت‌نام کنند؟

دارندگان مدرک کارشناسی (لیسانس) یا کارشناسی‌ارشد (فوق‌لیسانس یا دکتری حرفه‌ای) یا اشتغال به تحصیل در سال آخر مقطع کارشناسی (با فارغ‌التحصیلی حداکثر ۳۰/۱۱/۱۳۹۹) امکان ثبت‌نام دارند. البته پذیرفته‌شدگان نهایی دوره‌های روزانه در آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۸، حتی در‌صورت عدم ثبت‌نام یا انصراف قطعی از رشته قبولی، مجاز به ثبت‌نام و شرکت در این مرحله از پذیرش دوره‌های کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۹ نخواهند بود. در نظر داشته باشید دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته که فارغ‌التحصیل شده‌اند، در‌صورتی‌که معدل آنان کمتر از ۰۰/۱۲ باشد، حق ثبت‌نام و شرکت در این مرحله از پذیرش را ندارند.   همچنین دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره‌های غیرروزانه (شهریه پرداز) کارشناسی‌ارشد ناپیوسته از قبیل نوبت دوم (شبانه)، مجازی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی در آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۸ و قبل از آن (به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای برادران) می‌توانند بدون انصراف از تحصیل، در این مرحله از پذیرش ثبت‌نام و شرکت کنند. بدیهی است این متقاضیان پس از اعلام نتایج نهایی در‌صورت قبولی باید انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل ارائه دهند.

 آیا شرکت در این دوره بدون کارت پایان‌خدمت قابل ثبت‌نام است؟

 براساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی، متقاضی مرد لازم است به هنگام پذیرش در دانشگاه (قبولی قطعی و ثبت‌نام)، یکی از شرایط عنوان‌شده را داشته باشد. داوطلبان با دارا بودن کارت پایان‌خدمت هوشمند یا دارا بودن کارت معافیت دائم هوشمند یا مشمولان فارغ‌التحصیل کارشناسی (در سنوات مجاز تحصیلی)، دارای برگ آماده به خدمت بدون غیبت که زمان پذیرش و ثبت‌نام آنان در دانشگاه قبل از تاریخ اعزام به خدمت (مندرج در برگ اعزام) باشد می‌توانند در این دوره شرکت کنند. دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی که تا تاریخ ۳۱/۶/۱۳۹۹ در سنوات مجاز تحصیلی (برابر تبصره ۱ و ۲ ماده ۳۳ قانون وظیفه عمومی) فارغ‌التحصیل شده‌اند و فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی که در سقف مجاز سنوات تحصیلی فارغ‌التحصیل شده و از تاریخ فراغت از تحصیل آن‌ها تا زمان پذیرش در مقطع کارشناسی‌ارشد، بیش از یک سال سپری نشده و وارد غیبت نشده باشند هم امکان ثبت‌نام دارند.

برای انتخاب کدرشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی چه باید کرد؟

رشته‌های مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی نیز به همراه رشته‌های سایر دانشگاه‌ها در دفترچه راهنما درج شده است؛ لذا متقاضیان رشته‌های این دانشگاه باید کدرشته محل‌های مربوط به این دانشگاه را به همراه سایر کدرشته محل‌ها در فرم ثبت‌نام و انتخاب رشته خود درج کنند و لازم نیست اقدام جداگانه‌ای در این خصوص انجام دهند.

 آیا پذیرفته‌شدگان آزمون ارشد ۹۹ هم می‌توانند شرکت کنند؟

بله. پذیرفته‌شدگان آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۹ در‌صورت تمایل می‌توانند در این مرحله از پذیرش شرکت کنند. بدیهی است در‌صورت قبولی در این مرحله از پذیرش، قبولی قبلی آنان لغو خواهد شد و باید در رشته قبولی جدید ثبت‌نام کرده و ادامه تحصیل کنند.

سهمیه‌ها در پذیرش بدون کنکور هم اعمال می‌شود؟

بله، در پذیرش با سوابق تحصیلی مقطع کارشناسی‌ارشد سال ۹۹ نیز سهمیه رزمندگان و سهمیه ایثارگران اعمال شده است که جزئیات آن را می‌توانید در دفترچه مطالعه کنید.

اتباع خارجی هم می‌توانند بدون کنکور وارد مقطع ارشد شوند؟

فقط اتباع غیرایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایران و دارای اقامت قانونی، مجاز به شرکت در این مرحله از پذیرش بوده و در‌صورت شرکت اتباع غیرایرانی مقیم سایر کشورها، پذیرش آنان «لغو» می‌شود. همچنین متقاضیان تحصیل غیرایرانی، مجاز به انتخاب رشته در مناطق غیرمجاز تردد و اسکان اتباع غیرایرانی مندرج در سایت سازمان سنجش نیستند و در‌صورت قبولی درکدرشته مناطق غیرمجاز، قبولی و پذیرش آنان در این مرحله از پذیرش «لغو» می‌شود. البته همه متقاضیان تحصیل پذیرفته‌شده دوره‌های روزانه موظف به پرداخت شهریه تحصیلی طبق مصوبات هیات‌امنای دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم حداکثر تا ۸۰ درصد شهریه دوره‌های نوبت دوم «شبانه» هستند.

دوران کارشناسی را در گروه علوم انسانی تحصیل کردم، حالا در چه رشته‌هایی می‌توانم ثبت‌نام کنم؟

همه فارغ‌التحصیلان دوره‌های کارشناسی مورد تایید (بدون توجه به نوع مدرک تحصیلی) می‌توانند در این مرحله از پذیرش دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته در رشته‌های امتحانی گروه علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی، هنر و دامپزشکی (به جز کد رشته‌هایی که شرط عنوان مدرک تحصیلی مشخص، در آنان اعمال و در جدول رشته‌های تحصیلی درج شده) ثبت‌نام و شرکت کنند. تحصیل در دوره کارشناسی‌ارشد منوط به قبولی در این مرحله از پذیرش و گذراندن دروس پیش‌نیاز به تشخیص گروه آموزشی مربوط بوده و هزینه دروس پیش‌نیاز نیز توسط دانشجو پرداخت خواهد شد.

چه زمانی ثبت‌نام کنیم؟

ثبت‌نام برای این مرحله از پذیرش از روز سه‌شنبه مورخ ۲۵/۹/۱۳۹۹ آغاز می‌شود و تا ساعت ۲۴ روزشنبه مورخ ۲۹/۹/۱۳۹۹ پایان می‌پذیرد.

چگونه باید ثبت‌نام کرد؟

متقاضیان باید به سایت سازمان سنجش مراجعه و فرم اینترنتی ثبت‌نام را تکمیل کنند. هر متقاضی براساس علاقه می‌تواند حداکثر ۴۰ کدرشته تحصیلی را در فرم انتخاب رشته قید کند.

هزینه ثبت‌نام چقدر است؟

هزینه ثبت‌نام این دوره ۶۱ هزار تومان تعیین شده است. ۶ هزار تومان هم در‌صورت تمایل به استفاده از خدمات پیامکی به این هزینه اضافه خواهد شد.

گزینش افراد به چه صورتی انجام می‌شود؟

طبق مصوبات پانزدهمین و شانزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی مورخ ۴/۵/۱۳۹۹ و ۱۰/۸/۱۳۹۹، پذیرش بدون آزمون (صرفا براساس سوابق تحصیلی) در رشته‌محل‌هایی که ظرفیت آن‌ها در سال ۱۳۹۹ تکمیل نشده است، به‌صورت متمرکز با رعایت قوانین و مقررات مربوطه و مندرج در این دفترچه راهنما و براساس سوابق تحصیلی مقطع کارشناسی (معدل تراز شده کارشناسی) و برای متقاضیان دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته براساس تراز میانگین معدل مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام می‌شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *