صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش دوره معرفی ارقام جدید دیم به پنج سال

۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵:۲۱
کد خبر: ۶۸۴۲۴۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با اشاره به کاهش ۳ تا ۵ ساله دوره معرفی ارقام جدید محصولات زراعی دیم گفت: کوتاه‌سازی دوره رشد در مورد گندم و عدس عملی شده است.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، صابر گلکاری گفت: موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با راه اندازی واحد به‌نژادی سریع (Speed Breeding) برای نخستین بار در کشور در سال ۹۸، به دنبال آن است که در قالب این پروژه، مدت زمان لازم برای معرفی ارقام جدید محصولات دیم به ویژه گندم، جو و عدس را کاهش دهد.
 
رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با بیان این که دوره معرفی ارقام جدید دیم در حال حاضر بین ۱۴ تا ۱۶ سال طول می‌کشد، اظهار داشت: هدف ما این است که برای ارقام زمستانه ۳ تا ۴ سال، ارقام بهاره ۳ تا ۵ سال و در مجموع برای محصولات مختلف دیم ۳ تا ۵ سال دوره معرفی رقم را کوتاه‌تر کنیم.
 
گلکاری افزود: تکنولوژی کوتاه‌سازی دوره معرفی ارقام در سال‌های اخیر در کشور‌های مختلف استفاده شده و در کشور ترکیه نیز با فاصله ۲ ماه زودتر از ما نخستین واحد به‌نژادی راه‌اندازی شده است.
 
وی گفت: واحد به‌نژادی سریع که در این موسسه تحقیقاتی راه اندازی شده به سامانه هوشمندی که قادر است نور، دما، دی اکسید کربن و رطوبت را در محیط اندازه گیری و کنترل کند، مجهز بوده و در این سامانه امکان اعمال رژیم‌های نوری و دمای خاص مطابق با نیاز رشدی گیاه وجود دارد.
 
رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور افزود: چراغ‌های LED بکار رفته در این واحد با ترکیبی معین از نور‌های قرمز و آبی، امکان رشد مطلوب گیاهان را فراهم می‌کنند و کلیه قسمت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این واحد توسط کارشناسان و شرکت‌های دانش بنیان داخلی تکمیل شده است.
 
وی ادامه داد: در حال حاضر کوتاه‌سازی دوره رشد و به اصطلاح چرخه بذر تا بذر حدود ۶۰ روز در مورد گندم و عدس عملی شده و بررسی‌ها برای تعیین شرایط مناسب نوری و دمایی کوتاه‌سازی چرخه رشد سایر گیاهان نیز در حال انجام است.
 
گلکاری، پایش و غربالگری بیماری‌های حبوبات دیم را از دیگر پروژه‌های تکمیل شده در این موسسه نام برد و اذعان داشت: با راه اندازی واحد پایش و ارزیابی بیماری‌های حبوبات دیم در سال گذشته، این واحد در مدت کوتاهی نسبت به نمونه‌برداری از عوامل بیماری‌زای از ۵۰ نقطه کشور اقدام کرده است.
 
وی خاطر نشان کرد: تاکنون جمع آوری، خالص سازی و شناسایی بیش از ۲۵ عامل بیماری‌زای قارچی از انواع محصولات لگوم تکمیل شده است و ۱۸ فقره از جدایه‌های قارچی بیماری‌زای شناسائی شده را برای اخذ کد دسترسی به مؤسسه گیاهپزشکی کشور (بانک ژن قارچ‌های زنده) ارسال کرده ایم.
به گفته گلکاری، این واحد علاوه بر پایش بیماری‌های حبوبات دیم در سطح کشور، غربالگری ارقام و لاین‌های پیشرفته نسبت به بیماری‌های مهم را نیز با دقت بسیار بالا عهده‌دار است و از این رو می‌توانیم مطمئن شویم هر رقم جدیدی که معرفی می‌شود از مقاومت مناسبی نسبت به عوامل بیماری‌زا برخوردار است.
 
وی گفت: در همین راستا غربالگری ۲۰۰ لاین نخود و ۱۷۰ لاین عدس نسبت به نژاد‌های مختلف عوامل بیماری‌زای از جمله بیماری پژمردگی فوزاریومی نخود و عدس و نیز بیماری کپک خاکستری نخود طی سال جاری در این واحد انجام شده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *