افزایش ۱۱ درصدی سطح زیر کشت ذرت
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش ۱۱ درصدی سطح زیر کشت ذرت دانهای و سیلویی خبر داد و میزان تولید این محصولات را در سال جاری بیش از ۱۴.۷ میلیون تُن برآرود کرد.
- بنا به اعلام گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، فرامک عزیزکریمی با پیش بینی تولید ذرت دانهای و سیلویی به بیش از ۱۴.۷ میلیون تُن در سال زراعی جاری، گفت: پیش بینی میکنیم امسال حدود ۱.۲ میلیون تُن ذرت دانهای و بیش از ۱۳.۵ میلیون تُن ذرت سیلویی در کشور تولید شود.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، سطح زیر کشت ذرت دانهای را ۱۴۰ هزار هکتار و ذرت سیلویی را ۲۶۰ هزار هکتار در سال زراعی جاری عنوان کرد.
وی افزود: امسال سطح زیر کشت ذرت دانهای و سیلویی در مجموع ۱۱ درصد نسبت به سال زراعی قبل افزایش نشان میدهد.
عزیز کریمی اظهار داشت: بیشترین میزان تولید ذرت دانهای و سیلویی مریوط به استانهای اردبیل خوزستان، اصفهان، فارس، کرمان، کرمانشاه، تهران و جنوب کرمان بوده است.
وی خاطر نشان کرد که در سال گذشته استانهای خوزستان با تولید بیش از ۱.۶ میلیون تُن ، تهران بالای ۱.۵ میلیون تُن و فارس با تولید نزدیک به ۱.۵ میلیون تُن ، استانهای برتر در تولید ذرت سیلویی بوده اند.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی درباره ذرت بذری نیز پیش بینی کرد: از سطح کشت بیش از ۵ هزار هکتار ذرت بذری در کشور، بیش از ۱۵ هزار تُن بذر تولید شود.
وی گفت: بیش از ۴۴۰۰ هکتار مزرعه ذرت بذری در استان اردبیل بوده که بیش از ۸۰ درصد از سطح کشت این محصول را در کشور شامل میشود.
عزیزکریمی با اشاره به کشت نشایی ذرت اذعان داشت: کشت نشایی ذرت به صورت پایلوت در اکثر استانها اجرا شده و در مجموع سطح کشت آن به ۷۰ هکتار میرسد.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: کشت نشایی در مصرف آب با توجه به پیش رس کردن محصول در مرحله خاک آب و پی آب موثر است.
وی درباره تاثیر ویروس کرونا بر حوزه کشت و تولید ذرت گفت: کرونا بر کشت این محصول تاثیری نگذاشته به جز آن مواردی که به ارتقای قیمتها از جمله هزینههای کارگری و به ویژه کارگران بلال چین در مزارع منجر شده است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، سطح زیر کشت ذرت دانهای را ۱۴۰ هزار هکتار و ذرت سیلویی را ۲۶۰ هزار هکتار در سال زراعی جاری عنوان کرد.
وی افزود: امسال سطح زیر کشت ذرت دانهای و سیلویی در مجموع ۱۱ درصد نسبت به سال زراعی قبل افزایش نشان میدهد.
عزیز کریمی اظهار داشت: بیشترین میزان تولید ذرت دانهای و سیلویی مریوط به استانهای اردبیل خوزستان، اصفهان، فارس، کرمان، کرمانشاه، تهران و جنوب کرمان بوده است.
وی خاطر نشان کرد که در سال گذشته استانهای خوزستان با تولید بیش از ۱.۶ میلیون تُن ، تهران بالای ۱.۵ میلیون تُن و فارس با تولید نزدیک به ۱.۵ میلیون تُن ، استانهای برتر در تولید ذرت سیلویی بوده اند.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی درباره ذرت بذری نیز پیش بینی کرد: از سطح کشت بیش از ۵ هزار هکتار ذرت بذری در کشور، بیش از ۱۵ هزار تُن بذر تولید شود.
وی گفت: بیش از ۴۴۰۰ هکتار مزرعه ذرت بذری در استان اردبیل بوده که بیش از ۸۰ درصد از سطح کشت این محصول را در کشور شامل میشود.
عزیزکریمی با اشاره به کشت نشایی ذرت اذعان داشت: کشت نشایی ذرت به صورت پایلوت در اکثر استانها اجرا شده و در مجموع سطح کشت آن به ۷۰ هکتار میرسد.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: کشت نشایی در مصرف آب با توجه به پیش رس کردن محصول در مرحله خاک آب و پی آب موثر است.
وی درباره تاثیر ویروس کرونا بر حوزه کشت و تولید ذرت گفت: کرونا بر کشت این محصول تاثیری نگذاشته به جز آن مواردی که به ارتقای قیمتها از جمله هزینههای کارگری و به ویژه کارگران بلال چین در مزارع منجر شده است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال خوداتکایی در تولید بذر ذرت با هدف افزایش ضریب امنیت و اطمینان تولید و کاهش وابستگی به واردات با توجه به شرایط تحریم، واردات تکنولوژی تولید بذور ارقام میان رس و زود رس و تولید بذر هیبرید آنها در داخل کشور با رویکرد افزایش مشارکت بخش خصوصی در تولید بذر و کاهش سهم بخش دولتی را از برنامههای مهم معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تولید این محصول برشمرد.
به گفته عزیز کریمی اصلاح و کاهش شیوههای آبیاری سنتی و استفاده از روشهای نوین آبیاری به ویژه آبیاری تیپ در تمام مناطق کشور، ایجاد تنوع در ارقام ذرت مصرفی، انتخاب آرایش کاشت جدید توام با سیستم آبیاری میکرو با هدف بهره گیری حداکثری و صرفه جویی در منابع آب و هزینهها و اجرای پایلوتهای مقایسهای تغذیه در مزارع ذرت و پایلوتهای کشت نشایی از دیگر برنامهها و سیاستهای در حوزه این محصول هستند.
به گفته عزیز کریمی اصلاح و کاهش شیوههای آبیاری سنتی و استفاده از روشهای نوین آبیاری به ویژه آبیاری تیپ در تمام مناطق کشور، ایجاد تنوع در ارقام ذرت مصرفی، انتخاب آرایش کاشت جدید توام با سیستم آبیاری میکرو با هدف بهره گیری حداکثری و صرفه جویی در منابع آب و هزینهها و اجرای پایلوتهای مقایسهای تغذیه در مزارع ذرت و پایلوتهای کشت نشایی از دیگر برنامهها و سیاستهای در حوزه این محصول هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *