صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چه عواملی در شدت و ضعف بیماری‌های ویروسی موثر هستند؟

۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۰:۲۰
کد خبر: ۶۸۳۰۲۵
یک متخصص ویروس‌شناسی به بیان عواملی که در شدت و ضعف بیماری‌های ویروسی موثر هستند، پرداخت.

حسین کیوانی در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال که آیا تعداد ویروس‌هایی که وارد بدن می‌شوند، بر شدت بیماری موثر هستند؟ گفت: میزان ویروس در شدت بیماری موثر است و بستگی به این امر دارد که هزار ویروس وارد شود یا یک میلیون که این مسئله هم بستگی به مرحله‌ای از بیماری فردی که به شما ویروس را منتقل کرده‌است، دارد.

وی ضمن اشاره به اینکه بیشتر از همه نحوه دفاع بدن در شدت و ضعف بیماری اثر دارد، ادامه داد: هر بدنی مکانیسم‌های دفاعی خاص خودش را دارد و مکانیسم‌های دفاعی در هر نژادی متفاوت است و این که تلفات در آمریکا زیاد است شاید به دلیل نژاد وایت باشد که در آنجا وجود دارد؛ البته دلایل دیگری که من در مورد آن‌ها تحقیق کردم هم وجود دارد که به دلیل در دسترس نبودن آمار کامل نمی‌توانم آن‌ها را بیان کنم.

این متخصص ویروس شناسی اظهار کرد: به طور کلی مواجهه بدن با ویروس‌های مختلف، در نحوه شکلگیری سیستم ایمنی بدن هر فرد موثر است و برای مثال: کسی که در پنبه بزرگ شده در مقایسه با شخصی که در جامعه با علائم بیماری‌زای مختلف مواجه بوده، سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارد؛ به علاوه رژیم غذایی هر فرد و وزن مناسب در قوی بودن سیستم ایمنی موثر هستند و این عوامل سیستم ایمنی را طوری تنظیم می‌کنند که بدن در مواجه با یک ویروس به یکباره مقدار بسیار زیادی سایتوکایین آزاد نکند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: این موارد بخشی از عواملی هستند و که در شدت و ضعف بیماری تاثیر دارند و ما واقعاً نمی‌دانیم مکانیسم بیماری‌زایی ویروس کرونا چگونه است و تا حد میزبان و به چه اندازه ویروس در شدت و ضعف بیماری نقش دارند؛ اما به عقیده یکی از دلایل مرگ‌ومیر در برخی جوامع عدم مواجهه با عوامل بیماری‌زای مختلف از دوران کودکی به بعد است.

این متخصص ویروس‌شناسی در پاسخ به این سوال که آیا گرفتن بیماری از شخصی که علائم خاصی ندارد به نسبت بیماری که در حال فوت است، در شدت و ضعف بروز بیماری موثر است؟، توضیح داد: ممکن است این مسئله در شدت و ضعف بیماری تاثیرگذار باشد چرا که هنگامی که شخصی به نوع شدید کرونا دچار می‌شود، یا یا بدن او  نسبت به بیماری واکنش بدی نشان داده و یا اینکه ویروس متفاوت است و اگر از شخصی که ویروس متفاوتی دارد، کرونا بگیرید که البته در مورد کرونا تفاوت زیادی وجود ندارد، ممکن است ویروس عامل شدت بیماری باشد.

وی متذکر شد: چنانچه بدن شما واکنش خاصی به ویروس نشان ندهد و دچار نوع خفیف بیماری شوید، ممکن است بدن شما این خصوصیت را داشته باشد که بدون علامت ویروس را گرفته باشید و به طور کلی هم بدن و هم ویروس در شدت بیماری موثر هستند که نقش بدن به نژاد، برخورد با عوامل مختلف و سبک زندگی برمی گردد.

این متخصص ویروس‌شناسی اشاره کرد: معمولاً افرادی که کمتر خود را در معرض میکروب‌ها قرار می‌دهند، به نسبت به کسانی که بیشتر در معرض میکروب‌ها و ویروس‌ها هستند، سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، البته مشروط به این که فرد سوتغذیه نداشته‌نباشد که در این صورت سیستم ایمنی او مختل می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *