صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راه آهن ایران - افغانستان؛ مسیر جدید تجارت و ثبات در منطقه

۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۸۲۸۸۳
افتتاح خط آهن جدید میان ایران و افغانستان فرصت های متعددی برای تقویت تجارت منطقه ای فراهم می کند.
خط آهن جدید ایران – افغانستان که شهر «خواف»، استان خراسان رضوی را به شهر «هرات»، سومین شهر بزرگ افغانستان متصل می‌کند، سالانه یک میلیون مسافر و ۶ میلیون تن کالا را جابجایی می‌کند.
 
به گزارش پایگاه های «داون، تی آر تی و دِ هندو»، خط آهن ۱۴۰ کیلومتری اتصال دهنده شرق ایران به غرب افغانستان، با هدف تقویت تجارت و ثبات منطقه‌ای افتتاح شد.
 
این پروژه ۷۵ میلیون دلاری که در سال ۲۰۰۷ تحت توافق سه جانبه ایران، افغانستان و هند آغاز شد، بخشی از کمک‌های توسعه‌ای ایران به کشور همسایه محصور در خشکی خود محسوب می‌شود.
 
خط آهن خواف – هرات که براساس برنامه ریزی‌های انجام شده در آینده نزدیک تا سایر کشور‌های آسیای میانه و چین نیز گسترش خواهد یافت، اهداف مهمی را دنبال می‌کند.
 
ایران از طریق این خط آهن می‌تواند خط اتصال مهم و احیاکننده‌ای را به اقتصاد افغانستان اعطا کند.
 
افغانستان که در چند دهه اخیر به دلیل جنگ از توسعه زیرساخت‌های خود، جامانده، با کمک این خط آهن می‌تواند به فکر توسعه تجارت به موازات تثبیت ثبات و امنیت در خاک خود باشد.
این خط آهن می‌تواند ضمن فراهم کردن فرصت صادرات محصولات و کالا‌های ایرانی به افغانستان و سایر کشور‌های منطقه و جهان، فرصت دسترسی کشور‌های محصور در خشکی منطقه به آب‌های آزاد از طریق خلیج فارس و دریای عمان را نیز ایجاد کرده و ایران را به مرکز حمل و نقل منطقه‌ای و حتی بین المللی تبدیل کند؛ چرا که ایران در حال حاضر با ترکمنستان، پاکستان و ترکیه نیز ارتباط ریلی مناسبی را ایجاد کرده است.
 
افزایش تبادلات تجاری در منطقه، می‌تواند به افزایش تبادلات مشابه با اروپا و جهان منجر شود و از این طریق تجارات منطقه‌ای را رشد داده و تقویت کند.
 
ضمن این که می‌تواند نقش مهمی در پیوند دادن کشور‌های «لند لاک» منطقه با روسیه، اروپا و ترکیه داشته باشد.
 
ثبات و توسعه منطقه‌ای از دیگر دستاورد‌های این پروژه ریلی است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *