آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند.
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالنها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازهای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج سوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
نظر فیلمساز سرشناس آلمانی درباره ایران و جشنواره «سینماحقیقت»
ورنر هرتزوگ، فیلمساز ۷۸ ساله آلمانی یکی از چهرههای مهم سینمای نوینِ آلمان است. آثار و کارنامه او با بیش از ۳۰ مستند و ۲۰ فیلم داستانی و کارگردانیهای متعدد اُپرا، بلندپروازانه هستند. هرتزوگ سازنده چند اثر از مهمترین فیلمهای تاریخ سینماست از «آگیره: خشم خدا» و «فیتسکارالدو» تا مستندهای «مرد گریزلی» و «برخوردهایی در آخر دنیا».
معروف است که فرانسوا تروفو، هرتزوگ را مهمترین کارگردان زنده جهان میدانست و شاید هیچچیز بهتر از تعریف راجر ایبرتِ منتقد از هرتزوگ، حق مطلب را درباره آثار و زندگی او بیان نکند.
وی درباره هرتزوگ گفته بود: «هرتزوگ تابه حال هرگز فیلمِ بد و غیرجذاب و محافظهکارانه نساخته است. حتی شکستهای او هم چشمگیرند.»
هرتزوگ در ویدئویی که برای دوست و همکارش آندره سینگر فرستاده، درباره چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» و سینمای ایران صحبت کرده است.
هرتزوگ در این پیام میگوید: «سلام آندره. میدانم سمینار کارگاهی برای فیلمسازان و دانشجویان جوان در ایران برگزار میکنی به تو غبطه میخورم. من کشور ایران را دوست دارم. کشوری با سنت شعر و شاعری پنج هزارساله که ضمناً پیشینه تولید فیلمهای فوقالعادهای دارد. بنابراین کاش تو میتوانستی آنجا باشی. یا کاش من هم میتوانستم آنجا کنارت باشم. اما نمیتوانیم.
چیزی که در نخستین ایمیلهایی که رد و بدل کردیم توجهم را جلب کرد تاملاتی بود درباره سینما وریته (سینماحقیقت)، بنابراین حواست باشد. من کسی بودم که همیشه مفهوم سینما حقیقت را تبلیغ میکردم. حقیقت در سینما ورای امور مسلم و واقعیتهای صرف نهفته است، حقیقت در حیطهای مرموز جا خوش کرده که ما واقعاً نمیتوانیم تعریف و تبیینش کنیم. فکر میکنم فیلمهای ایرانی چیزی کشف کردهاند که برای ما روشنگری به ارمغان میآورد. اما وقتی نوبت به اصطلاح سینماحقیقت میرسد باید آن را کنار بگذاری. چون پاسخی بود که نسل دهه ۱۹۶۰ برای جستجوهای خود یافته بود. فراتر از آن برو، در آنجا جوانهای فوق العادهای کنارت خواهند بود. برایت آرزوی موفقیت میکنم. آرزوی موفقیت برای همه شما.»
آندره سینگر در جشنواره امسال و در مستر کلاسی از سینمای هرتزوگ خواهد گفت.
چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت» با دبیری محمد حمیدی مقدم از ۲۵ دی تا ۲ آذرماه به شیوه برخط (آنلاین) برگزار میشود.
«برکه خاموش» به مراحل پایانی رسید/ رویاهاتو بساز
فیلمبرداری فیلم داستانی بلند «برکه خاموش» به کارگردانی بهادر زمانی و تهیه کنندگی محمدرضا نجاتیان به روزهای پایانی رسیده است.
تاکنون فرانه کریمیانفر، یاور احمدی فر و امیر زمستانی جلوی دوربین مهدی افشار رفته اند. مریم بوبانی، سیدجواد یحیوی، ساغر عزیزی و کامبیز بنان از دیگر بازیگران این فیلم هستند.
همزمان با رسیدن به پایان فیلمبرداری نخستین تصاویر از ساخته جدید بهادر زمانی منتشر شد.
در خلاصه داستان «برکه خاموش» آمده است: «وقتی واسه رسیدن به آرزوهات، هیچکسی کمکت نمیکنه ... این خودتی که میتونی رویاهاتو بسازی ... تنهای تنها!»
بهادر زمانی پیش از این بازی در فیلم سینمایی «رستاخیز» و سریال «تنهایی لیلا»، «کرگدن» و ... را در کارنامه خود داشته است.
لیست کامل عوامل این فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: بهادر زمانی، تهیه کننده: محمدرضا نجاتیان، مجری طرح: پویا نوری، مدیر فیلمبرداری: مهدی افشار، دستیار اول فیلمبردار: احمد کاوسی، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: فرزین فتحی، دستیار دوم کارگردان: مهدی مقدم، منشی صحنه: شقایق صادق، مدیر صدابرداری: حمید زیباکلام، طراح گریم: مریم سلیقه، طراح صحنه و لباس: محمدرضا امین زاده، موسیقی: بابک پورعابدینی، سعید نیک پور، تدوین: نیکا عسگری، طراحی و ترکیب صدا: ندا محسنی، اصلاح رنگ و نور: حسن نجفی، بازیگردان: حمیدرضا خلیلی، مدیر تولید: اصغر بازگشا، مدیر تدارکات: محمود جعفری، مدیر امور مالی: سیدمحمدرضا حسینی، عکاس: حسین عصار.
برپایی اولین جشنواره بینالمللی پویانمایی خانگی در ایران
حوزه هنری کودک و نوجوان با مشارکت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اسلامی و همکاری موسسه سپهر سوره هنر حوزه هنری، نخستین جشنواره تولید انیمیشن خانگی استاپ موشن را برگزار می کند، علاقه مندان می توانند در سه گروه کودک، نوجوان و بزرگسال در این جشنواره شرکت کنند.
استاپ موشن، تکنیکی برای پویانمایی
استاپ موشن یکی از تکنیک های انیمیشن سازی (پویانمایی) است که در آن شی را فریم به فرم حرکت داده و تصویر آن را توسط دوربین، موبایل یا تبلت ضبط می کنند که از پشت سر هم قرار گرفتن این تصاویر، به نظر می رسد که جسم در حال حرکت است.
عروسک هایی با مفاصل متحرک و یا عروسک های ساخته شده با خمیر و یا لگو، در این تکنیک کاربرد زیادی دارند، البته در مواردی به جای عروسک، از اشیای دیگری مانند انسان، وسایل خانه، گیاهان و ... استفاده میشود. با توجه به دسترسی آسان کودکان و نوجوانان به ابزارهای ارتباطی مانند تبلت و تلفن همراه، این آثار میتوانند در خانه، مدرسه و دیگر مکان ها با توجه به خلاقیت و نوآوری کودکان و نوجوانان تولید شوند.
ذهن خلاق بدون صرف هزینه
استاپ موشن در شرایط آماتوری نیاز به صرف هزینه ای ندارد، فقط ذهن خلاق کودک و نوجوان و همچنین توجه به مضامین و تمرین در چگونگی ساختار مناسب فیلم، منجر به تولید یک اثر مطلوب خواهد شد. تولید استاپ موشن بسیار آسان است و جهت آموزش علاقه مندان، فیلم های بسیار کوتاه در این زمینه توسط دبیرخانه تولید و منتشر میشود.
بخش های جشنواره
جشنواره در سه بخش اصلی، ویژه و آزاد برگزار می شود که موضوعات بخش اصلی جشنواره شامل قرآن و سبک زندگی، نماز و ارتباط با خدا، پاکیزگی و نظم، راستگویی، سپاسگزاری، مسئولیت پذیری و امانتداری بوده و در بخش ویژه نیز علاقه مندان می توانند آثاری با موضوع مقاومت و شهید حاج قاسم سلیمانی تولید کنند.
قالب های جشنواره:
این جشنواره در قالب های عروسکی (مانند لگو )، خمیری، کات اوت ( کاغذ- مقوا – پارچه)، اشیا و پیکسلیشن برگزار می شود.
گروه سنی شرکت کنندگان:
علاقه مندان می توانند در سه گروه شامل: کودک (۵ تا ۱۲ سال)، نوجوان (۱۲ تا ۲۰ سال) و بزرگسال شرکت کنند.
شرایط ارسال اثر:
اجرای این جشنواره توسط موسسه سپهر سوره هنر حوزه هنری انجام شده و علاقه مندان برای یادگیری چگونگی تولید و آموزش ساده استاپ موشن، ثبت نام، بارگذاری فایل اثر و دریافت کد رهگیری می توانند به سایت این موسسه به نشانی artfest.ir مراجعه کرده و یا با شماره ۵-۸۴۱۷۲۲۰۴ – ۰۲۱ تماس بگیرند.
نکات مهم:
زمان استاپ موشن ارسالی نباید کمتر از ۳۰ ثانیه باشد، آثار شرکت کننده در این جشنواره نباید در سایر جشنوارهها حائز رتبه شده باشند.
دبیرخانه جشنواره در صورت صلاحدید، آثار منتخب را با نام صاحب اثر منتشر خواهد کرد و هر فرد میتواند همزمان در همه بخشها شرکت کند. جوایز جشنواره در بخش های مختلف بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون ریال در بخش کودک و نوجوان و ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال در بخش بزرگسالان است.
آخرین مهلت ارسال آثار ۱۵ بهمن ماه ۹۹ بوده و اکران و آیین اختتامیه در روز ۲۲ اسفندماه ۹۹ است.
«باباسیبیلو» فرم حضور در جشنواره فیلم فجر را پر کرد
فیلم سینمایی «بابا سیبیلو» به تهیهکنندگی احمد احمدی و کارگردانی ادوین خاچیکیان فرم حضور در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر را پر کرد.
«باباسیبیلو» نخستین ساخته ادوین خاچیکیان، متقاضی حضور در این دوره از جشنواره شده است.
احمد احمدی تهیه کننده «باباسیبیلو» گفت: فرم حضور در جشنواره فجر را پر کرده ایم و مشغول آماده سازی تروکاژهای فیلم هستیم. با توجه به حجم بالای جلوه های ویژه فیلم و فضای فانتزی آن، امیدواریم هر چه سریعتر فیلم آماده شود تا شاهد نمایش آن در جشنواره باشیم.
تهیه کننده فیلم های «ردکارپت» و «لازانیا» درباره ویژگی های تولید فیلم در این ایام بیان کرد: فیلم «بابا سیبیلو» در سخت ترین شرایط اقتصادی، مستقل و بدون هیچ حمایت و حتی وام تهیه و تولید شده است. پیش تولید طولانی و توقف فیلمبرداری به خاطر کرونا فشار مالی بسیاری روی این پروژه همراه داشته است.
«بابا سیبیلو» یک کمدی خانوادگی است که در آن از کودک ۵ ساله تا پیرمرد ١٠٠ ساله نقش آفرینی دارند و در طول قصه ماجراهایی را رقم می زنند. فیلم یک کمدی شاد و سلامت مناسب برای تمام اعضای خانواده است.
لواسان، شهرک غرب، نیاوران، مهرشهر، باشگاه انقلاب و جاجرود از لوکیشن های اصلی این فیلم بودند.
رضا شفیعی جم، بهاره رهنما، امیرحسین صدیق، رز رضوی، امیر نوری، یوسف صیادی، پارسیا شکوری، محمدطاها بهروزپور، خشایار راد، علی کاظمی، عباس محبوب، اردشیر کاظمی، هانیه غلامی، مهرگان علوی، محمدرضا احمدی، فرهاد ریش سفیدی، آوا دهقانی، محمد پناهی، محمد سجاد عسگری، مهدی هاشم پور، زهرا گلدوست، شهلا سرشار، احمد یاوری شاد، احسان پرفکت، مرتضی دلداده، حسین روزبه، حسینعلی قورچی، یگانه ظرافتی و ابوالفضل قهرمانی بازیگران فیلم سینمایی «بابا سیبیلو» هستند.
عوامل سازنده این فیلم عبارتند از: مرتضی خانمحمد مدیر فیلمبرداری، حسین ابوالصدق طراحی و ترکیب صدا، علی تصدیقی جلوه های ویژه بصری، محمد توکلی تدوین، محمدرضا عزتخانی مدیر تولید، مهدی مطلبی دستیار اول و برنامه ریز، فرشید کیوانمهر مدیر صدابرداری، شیرین بوریایی دوست طراح صحنه و لباس، مهرنوش طبیبی طراح گریم، محمد احمدی آهنگساز، عباس بغدادی عکاس، محبوبه نظری منشی صحنه، روح الله خلج مدیر تدارکات، سپینود وفامنش، حسین خنکا گروه کارگردانی، امیر محمدی دستیار اول فیلمبردار.
راهیابی «اقیانوس پشت پنجره» به جشنواره فیلم داکا
فیلم سینمایی «اقیانوس پشت پنجره» به کارگردانی بابک نبیزاده پنجمین حضور بینالمللی خود را در بخش رقابتی نوزدهمین جشنواره فیلم داکا تجربه میکند.
فیلمهای راهیافته به این جشنواره معتبر در جنوب آسیا، در هشت بخش با یکدیگر به رقابت میپردازند.
۱۶ فیلم منتخب در بخش رقابتیِ کودکان از کشورهای ایران، آرژانتین، جمهوری چک، لهستان، آلمان، فلسطین، هند، مغولستان، نپال، روسیه، بلاروس، ترکیه و آمریکا به طور رایگان برای تعداد زیادی از مخاطبان به نمایش در خواهند آمد.
قهرمان داستان «اقیانوس پشت پنجره» که از تولیدات امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۹۸ است، یک نوجوان باهوش روستایی به نام برهان است که برای معرفی جزیره و خانوادهاش تصمیم جالبی میگیرد. او گروهی را جمع میکند، به نقاط دیدنی و توریستی جزیره میبرد و برای گردشگران خارجی موسیقی و نمایش اجرا میکند. زندگی رونق میگیرد و گردشگران بیشتری به جزیره میآیند.
این فیلم بلند به تهیهکنندگی سیدجلال چاوشیان تاکنون جایزه فیلمهای کودک و نوجوان (سپنتا) سیزدهمین جشنواره فیلمهای ایرانی سانفرانسیسکو و پروانه زرین بهترین فیلم نوجوان، جایزه اصلی یونیسف (صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد) و دیپلم افتخار بهترین بازیگر در سیودومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان را از آن خود کرده است.
نوزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم داکا به صورت آنلاین و فیزیکی در شهر داکا کشور بنگلادش از روز ۲۷ دی تا ۵ بهمن سال ۱۳۹۹ برابر با ۱۶ تا ۲۴ ژانویه ۲۰۲۱ برگزار میشود.