صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آرامش غرب آسیا؛ یکی از مهمترین پارامتر‌های امنیت انرژی جهان

۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰:۵۳
کد خبر: ۶۸۳۷۶۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
کارشناس حوزه انرژی گفت: یکی از مهمترین پارامتر‌ها در امنیت انرژی جهان، آرامش غرب آسیا است به گونه‌ای که ایجاد تنش و درگیری برخی از گروه‌ها و کشور‌ها در منطقه می‌تواند شرایط را به ضرب زیان مصرف‌کنندگان تغییر دهد.
رضا مقیمی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به افزایش  قیمت نفت به بشکه‌ای ۵۰ دلار اظهار کرد: قیمت نفت این روز‌ها تحت تاثیر کشف واکسن کرونا روند مثبتی به خود داشته و تصمیم اخیر اوپک پلاس مبنی بر افزایش ۵۰۰ هزار بشکه نفت در ماه نیز نتوانست قیمت نفت را کاهش دهد.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: حملات روز گذشته به نفتکش سنگاپوری در عربستان قیمت نفت را افزایش داده است، به گونه‌ای که با انتشار خبر حمله به نفتکش سنگاپوری قیمت نفت بین ۱۰ تا ۲۰ سنت افزایش پیدا کرد.
وی افزود: غرب آسیا به لحاظ ژئوپولیتیکی در شرایط ویژه قرار دارد، وجود منابع عظیم نفت و گاز در منطقه بر حساسیت آن افزوده و با وجود کشف میادین نفتی در نقاط دیگر مانند نفت شل از اهمیت این منطقه کاسته نشده  است و باید اذعان کرد که علاوه بر منابع نفتی به دلیل مسیر ار تباطی از اهمیت فوق العاده برخودار است.

مقیمی بیان کرد: یکی از مهمترین پارامتر‌ها در امنیت انرژی جهان، آرامش غرب آسیا است به گونه‌ای که ایجاد تنش و درگیری برخی از گروه‌ها و کشور‌ها در منطقه می‌تواند شرایط را به ضرب زیان مصرف‌کنندگان تغییر دهد به گونه‌ای که با حمله از خاک یمن به  تجهیزات آرامکو قیمت این شرکت به افت بی‌سابقه‌ای مواجه شد.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: پیش بینی افزایش قیمت نفت به بالای ۷۰ تا ۸۰ دلار در کوتاه مدت امکان پذیر نیست، اما افزایش  تنش در منطقه این ظرفیت را دارد تا قیمت نفت را با افزایش چند برابری مواجه کند، البته کشور‌های حوزه خلیح فارس در سال‌های گذشته همواره بر ثبات در منطقه تاکید داشتند.

وی ادامه داد: قیمت نفت در بازار‌های جهانی تابعی از عرضه و تقاضا است در شرایط فعلی که به دلیل شروع کرونا میزان فعالیت‌های اقتصادی کاهش محسوسی داشته و از سوی دیگر باعث کاهش مصرف سوخت در جهان شده، نمی‌توان چندان به بالا رفتن قیمت نفت ظرف یک سال آینده  امیدوار بود برای افزایش قیمت نفت نیاز است بار دیگر فعالیت‌های اقتصادی به صورت کامل از سر گرفته شود که این موضوع لازمه عبور از بیماری کرونا است.

مقیمی بیان کرد: به نظر می‌رسد در شرایط فعلی تا پیش از آغاز سال جدید میلادی قیمت نفت بر روی ۵۰ دلار ثابت بماند و اگر بنا به تغییر و افزایش قیمت باشد این موضوع برای شش ماه آینده  سال آینده و پس از اجرای کامل واکسیناسیون کرونا باشد.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: همکاری کشور‌های اوپک پلاس در مدیریت قیمت نفت بسیار اهمیت دارد و کشور‌های تولیدکننده با تبعیت از تصمیمات این سازمان توانسته اند قیمت نفت را  ثابت نگه دارند، در این میان برخی از کشور‌ها به دلایلی از تعهد خود برای کاهش تولید شانه خالی کرده اند ، اما مقرر شده که تعهدات خود را تا ماه آینده کامل اجرا کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *