صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گلعلی بابایی: تبلیغات در رسانه شرطى موثر برای ايجاد رشد و شکوفایی در عرصه ادبیات است

۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۱:۱۹
کد خبر: ۶۸۳۴۹۹
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یك نویسنده کتاب گفت: برگزاری جایزه هایی همچون جایزه جلال آل احمد و یا جشنواره های ادبی مشابه برای نویسندگان ارزشمند و مهم قلمداد می شوند اما این تشویق ها به شرطی اثرگذار خواهد شد که رسانه ها نیز همکاری موثری با جشنواره داشته باشند.

گلعلی بابایی در گفت‌وگو با پیرامون جایگاه برگزاری جشنواره های ادبی و جایزه جلال گفت: امسال سیزدهمین دوره از جایزه جلال در حال برگزاری است این جشنواره توانسته مخاطبان زیادی به خود جلب کند و از جمله جشنواره های مطرح در سطح کشور باشد.

وی در همین راستا ادامه داد: جشنواره جلال آل احمد یکی از متنوع ترین جشنواره های ادبی است که در حوزه های مختلف فعالیت کرده و برای مخاطبان از جذابیت خاصی برخوردار است.

بابایی اهمیت برگزاری جایزه جلال را مورد بررسی قرار داد و افزود: برگزاری جایزه هایی همچون جایزه جلال آل احمد و یا جشنواره های ادبی مشابه برای نویسندگان ارزشمند و مهم قلمداد می شوند اما این تشویق ها به شرطی اثرگذار خواهد شد که رسانه ها نیز همکاری موثری با جشنواره داشته باشند و آثار ادبی برجسته و مطرح در جشنواره ها و جوایز جلال آل احمد را به خوبی به مخاطب معرفی کنند.

یکی از چهره‌های برتر بخش ویژه جایزه جلال آل احمد نقش تبلیغات در جذب مخاطب را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد:  تبلیغات در عرصه ادبیات می تواند کتاب های ارزنده و تاثیر گذار برای جامعه مخاطبان و خوانندگان در معرض دید قرار داده و آن را به خوبی معرفی کند و زمینه را برای توزیع کتاب و کتابخوانی همچنین افزایش سرانه مطالعه فراهم کند.

وی گلایه ای به رسانه ها داشت و افزود: متاسفانه رسانه‌ها آنگونه که باید و شاید پیرامون گسترش سرانه مطالعه و از همه مهمتر معرفی کتاب های ارزنده که درجشنواره ها و یا جوایز معرفی و شناخته می‌شوند تلاش نداشته و اقدامی موثر در معرفی آنان به جامعه نکرده است.

بابایی جایگاه ادبیات دفاع مقدس را در جشنواره های متعدد مورد بررسی قرار داد و افزود: ادبیات دفاع مقدس به عنوان یکی از شاخه های ادبیات کشور شناخته می شود آثار تولید شده در این عرصه مورد توجه مخاطبان است زیرا هشت سال دفاع مقدس تنها متعلق به بخش یا گروه خاصی نیست بلکه همه مردمی که خود با رویدادهای جنگ تا حدودی آشنا هستند جذاب است   البته کتاب‌هایی زیادی که عموماً به بیان رخدادها و وقایع نبرد و رویدادهای ناشی از جنگ در شهرها و روستاهای متعدد خصوصاً در شهرهای مرزی رخ داده ٱشنا هستند اما بیان جزئيات جذابیت های فراوانی را دارد این کتاب ها چون عموما عنصر روایت مستند را به همراه دارند بسیار مورد توجه هستند.

وی نویسنده کتاب «پیغام ماهی ها» پیرامون هشت سال دفاع مقدس تاکید کرد: هشت سال دفاع مقدس و رخدادهای مختلفی که در کشور رویداد سبب شد سوژه های مختلفی برای نویسندگان و هنرمندان و فیلمسازان و سینما گران تولید شود هشت سال دفاع مقدس تنها بر حوزه هنر تاثیر نگذاشت بلکه در تمام ابعاد فرهنگی جامعه ایران اثرگذار بود لذا قلم فرسایی پیرامون هشت سال دفاع مقدس و ادبیات آن همواره مخاطب فراوانی دارد.

بابایی وظیفه نویسندگان و هنرمندان را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: کسانی که دست به قلم دارند و یا در حوزه هنر می توانند فعالیت کنند میتوانند به نگارش، تدوین و تولید آثار ارزنده پیرامون دفاع مقدس بپردازند این همان حوزه و ژانری است که مورد توجه جامعه قرار دارد بازهم تاکید دارم اتفاقات بسیار خوبی در عرصه  تولید ادبیات دفاع مقدس رخ داده و توانستیم در عرصه ادبیات بسیار خوب حضور پیدا کنیم اما معرفی این کتاب ها نیز باید مورد توجه و تامل قرار بگیرد.

گفت‌وگو از مهدیار حسن پور



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *