صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دریافت مالیات از کشاورزی زنگ خطری برای خودکفایی

۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۲:۲۳
کد خبر: ۶۸۳۳۹۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
عضو اتاق بازرگانی ایرانی دریافت مالیات از بخش کشاورزی را خطری برای امنیت غذایی عنوان کرد و گفت: دریافت مالیات از بخش کشاورزی خطر فرار سرمایه را از این بخش افزایش می‌دهد که این موضوع در آینده می‌تواند مشکل ساز شود.
نادر سیفی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به طرح دولت برای دریافت مالیات از کشاورزان اظهار کرد: کشاورزی  بخش مولد اقتصاد است  که  نقش مهمی در امنیت غذایی و اشتغال بخش فراوانی از جامعه روستایی دارد و دریافت مالیات از این بخش در شرایط فعلی قابل توجیه نیست و راه‌های دیگری برای کسب درآمد  دولت وجود دارد.

عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: بخش کشاورزی طی سال‌های اخیر به دلیل کمبود بارش‌های جوی و سیلاب‌های دو سال اخیر با مشکلات عدیده‌ای مواجه است و اصولاً در بحث‌های مالیاتی بهتر است اولویت دریافت مالیات از بخش‌های بازرگانی و تجاری باشد.
وی افزود: مطابق قانون بخش‌های کشاورزی و دامپروری از پرداخت مالیات معاف هستند و دولت علاوه بر عدم دریافت مالیات باید حمایت‌های ویژه‌ای را از بخش کشاورزی انجام دهد.

سیفی ادامه داد: هدف از دریافت مالیات در تامین هزینه‌های عمومی و خدمت رسانی به جامعه است، اما باید این نکته را در نظر گرفت بسیاری از کشاورزان از افزایش نرخ ارز و حذف دلار ۴۲۰۰‌ای برای واردات محصولات مورد نیاز در جریان تولید خود زیان متحمل شدند و از سوی دیگر بیماری کووید ۱۹ باعث کاهش فعالیت و پایین آمدن درآمد این بخش شده است.

عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: بخش عمده‌ای از جامعه کشاورزی به دلیل درآمد کم و پراکندگی درآمد امکان ثبت هزینه‌ها و جریان مالی خود به شکل دقیق و شفاف را ندارند این موضوع کار دولت را نیز برای دریافت مالیات سخت می‌کند و اجرای این طرح نیز مستلزم هزینه‌های کلان است که در مقابل دریافتی شاید مقرون به صرفه نیز نباشد.

وی افزود: بسیاری از واحد‌های کشاورزی بابت فروش تضمینی محصولات خود از دولت مطالبات فراوانی دارند این را در نظر بگیرید که با عدم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان از نوسانات موجود در بازار چه زیان هنگفتی را متحمل می‌شود در این شرایط نابرابر دریافت مالیات توحیه دارد؟

سیفی ادامه داد: علاوه بر مطالبات کشاورزان از دولت بسیاری از فعالان این حوزه از بیمه تامین اجتماعی محروم هستند، به نظر می‌رسد دولت در صورتی که به دنبال دریافت مالیات از بخش کشاورزی است باید پیش از آن ضمن تأمین بیمه سلامت و  تامین اجتماعی برای این بخش زیان‌ها و خسارات ناشی از آفات و امراض کشاورزی  و از سوی دیگر مطالبات این بخش را نیز پرداخت کند و پس از آن به فکر دریافت مالیات از این بخش باشد.

عضو اتاق بازرگانی ایران افزود: در بحث نهاده‌های دامی و تنش‌های ناشی از آن طی ماه‌های اخیر شاهد هستیم که قیمت مرغ و دام‌های سبک و سنگین در بازار افزایش سرسام آوری را داشته این موضوع به دلیل همین سیاست گذاری‌های اشتباه و  عدم حمایت از بخش کشاورزی است در صورتی که نهاد‌های دامی در داخل تامین می‌شد و نیاز بازار به صورت کامل برطرف می‌شد آیا امروز شاهد افزایش قیمت مرغ و گوشت در بازار بودیم؟

وی در پایان گفت: دریافت مالیات از بخش کشاورزی در نهایت منجر به فرار سرمایه از این بخش می‌شود و کاهش سرمایه‌گذاری نیز می‌تواند در سال‌های آینده اقتصاد ایران را در مقابل مشکلات و محدودیت‌های بین‌المللی آسیب پذیر کند و امنیت غذایی ایران را به خطر مواجه کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *