انتشار فراخوان جشنواره سراسری مجازی تئاتر «اناردون»/معرفی هیات انتخاب آثار بخش خیابانی جشنواره سردار آسمانی
فراخوان جشنواره سراسری مجازی تئاتر «اناردون» منتشر شد
معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۱ و کانون تئاتر خیابانی ادارهکل هنرهای نمایشی با همکاری انجمن هنرهای نمایشی ایران جشنواره سراسری مجازی تئاتر «اناردون» را در ۳ بخش برگزار میکند.
کانون تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی با همکاری انجمن هنرهای نمایشی ایران و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۱ به مناسبت فرارسیدن طولانیترین شب سال و زنده نگهداشتن آداب و رسوم کهن ایرانیان در شب یلدا، جشنواره سراسری مجازی تئاتر «اناردون» را برگزار میکند.
این جشنواره در ۳ بخش «نقالی»، «اجرای تئاتر خانوادگی با موضوع شبنشینی و قصههای یلدایی» و «آیینهای نمایشی یلدایی (اقوام)» برگزار میشود.
در بخش «اجرای تئاتر خانوادگی با موضوع شبنشینی و قصههای یلدایی» هر گروه میبایست با حضور اعضای خانواده یکی از داستانها یا روایتهای شب یلدا را انتخاب و اثر را در منزل با همکاری یکدیگر تولید کنند. بخش «آیینهای نمایشی یلدایی (اقوام)» نیز ویژه گروههای نمایشی است که امکان تولید نمایشهای آیینی قوم خود را دارند.
مدت زمان این آثار نمایشی میتواند بین ۲ تا ۱۵ دقیقه باشد و مهلت ارسال آثار تا پنجم دیماه است.
دبیرخانه جشنواره سراسری مجازی تئاتر «اناردون» در تهران، میدان قزوین، خیابان قزوین، شهرداری منطقه ۱۱، ساختمان شماره ۲، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی قرار دارد.
معرفی هیات انتخاب آثار بخش خیابانی جشنواره سردار آسمانی
محسن سلیمانی فارسانی، فاطمه رادمنش و بابک دقیقی به عنوان هیات انتخاب آثار بخش خیابانی جشنواره سردار آسمانی انتخاب شدند.
محسن سلیمانی فارسانی کارشناس هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای نمایشی نویسنده، کارگردان و بازیگر است. وی علاوه بر نویسندگی نمایشهای «غم و شادی بر بلندا»، «سکوت سنگین خاکستری»، «فرزندان باغ انار»، «حکم هبوط» طی سال ها فعالیت کارگردانی آثاری چون «غم و شادی بر بلندا»، «مهتاب بر زمین»، «واگویه های مریم»، «جهت فروش»، «چرخ چوبی»، «پیوند آسمانی»، «ققنوس» را نیز بر عهده داشته است. سلیمانی فارسانی علاوه کارگردانی و نویسندگی در آثاری چون «شکسپر خون»، «توبه نمی کنم»، «واگویه های مریم»، «چه زود زمستون میشه» به ایفای نقش نیز پرداخته است.
سلیمانی فارسانی پیش از این مدیر سه دوره دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر، مدیر چهار دوره دبیرخانه تئاتر دفاع مقدس و مقاومت، سرپرست انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و رئیس انجمن نمایش سازمان بسیج هنرمندان تهران بوده است.
فاطمه رادمنش کارشناس ارشد بازیگری از دانشگاه تربیت مدرس است و طی سال ها به عنوان نویسنده، کارگردان و بازیگر فعالیت کرده و کارگردانی نمایش هایی چون «دوشیزگان باغ لیمو»، «لولی»، «نوازش جوجه تیغی»، «دریابان»، «خانه من» را بر عهده داشته است.
وی برنده دیپلم افتخار و تندیس بازیگری در دورههای سی و سوم و سی و چهارم جشنواره بین المللی تئاتر فجر بوده و جوایز نویسندگی، کارگردانی و بازیگری از جشنواره های تئاتر مقاومت، تئاتر شهر مریوان، خمسه، بانوان را کسب کرده است.
بابک دقیقی که از نویسندگان و کارگردانان فعال استان کرمان است، کارگردانی بیش از ۱۸ اثر نمایشی از جمله «بهار دیده» نوشته مهدی پوررضائیان، «کارنامه بندار بیدخش»، «گاهی بخنددرآکولا»، «پرندگان بی پر»، «ُلعبت بازی در نیم ترنج پته کرمان»، «واگویه های شمر»، «خاطرات عامیانه»، «رقص مادیان ها» را بر عهده داشته است.
وی همچنین در کارنامه هنری خود نگارش نمایشنامه های «در ساحت تو»، «ارتش اعدامیان»، «در یک سهشنبه تاریک»، «گاهی بخنددراکولا»، «پرندگان بی پر» و «خاطرات عامیانه» را به ثبت رسانده است.
دومین جشنواره سردار آسمانی با حمایت بنیاد فرهنگی روایت فتح، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و به دبیری امیرحسین شفیعی در قالب سه بخش مسابقه نمایشنامهنویسی، بخش صحنهای و خیابانی از ۱۰ تا ۱۵ دی ماه در کرمان برگزار میشود.
روزبه حسینی به داوران جشنواره بدرقه قرن پیوست
روزبه حسینی؛ نویسنده، شاعر، کارگردان تئاتر و سرپرست گروه تئاتر وناگهان به جمع داوران جشنواره بدرقه قرن پیوست.
«قصهدرمانی» از اثرگذارترین روشهای درمانی روانشناسان و رواندرمانگران بوده است. در قصهدرمانی از قصهها و حکایتهای کهن تمدنها یا آثار کلاسیک ادبیات ملل برای بهبود وضعیت روانی مخاطبان بهره گرفته میشود. شاید امروز پیشنهاد «داستاندرمانی» در ادامه قصهدرمانی، شیوه اثرگذارتری بر مخاطب قرن جدید باشد.
در نوشتن داستانهای روانکاوانه، خود را از قید و بندهای زمان و زمانه آزاد میکنیم، از بیرون به خود مینگریم و رنجهایی را که کاهنده سرمایههای روانی ما است در شخصیتهای داستانمان متبلور میبینیم تا در روند داستان، خود ما نیز همراه با شخصیتهای داستانمان از رنجها عبور کنیم.
برای بدرقه قرن چهاردهم خورشیدی که به ویژه سالهای اخیرش پر از سختیها و رنجشهای فردی و بین فردی بوده است فراتر از زمان بیندیشیم و برای تغییر احوال انسان در قرن پیش رو مهیا شویم.
رویداد جشنواره بدرقه قرن، دعوت از نویسندگانی است که خوش میدارند با نگرشی تازه به تنگناهای وضعیت روانی انسانی که این قرن را سپری کرده، گذر «از حال بد به حال خوب» را داستان کنند.
شرایط:
۱- آثار در قالب داستانک، داستان کوتاه یا نمایشنامه بین ۷۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه و در قالب وبلاگ در شبکه اجتماعی همبودگاه ارائه شوند. (در طبقهبندی جشنواره داستاننویسی بدرقه قرن)
۲- در آثار ارسالی به املای صحیح الفبای فارسی، رعایت نشانههای ویرایشی و سجاوندی و نحو صحیح زبان فارسی توجه شود.
۳- آثار درج شده پیش از این در کتابی منتشر نشده باشند.
۴- داستانها با موضوع محوری جشنواره همراستا باشند.
محورهای داوری
آثار ثبت شده در دو محور توسط داوران ارزیابی میشوند:
سازوکار مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر فجر در شرایط کرونا
مدیر بخش مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، جشنواره تئاتر فجر از برگزاری این بخش با استفاده از ظرفیت های سوشال مدیا، تهیه ویدئوهایی از عملکرد سایر کشورها در زمینه هنر عکاسی و ... خبر داد.